כללי הלקוח דורש חתימה המגנה מזכות יוצרים

• פותח הנושא sari
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
סיימתי ללקוח פרוייקט המורכב מהרבה תמונות וטקסטים
וידאתי כי כל החומר מוגן בזכיות יוצרים ומה שלא הוצאתי אישורים.

ועכשיו הלקוח דורש מסמך חתום שאכן הכל מוגן וכל החומר שמגיע לידיו חוקי.

מישהוא נתקל בכזה דבר? אני לא ממפזרי החתימות על ימין ועל שמאל.

• הוסף לסימניות
תגידי ללקוח שהבעיה של זכויות יוצרים על החומר לא קשורה אליו. אם מישהו עולה על טיל בהפרת זכויות יוצרים זה הגרפיקאי במילא.
איזה נפקא מינה יש לו להחתים אותך על כזה דבר?

• הוסף לסימניות
אמרתי לו אבל הוא טוען שבכל מקרה הוא בעל הפרוייקט ואם יהיו בעיות יבואו אליו, אז לשקט הנפשי שלו שאני אתן לו.

• הוסף לסימניות
אם את בטוחה שהכל בסדר אז למה את לא רוצה לחתום?

• הוסף לסימניות
הוא צודק!!!

הוא מזמין עבודה ורוצה ראש שקט.
מה את צריכה לעשות?
לוודא שכל מה שבנית מורכב מתמונות ופונטים חוקיים.
אם חסר לך משהוא, יידעי אותו על כך וירכוש.

אם פעלת כך, אין לך מה לחשוש.
אפילו חלילה יהיה איזה שמץ של משהוא, ויוכח שעשית בתום לב (כי יש לך הוכחות על שאר החומרים שהם תקניים) לא יעשו לך שום דבר חוץ מרכישה של התמונה וכו'.

• הוסף לסימניות
שלמה אתה צודק בהחלט. באמת אין מניעה לחתום, ובכל זאת אני מבינה אותה שלא רוצה לפזר חתימות על כל מיני טפסים.
אגב, אהבתי את החתימה שלך.

• הוסף לסימניות
שלמה תמיד צודק:)

אגב, מהיכן ההנחה הברורה הזו שהבעיה היא תמיד אצל הגרפיקאי. נדמה לי שהדיונים כאן בתחום לא הסתיימו בהכרעה.. אז אפשר להבין את הדרישה לחתימה

• הוסף לסימניות
לכאורה אתם צודקים, כי עם הכל כ"כ בסדר אז למה לא לחתום?
אבל אתם יודעים איך זה ,
מחר יקום מישהוא שיזכר שהוא עשה פעם משהוא דומה, ונראה לו שאיזה עיטורון שייך לו.
או כל רעיון אחר. לא שאז אברח למחתרת,
אבל לחתום לא נשמע לי.
איך אני מורידה אותו מזה?

• הוסף לסימניות
שרי, אני מאד מבינה את החשש שלך, משהו פה לא מריח לי כמו שצריך. זה לקוח קבוע או חדש? ולמה הוא צריך להיות שונה מכולם? (בצורה אחרת: מי דורש חתימה? מה הקטע שלו?)

לדעתי תבררי על הבנאדם עצמו, אם זה רלוונטי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה