כללי הלקוח דורש בכל תוקף קבצים פתוחים

• פותח הנושא maly
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
מעשה שהיה הערב עם לקוחה שעשתה עבודה לפני שש שנים מדובר בחוברת ללמוד אותיות הא-ב, התקשרה ובקשה קבצים פתוחים כמובן בגלל שרוצה לשנות להוסיף עמודים וכו', הבהרתי לה שלא מגיע לה קבצים פתוחים וקובץ פתוח שווה כסף, בקשתי סכום סמלי של 400 דולר כשמדובר בעבודה ששווה בערך 2,000 דולר, היא ממש לא הסכימה ואמרה שתחשוב...
כעבור שעה חזרה עם תשובה: את מנסה לעשות כסף על הגב שלי, זו ממש סחטנות, בבית הדפוס (שעובדים בו חילוניים) זה היה חילול השם נורא, ששמעו שאת לא רוצה להביא את הקבצים, דברתי עם עוד גרפקאיות וכולם אמרו שהיו נותנות את הקבצים בשמחה, הקבצים שלי שלמתי עליהם!!!!
הסברתי בעדינות שזה בעצם כמו לבקש מתופרת גזרה, ומרשם ממאפיה ויתכן שגרפקאיות אחרות נותנות אבל מה שבטוח שזה לא מגיע לה, מי שרוצה שיתן. צטטתי באזניה את אחד האשכולות שבפרוג בנושא ועדין היא בשלה, היא מוכנה לשלם 500 ש"ח, אני מאד מקוה שלא תחזור ושתסדר ושלא אצטרך לעשות כסף על גבה ולהכשל בגזל...
בינתים אמרתי לה שאפתח אשכול בנושא ומחר אפקסס לה את התגובות...

• הוסף לסימניות
קבצים פתוחים ככלל זה כמובן לא מקובל, אבל בלי לדעת מה סוכם ביניכם קצת קשה לחוות דעה.

האם יש חוזה עבודה שבו כתוב מה מגיע ללקוחה או איזשהו הסכם שעשיתם?
האם זו הייתה עבודה חד פעמית או שכל שנה היא עדכנה וערכה ושינתה דברים ועכשיו היא כבר לא רוצה לעשות זאת דרכך אלא בעצמה?
האם היא שלמה לך סכום נורמלי עבור העבודה המקורית?

בקיצור, חסרים הרבה פרטים לתמונה.

אבל באופן כללי בהחלט יש מחיר מיוחד לקבצים פתוחים, וזה הגיוני ואין פה שום גזל.
הרי הפרנסה של גרפיקאי היא מזה שבאים לעשות אצלו עבודות, ואם ייתן קבצים פתוחים יש כמה נקודות שצריך לדעת:
א. זכויות היוצרים עד כמה שהבנתי (מדיונים פה בפורום) שייכות ליוצר, קרי - לגרפיקאי, ולא ללקוח, וכדי שהיוצר יוותר על הזכויות שלו בעבודה יש לשלם סכום גבוה יותר מסתם לקבל את העיצוב סגור להדפסה.
ב. יש הפסד לגרפיקאי מזה שהלקוח לא יחזור אליו בשביל עדכונים וכד'
ג. עבודה שהוא חתום עליה תעבור שינויים ללא שהוא מאשר אותם וזה עלול לפגוע בשמו הטוב.

• הוסף לסימניות
היא שילמה על היצירה המוגמרת נטו!
מחיר העיצוב פתוח - אם בכלל - הוא גבוהה מאוווווד!!!

• הוסף לסימניות
אם היא מתעקשת על קבצים פתוחים תתעקשי על מחיר מופרז!!!

• הוסף לסימניות
כבר דנו בנושא הזה הרבה בפורום, והתוצאה הייתה שאין לתת קבצים פתוחים אא"כ יש תשלום מיוחד,
וכמו שאמר אחד החברים באחד האשכולות

"על קובץ פתוח משלמים בצ'ק פתוח"

• הוסף לסימניות
מנסיון שלי, לפני שבוע, זה קשה מאד לעמוד על שלך, את מקבלת הרגשה כאילו גנבת משהו...
אבל, כשמדובר בסכום כזה, תעמדי על שלך!
אנחנו מאחורייך!!!!!

תאמרי ללקוח שגם המשרד הזה, אם היו במצב שלך לא היו מוסרים קובץ פתוח, בחיים!!!

• הוסף לסימניות
הסבירו כבר הכל מצויין. ובעצם אין להאריך בנושא.
לא מגיע לה שום דבר. וכל התיקונים היא יכולה לעשות אצלך.
ואם לא בא לה כי היא רוצה ללכת לגרפיקאית אחרת. שתשלם על הזלזול בך.

• הוסף לסימניות
ycs,

ועוד מישהו אמר בזמנו
"בדיוק מאותה סיבה שאתה רוצה את הקובץ פתוח אני לא רוצה לתת לך אותו פתוח"

• הוסף לסימניות
אין להתרשם כלל ממה שאומרים אחרים. צריך לזכור שיתכן שהם רוצים למצוא חן בעיניה, כדי שאולי תעבוד איתם בעתיד, או סתם כדאי להשמיץ אחרים כדי שהם יצאו ישרים וצדיקים. למה לא אם זה לא עולה להם כלום. זה קורה בכל מקצוע, לא רק בעימוד וגרפיקה. אפשר לנסות אותם (כמובן בדרך שמותרת על פי ההלכה) ולבדוק כמה הם מוכנים לקחת על עבודה כזו שבסופה הם צריכים לתת ללקוח קובץ פתוח.
בכל מקרה המקובל הוא שמי שעובד עם גרפקאי או מעמד באופן קבוע מקבל מחירים זולים משמעותית ממי שעושה עבודה חד פעמית, ולכן גם אף פעם לא דורשים את הקובץ היות וזה לא כדאי, לא ללקוח וכמובן לא למעמד.

• הוסף לסימניות
כדי לשמור על השם ועל הלקוח, תחזרי בך ותתני לה בחפץ לב מתלהב.
אך השתמשי במדריך שהעלו לכאן 'איך לעצבן גרפיקאי'...
היינו רזולוציה נמוכה ביותר, בקובץ BMP של 100 MB
מוטמע בפאוורפוינט, ושתשלח 10 פעמים מונית, על בעיות שתצוצנה לפתע...
כי את נורא ממהרת, וכ"כ רוצה לעזור בחינם, ותנסי להיות הכי נחמדה שבעולם...

• הוסף לסימניות
את לא צריכה להביא לה קבצים פתוחים - ואם כן - אל תתפשרי על המחיר שמגיע לך!!!
חוץ מזה כשתשלחי לה את הקובץ הפתוח תדאגי שכל הטקסט יהיה מקונוורט - ואם היא תשאל למה, תעני לה שלא רצית שזה ישתבש לה כשלא יהיו לה את הגופנים שאת השתמשת בהם...
ממש גרפיקאית למופת...

• הוסף לסימניות
זה החוק!

מכיוון שכתבת שהקליינטית תראה זאת:

אכתוב לקליינטית כך, יש חוק כזה אצל הגרפיקאים "המקצוענים" ולא אלה שאומרים לך שיתנו לך פתוח, כי הם או: שקרנים, או מתחילים ומטה, או ענו לך כפי שרצית.

בקיצר, יש חוק כזה אצל גרפיקאים שלא נותנים שום עבודה פתוחה לשום אדם (דהיינו עבודה סגורה לדפוס = תשלום הסכום שסוכם לא פחות ולא יותר), אלא אם כן סוכם מראש בכתב, או שפשוט הגרפיקאי טוב לב, או לחילופין פרייאר.

וכל עבודה שנעשית. נעשית אך ורק' על מנת שתקבלי אותה כמות שהיא סגורה.

בקיצר את צריכה לקבל את העבודה במצב של הדפסה, שאפילו הבית דפוס לא יכול לשנות.
גרפיקאי/ת שאומר/ת לך אחרת, הוא שקרן, או לא מקצוען. (עצה אישית תתרחקי מכאלה גרפיקאים)

• הוסף לסימניות
אולי תתני לה PDF ותגידי לה שאפשר לפתוח באילוסטרייטור ולשנות מה שרוצים...

• הוסף לסימניות
אני הייתי נותת הכל ברזולוציה של 20 DPI נקודה.
רק ע"מ למנוע מחלוקת ולא בגלל שמגיע לה
בדעה: שהיא דורשת משהו לא שגרתי ואת נותת משהו לא שגרתי

• הוסף לסימניות
אני חושב שלקוח שלא מבין את צורת העבודה
לא כ"כ יבין למה לא לתת קבצים פתוחים.

אני הייתי נותן לו קובץ PSD אבל באיכות הכי מינימלית
בכמה שפחות שכבות ובלי שום אפקטים (לא לשכוח לא לרנדר את הפונטים) ובלי משהו שאפשר להשתמש
כדי להיות בטוח ששום גרפיקאית לא תצליח לעשות מזה כלום בלי לעבוד על זה מחדש
(כבר בא אלי לקוח עם קובץ כזה)
ואם אח"כ הוא בא ואומר שאי אפשר להשתמש בקובץ תאשימי את הגרפיקאית השניה

• הוסף לסימניות
ויכול גם להיות שאף גרפיקאית באמת לא מוכנה לתת לה עבודה פתוחה והיא אומרת את זה כדי שאת תתני....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י SAPIR0001;212125:
ואם אח"כ הוא בא ואומר שאי אפשר להשתמש בקובץ תאשימי את הגרפיקאית השניה
במקום להאשים את הגפיקאית השניה או הראשונה פשוט תבינו עם מי יש לכם עסק ותתנהגו בהתאם (חוזה מראש יש פה דוגמאות של חוזים)

• הוסף לסימניות
חזק ואמץ!!!

• הוסף לסימניות
אין שום סיבה הגיונית לשלוח קבצים פתוחים, ברור הדבר כשמש, כי במידה ותשלחי את הקבצים פתוחים לאותו בית דפוס או גרפיקאית אחרת, הם ישתמשו בעתיד באלמנטים שהשקעת עליהם שעות.

לי היה דבר כזה, אך הלקוח התעקש לקבל קובץ פוטשופ פתוח, אמרתי לו שאין לי שוב בעיה, הטבעתי את הסטיילים כך שהוא לא יוכל להעתיק, צירפתי מפסר אלמנטים כדי שיצור תמונה ולא אובייקט נפרד, וכך שלחתי לו את זה.

כעבור מספר שעות הוא מתקשר אלי ואומר לי: "תראה, הגרפיקאי שנתתי לו את העבודה, לא יכול להעתיק את הסטיילים, וזה מידת סדום שאיחדת את השכבות", אמרתי לו תן לי את המפתחות של הרכב ש'ך נשכפל את המפתח, מה איכפת לך, שיהיה גם לך וגם לי, זה ממש מידת סדום אם לא תסכים".

בקיצור, סוף דבר הוא הבין טוב את הענין וירד ממני אני מקווה לעשר שנים הבאות עלינו לטובה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה