מידע שימושי ** הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, האם יש ענישה על אי השתתפות בסקר של המדינה? **

• הוסף לסימניות
עליתי במדגם של לשכת הסטטיסטיקה . הגיע אלי סוקר, בשעות מוזרות, דפק כמו חוקר ולא כמו שוטר, ודרש שאשתתף בסקר, בשם החוק. אני מסרבת. מה זה כאן, רוסיה? היום קיבלתי מכתב מטעם המדינה עם דף שמסביר את חובתי החוקית להשתתף ושהם עומדים לשלוח סוקר שוב. שאלתי: האם יש להם "שיניים בחוק" לאכוף את השתתפותי בסקר (הסוקר רמז לי בטל' שיש עונש מאסר למי שלא משתתף בסקר)? האם התנסתם , וסרבתם, ואיימו עליכם בשם החוק, ו...,.??
אודה למידע מנסיונכם האישי.

• הוסף לסימניות
זה מה שמצאתי בגוגל, שאייכלר ביטל את עונש המאסר תמורת קנס של 200 ש"ח

• הוסף לסימניות
נסיון אין לי ב"ה בכגון דא. אבל אני בכאלה מקרים כשאני עונה לטלפון אני אני אומר שאני בחו"ל (=חוץ לחדר או חוץ לבית וכו') ואשוב בדיוק מתי שיסתדר לי
ומסיים בתודה ולא להתראות
אולי זה יעזור

• הוסף לסימניות
גם אני עליתי במדגם לפני כמה שנים ונאלצתי לשתף פעולה. זה בהחלט נעכס, בפעם הראשונה סוקרת ישבה אצלי בבית חצי שעה, ואח"כ פעם בחודש קיבלתי טלפון לעדכון גובה השכר, מקום העבודה וכו'.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י cofix;2292223:
נסיון אין לי ב"ה בכגון דא. אבל אני בכאלה מקרים כשאני עונה לטלפון אני אני אומר שאני בחו"ל (=חוץ לחדר או חוץ לבית וכו') ואשוב בדיוק מתי שיסתדר לי
ומסיים בתודה ולא להתראות
אולי זה יעזור

הבעיה שהם לא מתקשרים.
הם באים אליך הביתה ורואים בדיוק באיזה חו"ל אתה נמצא.

• הוסף לסימניות
משתתפת בצערך. כשהייתי צעירה, לפני שנים רבות, גם אלי הגיעו. סרבתי. הם הגיעו אלי לפחות 4 פעמים. לא פתחתי. הייתי מחכה מפוחדת בחלון, מציצה בין חרכי התריסים, עד שנמאס להם. לבסוף עזבוני לנפשי.
ולא, לא קבלתי עונש ב"ה. מותר לבן אדם לא להיות בבית!

• הוסף לסימניות
זכור לי שהיה כתוב בהמודיע שאייכלר נלחם להוריד את העונש,
תפנו ללשכה שלו ותבררו מה נשאר.

• הוסף לסימניות
את יכולה לדחות אותם לפחות? או לומר שלא נח לך כרגע?
אם כן, תנסי לטרטר אותם לבוא בעוד שבוע, ובעוד כמה ימים, ובשעות אחרות (או בזמנים שאת לא בבית)
עד שהם יתייאשו...

• הוסף לסימניות
מנסיוני;
לפני מספר שנים גם עליתי בגורל, ובאותו זמן גם השכן שמולי
אנחנו אמנם שיתפנו פעולה מרצון
אך השכן לא רצה, הוא דחה אותם פעם אחר פעם עד שהתייאשו...

• הוסף לסימניות
מכירה אחד שפתח את הדלת ואמר להם שהזוג טסו לטיפולים בחו"ל :mad:
לאחר תקופה כשהתקשרו אליו לברר אם הם חזרו, אמר בעצב שהאמא כבר לא תחזור, והאבא מאוד מקווים...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bracha;2292275:
הבעיה שהם לא מתקשרים.
הם באים אליך הביתה ורואים בדיוק באיזה חו"ל אתה נמצא.[/QUOTE

אנחנו לא פותחים לאף אחד לא מוכר, כן גם המבוגרים, מהסיבה הפשוטה שאם אנחנו לא מכירים כנראה שזה לא ממפעל הפיס.
חוץ מזה גם שאת בחו"ל יש עוד אנשים בבית.
אולי כדאי לפתוח אפילו את/ה ולומר שהמבוקש אינו בבית. לא נראה לי שמותר לו לבקש ת.ז. לכל מי שהוא נתקל בו, הוא סה"כ פקיד רגיל וכנראה שאין לו סמכויות כל שהם

• הוסף לסימניות
דרך אגב גם מודדים של עיריית ב"ב דחיתי בלך ושוב בטענה שסבתא שלי איתי בדירה וכרגע אי אפשר להיכנס למדוד את הדירה. ומספר פעמים לא פתחתי כלל, הוא היה מחכה בכניסה לבניין בבוקר שואל אותי על הדירה שלי ואני עניתי לו שאין לי מושג לגבי השכן הזה
ככה מספר פעמים עד שנמאס לו והתייאש

• הוסף לסימניות
הם לא מתייאשים. הגיעו כבר 4 פעמים, כל פעם ביום אחר, שעה אחרת ודופקים כמו משוגעים על הדלת. התקשרתי ואמרתי שאני לא מעוניינת להשתתף ואיימו עלי בשם החוק. רציתי לברר אם לאיומים האלו יש שיניים או לא. בכתבה מ2015 שפורסמה בקוקר, אייכלר כן הצליח לשנות את החוק שקובע ענישה של 3 חודשי מאסר (!!!) לאלו שמסרבים להשתתף בסקר, והמיר את זה בקנס של 200 ש"ח (מגוחך). לטענתו, המדינה צריכה לצ'פר אנשים שמוכנים להשתתף בסקרים המתישים והחפרניים האלו ולא להעניש אותם על כך שהם מסרבים שיחפרו להם בפרטיות.

• הוסף לסימניות
פעם ראשונה שאני שומעת על הסקרים האלה. באיזה נושאים מדובר?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמש;2292185:
עליתי במדגם של לשכת הסטטיסטיקה . הגיע אלי סוקר, בשעות מוזרות, דפק כמו חוקר ולא כמו שוטר, ודרש שאשתתף בסקר, בשם החוק. אני מסרבת. מה זה כאן, רוסיה? היום קיבלתי מכתב מטעם המדינה עם דף שמסביר את חובתי החוקית להשתתף ושהם עומדים לשלוח סוקר שוב. שאלתי: האם יש להם "שיניים בחוק" לאכוף את השתתפותי בסקר (הסוקר רמז לי בטל' שיש עונש מאסר למי שלא משתתף בסקר)? האם התנסתם , וסרבתם, ואיימו עליכם בשם החוק, ו...,.??
אודה למידע מנסיונכם האישי.

אחלה דמוקרטיה

• הוסף לסימניות
גם אני עליתי לפני כשנתיים בגורל, וקשקשו לי את השכל
אבל הפתרון הוא פשוט לזרוק להם כל מיני תשובות שטותיות
ובקצרה, ולא להאריך איתם בשיחה בכלום
(אגב גבי הכנסות וכד' - אני אמרתי שאני מרוויח אלף שקל בחודש ואשתי עוד אלף,
אני יודע לאן אחרי זה הנתונים עוברים ??)
בקיצור אפשר או להתחמק מהם וכמו שהציעו קודמיי, הם ינסו אותך כמה פעמים ונראה כאילו
הם ירדפו אחריך לעולם, אבל באמת אחרי מספר פעמים הם יתייאשו
או לענות להם בתשובות קצרצרות וטפשיות,
או לענות להם תשובות של פסיכופט שיצא כרגע מבית משוגעים ושלא כדאי להרבות איתו בשיחה
האחרון מומלץ

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה