דרוש מידע הלכתי למיון בלי התחייבות. מה עכשיו?

• הוסף לסימניות
בדרך כלל בכל המקרים מפרטים לוועדה במכתב את הנסיבות שהיו, ואם הם סיבות טובות הקופת חולים תיקח את זה על עצמה, ובמקרה הפחות טוב הם יחייבו בהשתתפות קטנה באופן יחסי.
מה שצריך זה ללכת למזכירות הקופה, ולבקש התחייבות, המזכירה תאמר את הקריטריונים ואת זה שצריכים לכתוב מכתב, כותבים המזכירה שולחת, ותוך כחודש (במכבי), תיהיה תשובה.
בעז"ה חיובית.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אחד הדברים שפוטרים מתשלום זה אשה עם צירי לידה.
https://www.health.gov.il/Services/Citizen_Services/Pages/ER.aspx
כל אשה גם לפני הזמן המשוער, שתגיד גם שנראה לה שיש לה צירים.

לא מדויק
אם זה לפני הזמן המשוער, גם אם היא תגיד שהיו לה צירים בבית/בדרך, ובמוניטור יראו שהם פסקו,
יחייבו בתשלום מלא, מנסיון...

• הוסף לסימניות
פשוט מאוד לגשת למזכירות לבקש התחייבות (יש אגרת מיון שעולה 210 ש"ח)
המזכירה נותנת התחייבות כזו במקום, כבר ירד העלות ל210 להעביר לבית חולים ולסגור את החוב,
במקביל לבקש המזכירה לשלוח בקשה לפטור מלא מנסיון הרבה פעמים מזכים את 210 ש"ח
אני מדברת על מאוחדת

• הוסף לסימניות
הטיפול הרפואי הניתן בחדרי מיון כרוך בתשלום על פי התעריפון משרד הבריאות ובתשלומים בעד שירותים שונים. זאת לפי סעיף 29 בתוספת השנייה לחוק ביטוח בריאות ממלכתי, השתתפות הכספית העצמית של המבוטח על-פי הסעיף שהוזכר מתייחסת לשני מרכיבים:
א. תשלום אגרת מיון,
ב. מימון טיפול בחדר המיון.

עם זאת קיימים מקרים בהם יש פטור מלא או שיש לשלם אגרת מיון בלבד כמפורט:

המקרים בהם ניתן פטור מלא - הן מתשלום האגרה והן מתשלום עלות הטיפולים
1. מבוטח שפנה לחדר מיון עם מכתב רפואי ו/ או עם "טופס 17", ולא אושפז.
2. מבוטח שאושפז גם אם לא היה בידו מכתב רפואי ו/ או "טופס 17".
3. נפגע עבודה, שבידו אישור ממעבידו (טופס 250) על פגיעה בעבודה.
4. נפגע תאונת דרכים, שימציא אישור מן משטרה על התאונה.
5. תלמיד, שנפגע בבית הספר, או בטיול של בית הספר ("תאונת בית הספר"), ובידו אישור מבית הספר.
6. מבוטח שהופנה לחדר מיון בבית חולים כללי, לפי הוראה של פסיכיאטר מחוזי או על פי צו של בית משפט בהליך פלילי, לפי חוק טיפול בחולי נפש.
7. מבוטח שפנה או הופנה לחדר מיון בבית חולים פסיכיאטרי.
8. מבוטח שפנה לחדר מיון במקרים כדלקמן:
א. כל שבר חדש.
ב. פריקה חריפה של כתף או מפרק.
ג. פציעה הדורשת איחוי על ידי תפירה או אמצעי איחוי חלופי.
ד. שאיפת גוף זר לדרכי הנשימה.
ה. חדירת גוף זר לעין.
ו. טיפול במחלות סרטן.
ז. טיפול במחלת המופיליה.
ח. טיפול במחלת סיסטיק פיברוסיס -C.F.
ט. אישה עם צירי לידה.
י. מי שפונה לבית חולים על-ידי אמבולנס מד"א, מהרחוב או ממקום ציבורי אחר עקב אירוע פתאומי.
יא. תינוקות עד גיל חודשיים הפונים עקב הופעה פתאומית של חום גבוה (מעל 38.5 מעלות צלזיוס)
יב. חולי דיאליזה.

המקרים בהם יש חיוב ב''אגרת מיון'' בלבד (לפי תעריפון משרד הבריאות)
1. הפונה לחדר מיון בשעות 06:00 – 01:00 למעט מי שחלים עליו סעיף 6 א'-יב' שפורטו לעיל.
2. במקרים בהם התברר בדיעבד כי ההפניה הייתה מוצדקת מבחינה רפואית.

טיפולים יזומים ומתוכננים (אלקטיביים) בחדר מיון
הגעה לחדר מיון שלא במקרה דחוף וללא התחייבות הקופה המבטחת, לא תחייב את הקופה להמציא למטופל התחייבות בדיעבד והוא עלול לשאת במלוא העלות של הטיפול עליו התחייב מול בית החולים, בהתאם לחוזר המנהל הכללי ''מערך גביית תשלומים ממטופלים פרטיים עבור שירותי בריאות שקיבלו בבית החוליםמסמך pdf'' (חוזר 33/2006)

נסיעה לחדר מיון באמבולנס רגיל או אחר (נט''ן, שח''ל, נטלי ודומה)
בהתאם לחוק ביטוח בריאות ממלכתי וחוזר מנהל הרפואה ''פינוי והעברת מבוטחים באמבולנס – הסדרים כספייםמסמך pdf'', (חוזר 39/2009) במקרים מסוימים זכאי המבוטח להשתתפות חלקית או מלאה בהוצאות הפינוי (לפרטים נוספים בנושא הסעה ופינוי באמבולנס - לחצו כאן).

הערות
פנייה דחופה של מבוטח למיון - פניה דחופה של מבוטח לחדר מיון בבית חולים כללי אינה מוגבלת לבתי חולים מסוימים, ולפיכך אינה כפופה להסכמים למתן שירות או להסדרי בחירה של הקופות.
"אגרת מיון'' - מבוטח שפנה לחדר מיון על דעת עצמו, יביא למזכירות הקופה סיכום מחלה מחדר מיון וקבלה המעידה על תשלום. אם הפנייה למיון תמצא מוצדקת, הקופה תשלם טופס התחייבות לבית החולים והמבוטח יחויב לשלם אך ורק ''אגרת מיון'' לפי החוק.
הקופה המבטחת אינה נושאת בהוצאות עו''ד או הוצאה לפועל במקרה שהמבוטח לא פנה אליה ולא טיפל בזמן בהנפקת התחייבות לחדר מיון.

תושב מדינת ישראל רשאי להגיש תלונה נגד קופת חולים, נותן שירותים שלה או כל מי שפועל מטעמה, בכל הקשור למילוי תפקידיהם לפי החוק. התלונה תוגש בכתב לנציבות קבילות הציבור.
הועתק מאתר משרד הבריאות
קישור למעוניינים
https://www.health.gov.il/Services/Citizen_Services/Pages/ER.aspx

• הוסף לסימניות
אכן יש מקרים שפוטרים מתשלום
אך למרות זאת תמיד עדיף לנסות להגיע לרופא / להמתין למענה אנושי במוקד יעוץ אחיות / רפואה דחופה ע"מ לקבל הפניה ממוחשבת. אח"כ זאת פרוצדורה... עד שמקבלים את הדרישה לתשלום ופותחים בקשה להשתתפות, ממתינים לתשובה, מערערים עליה, פונים למנהל קש"ל וכו' וכו' אפשר לחסוך את זה בכמה דקות בודדות (כמובן אם המצב מאפשר)

וכן נקודה קטנה שכדאי לדעת בשביל לחסוך עגמת נפש. הפניה למיון פירושה תשלום עבור מיון ולא עבור נסיעה, אין שום סיבה לקחת אמבולנס אם לא דובר על כך במפורש או שהרופא רשם על ההפניה מפונה באמבולנס או לחילופין אם המובטח יצא מאחד הסניפים באמבולנס. הרבה אנשים חושבים שאם הופנו למיון אז ברור שזה כולל אמבולנס... אמבולנס עולה הרבה והרבה יותר קשה לקבל על כך החזר.

@אוריגמי לתשומת לבך גם סופו של דבר תצרכי לשלם, מדובר ב600 ש"ח השתתפות
בד"כ הקופה משלמת את ההפרש בלי קשר לסיבת הפניה.

• הוסף לסימניות
אבל אם היא באה סתם לבקורת ולא עם צירים הקופה לא תשתתף. לפחות במאוחדת

לא מדויק
אם זה לפני הזמן המשוער, גם אם היא תגיד שהיו לה צירים בבית/בדרך, ובמוניטור יראו שהם פסקו,
יחייבו בתשלום מלא, מנסיון...
מנסיון רב בבית חולים שערי צדק, גם לפני הזמן, וגם אם לא רואים צירים במוניטור, לא שילמנו שקל בלי שום צורך להביא התחייבות [במאוחדת ]

• הוסף לסימניות
מנסיון רב בבית חולים שערי צדק, גם לפני הזמן, וגם אם לא רואים צירים במוניטור, לא שילמנו שקל בלי שום צורך להביא התחייבות [במאוחדת ]
במעיני הישועה אין הסכם עם מאוחדת ובלי הפניה יש לשלם!
תלוי בהסכם בין הקופה לביה''ח

• הוסף לסימניות
קופצת על האשכול ושואלת-
הגעתי לבי"ח ש"צ בשבוע 42+++ בלילה שאין מוקד נשים בגלל חשש לירידת מים,- ללא התחייבות כמובן.
לאחר כל הבדיקות של Uהפרצדורה- חיכיתי 3 שעות לרופא שישחרר ורציתי ללכת כך , אך המזכירה אמרה שלא כדאי כי אם אלך- אצטרך לשלם על האשפוז. חתמתי על הסכם לשחרור (רצו לאשפז לזרוז בגלל השבוע) והמזכירה אמרה לי במפורש שלא אצטרך לשלם
השבוע קיבלתי מכתב משערי צדק לתשלום 936 ש"ח עבור אשפוז שלא היה לי התחייבות
מה עלי לעשות????
מנסיון דומה,
יצרתי קשר עם מאוחדת ולאחר 'הבטחה' שלי שהתינוק ירשם גם כן בקופ"ח שלהם. קיבלתי השתתפות.

• הוסף לסימניות
אני הלכתי למיון כי לא הרגשתי תנועות בלי הפניה ושחררו אותי, קבלנו טלפון אחרי כמה ימים שצריך לשלם או לארגן הפניה

יש נציגה בבית חולים של מכבי ובלי שום בעיות היא סדרה את העניין

אני חושבת שיש דברים שמסדרים בלי בעיות

• הוסף לסימניות
לתינוק בן חודש וחצי היה חום גבוה. בדקתי באינטרנט ובטלפון לקרובה שהיא רופאה, ואומרים ללכת למיון, אז הלכתי...
ב"ה הבדיקות היו תקינות ושוחררנו.
עכשיו מה?
מה אני צריכה לעשות כדי שמאוחדת יתנו לי התחייבות?
למה לצפות?
ממש לא מתחשק לי לשלם 938 ש"ח על החוויה הזו...

ואל תדאגו. מקווה שלמדתי לפעם הבאה, שלא אצטרך
נסי לכתוב מכתב מכובד לוועדת חריגים, מניסיון שלי זה עוזר.

• הוסף לסימניות
למשהו יש פרטים לעסקן עם לב זהב במכבי?.................

• הוסף לסימניות
ערב טוב
מקפיצה אשכול ישן ֿ
אשמח לעזרה ממי שמכירה
הייתי בצפון רחוק מביתי הילד בן שנה וחצי פתח את הגבה בסוף השבת
במוצ״ש פנינו לבית חולים ליד וכמובן ללא הפניה
לאחר מכן ביקשנו מהקופה(מכבי) התחייבות ולא אושר לנו
יש מתאמי קשרי קהילה שיכולים לפתור זאת?

• הוסף לסימניות
ערב טוב
מקפיצה אשכול ישן ֿ
אשמח לעזרה ממי שמכירה
עשו תפירה או הדבקה?
אם כן אז לא צריך הפניה בכלל.

יש רשימה של מקרים שפטורים מתשלום בינהם 'פציעה הדורשת איחוי ע"י תפירה או אמצעי איחוי חילופי'
בהצלחה

• הוסף לסימניות
תודה
אבל לפי הבדיקה שלהם לא היו צריכים הדבקה או תפירה
למרות שמגיש ער״ן שראה אותו לפנ״כ אמר לנו שנראה שנפתח ודורש הדבקה
והמליץ לנו להתפנות כמה שיותר מהר לביה״ח
השאלה אם טענה כזאת יכולה לדבר למישהו

• הוסף לסימניות
תודה
אבל לפי הבדיקה שלהם לא היו צריכים הדבקה או תפירה
למרות שמגיש ער״ן שראה אותו לפנ״כ אמר לנו שנראה שנפתח ודורש הדבקה
והמליץ לנו להתפנות כמה שיותר מהר לביה״ח
השאלה אם טענה כזאת יכולה לדבר למישהו
מהנסיון שלי לא. (עבדתי כמזכירה בקופ"ח)
כ"כ הרבה עוגמות נפש היו לאנשים ממע"ר... לא רוצה חלילה לזלזל אבל נוח להם הרבה פעמים להגיד לפנות למיון כדי להיות רגועים אבל הם לא נושאים בהשלכות.

• הוסף לסימניות
ערב טוב
מקפיצה אשכול ישן ֿ
אשמח לעזרה ממי שמכירה
תבקשי מהרופא שייתן לך הפניה על מה שהיה ברוב המקרים זה עובד.
אם לא, תתקשרי לרב משה שלזינגר מנהל קשרי לקוחות {לא יודעת אם אפשר לפרסם ציבורי את הפלאפון שלו}
וברוב המקרים זה עוזר..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה