הלל הזקן

• פותח הנושא levy
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
הציורים מיוחדים מאד !!
הרעיון וההסברים ממש למופת ובהסברה נפלאה !!

נ.ב. שמתי לב בדף ראשון ישנו איזושהיא טעות קטנה במילה 'אויפצורעגן' כתוב 'אויצפורעגען'.

כמו"כ בעמוד האחרון הלל עונה לו על השאלה האם אתה הלל הנשיא של ישראל, ישנה טעות לכאורה בשורה הראשונה בהוספת המילה "דא וועט איר 'וועט' קענען"... וכו'.

אבל הציורים פשוט נפלאים ומעניינים.
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
זייער שיין און פיין!

מ'מעג אראפ נעמען אויף צו דערציילן פאר די קינדער?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Art Studio;1694780:
זייער שיין און פיין!

מ'מעג אראפ נעמען אויף צו דערציילן פאר די קינדער?

הציורים צוירו עבור מישהו כמובן.
אולם נדמה לי שזה מיועד לזיכוי הרבים.
אשאל אותם אם תוכלו להוריד

• הוסף לסימניות
אזוי שיינא קומיקס!!!!
(מקווה שאין לי פול שגיאות......)

• הוסף לסימניות
זייער זייער שיין

נאר איין קליין שאלה
ס'קומט נישט גלייך אנהייב די מעשה "האט" פאסירט?

• הוסף לסימניות
אין די צווייטע עמוד שטייט איינווינערס
ס'קומט איינוואוינערס (אויב איך האב נישט קיין טעות)

• הוסף לסימניות
מה זה, אנחנו לא מבינים מילה מכל התגובות..
הקומיקס מהמם והצביעה מיוחדת!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעל קלודין;1695232:
מה זה, אנחנו לא מבינים מילה מכל התגובות..
הקומיקס מהמם והצביעה מיוחדת!!!
כמה תגובות באידיש
מחמאות על הקומיקס
ועוד כמה הערות קטנות על טעיות בכתיב בטקסט:)

• הוסף לסימניות
מיט אן אידישע טעם! זייער שיין מָלא חן! יעדער קען פארשטיין, פון גרויס ביז קליין!
אני הייתי משנה את הלל שיראה יותר מבוגר מהאנשים זקן לבן וכד' וגם האנשים שרוצים לגרום לו לכעוס הייתי עושה אותם אולי פחות שמחים וחייכניים, יותר אולי זיק שובב, תחמן ...

• הוסף לסימניות
מקסים ביותר!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בתש;1695460:
וגם האנשים שרוצים לגרום לו לכעוס הייתי עושה אותם אולי פחות שמחים וחייכניים, יותר אולי זיק שובב, תחמן ...

גם אני מצטרף....

דהרי דיבר גנאי לנשיא ישראל...

וז"ל הגמרא שם.

ת''ר לעולם יהא אדם ענוותן כהלל ואל יהא קפדן כשמאי מעשה בשני בני אדם שהמרו זה את זה אמרו כל מי שילך ויקניט את הלל יטול ד' מאות זוז אמר אחד מהם אני אקניטנו אותו היום ע''ש היה והלל חפף את ראשו הלך ועבר על פתח ביתו אמר מי כאן הלל מי כאן הלל נתעטף ויצא לקראתו אמר לו בני מה אתה מבקש א''ל שאלה יש לי לשאול א''ל שאל בני שאל מפני מה ראשיהן של בבליים סגלגלות א''ל בני שאלה גדולה שאלת מפני שאין להם חיות פקחות הלך והמתין שעה אחת חזר ואמר מי כאן הלל מי כאן הלל נתעטף ויצא לקראתו אמר לו בני מה אתה מבקש א''ל שאלה יש לי לשאול א''ל שאל בני שאל מפני מה עיניהן של תרמודיין תרוטות אמר לו בני שאלה גדולה שאלת מפני שדרין בין החולות הלך והמתין שעה אחת חזר ואמר מי כאן הלל מי כאן הלל נתעטף ויצא לקראתו א''ל בני מה אתה מבקש א''ל שאלה יש לי לשאול א''ל שאל בני שאל מפני מה רגליהם של אפרקיים רחבות א''ל בני שאלה גדולה שאלת מפני שדרין בין בצעי המים אמר לו שאלות הרבה יש לי לשאול ומתירא אני שמא תכעוס נתעטף וישב לפניו א''ל כל שאלות שיש לך לשאול שאל א''ל אתה הוא הלל שקורין אותך נשיא ישראל א''ל הן א''ל אם אתה הוא לא ירבו כמותך בישראל א''ל בני מפני מה א''ל מפני שאבדתי על ידך ד' מאות זוז א''ל הוי זהיר ברוחך כדי הוא הלל שתאבד על ידו ד' מאות זוז וד' מאות זוז והלל לא יקפיד.

• הוסף לסימניות
ס'איז ממש גרויסארטיג!

• הוסף לסימניות
ס'זעהט אויס פון די תגובות
אז ס'פאדערט זיך א פורום אויף אידיש:):p

• הוסף לסימניות
איזו צביעה מושקעת וצבעים נעימים.
גאנץ פיין!

• הוסף לסימניות
סי דאך זייער שיין צו נאמען ארויס א קומיקס (ווי אזוי משרעבטאס און אידיש?...) און די מאמע לשון. איך גלייב האס אסאך פמיליעס וואס די שפראך בזיי אוז נאר אידיש וועל פרייען מיט אזא גוטא פלאן.
(אוך אויף אז אוך שרייב ריכטיג...)
אפשר מדארף זאך צו ניצן מיט מאר אלטע פערבן. האס סי וואט מאר פאסטן צו די צייט.
אסאך הצלוחה!!!
תרגום קצר:
הרעיון של קומיקס באידיש מוצלח, להרבה משפחות שזוהי שפת האם שלהם זה שימושי מאוד.
אולי צריך קצת לשנות את הצבעים ליותר עתיקים, כדי שיתאימו לתקופה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה