מידע שימושי ** הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, האם יש ענישה על אי השתתפות בסקר של המדינה? **

• הוסף לסימניות
אנחנו עלינו בגורל השאירו לנו קופונים וחוברת עבה למלאות. הלחלנו והתייאשנו ולא חזרו אלינו. זה היה לפני כמה שנים לפני שנתיים שוב עלינו בגורל בא אלינו סוקר וענינו לו (הוא הבטיח שזה רק פעם אחת ולא משהו מתמשך - יש כמה סוגי סקרים) ואחרי שנה שוב עלינו בגורל ואז כבר ממש צעקנו עליהם שזה לא יכול להיות פעם שלישית ועזבו אותנו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ת'כלס;2292584:
אחלה דמוקרטיה

דמגוגיה.
לדווח לרשויות על כל רווחיך והפסדיך, הוצאותיך והכנסותיך, קניית בית, קניית רכב, מכירת מחט, דמוקרטיה או לא?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י cofix;2292357:
דרך אגב גם מודדים של עיריית ב"ב דחיתי בלך ושוב בטענה שסבתא שלי איתי בדירה וכרגע אי אפשר להיכנס למדוד את הדירה. ומספר פעמים לא פתחתי כלל, הוא היה מחכה בכניסה לבניין בבוקר שואל אותי על הדירה שלי ואני עניתי לו שאין לי מושג לגבי השכן הזה
ככה מספר פעמים עד שנמאס לו והתייאש

וד"א גם...
אל תחשוב שזו חכמה גדולה...
המפסיד היחיד זה אתה, מציעה לך ללכת לראות איך העריכו את המטרים של הדירה שלך לתשלום ארנונה.
מנסיון, כשאין באפשרותם למדוד הם עושים הערכה גסה וזה הנתונים שעל פיהם מחושב התשלום.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמש;2292185:
עליתי במדגם של לשכת הסטטיסטיקה . הגיע אלי סוקר, בשעות מוזרות, דפק כמו חוקר ולא כמו שוטר, ודרש שאשתתף בסקר, בשם החוק. אני מסרבת. מה זה כאן, רוסיה? היום קיבלתי מכתב מטעם המדינה עם דף שמסביר את חובתי החוקית להשתתף ושהם עומדים לשלוח סוקר שוב. שאלתי: האם יש להם "שיניים בחוק" לאכוף את השתתפותי בסקר (הסוקר רמז לי בטל' שיש עונש מאסר למי שלא משתתף בסקר)? האם התנסתם , וסרבתם, ואיימו עליכם בשם החוק, ו...,.??
אודה למידע מנסיונכם האישי.
גם אני עברתי את זה
עדיף להכניס אותם לענות לפי מה שבא לכם, חבל על הדחייה
בהצלחה

• הוסף לסימניות
הבת שלי עלתה בגורל ודוקא שיתפה פעולה(לא על כל סיכה שהיא קנתה, אבל בגדול) ,היא אפילו נהנתה מהחוברות שהם נותנים לנמלא כי היא המשיכה להשתמש בזה לתכנון הוצאות והכנסות של הבית(היא ביקשה עוד חוברת והוא נתן לה...). אבל הסוקר היה נחמד, שאל מתי נוח והיא ביקשה רק שעות שבעלה בבית. גם זמן הסקר היה קצר להפליא- סה"כ שבועיים. אצלה זה ממש לא היה נורא כמו שמתארים אבל אולי זה תלוי בסוקר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י היוש;2293020:
וד"א גם...
אל תחשוב שזו חכמה גדולה...
המפסיד היחיד זה אתה, מציעה לך ללכת לראות איך העריכו את המטרים של הדירה שלך לתשלום ארנונה.
מנסיון, כשאין באפשרותם למדוד הם עושים הערכה גסה וזה הנתונים שעל פיהם מחושב התשלום.

כנראה שלא הובן על מה מדובר.
כאשר עושים הרחבה של הדירה צריך להגיע מודד (בעיריות המתוקנות) ע"מ למדוד כמה באמת נבנה כדי לחשב מעתה ואילך בארנונה (ללא קשר לחריגות בניה אם היו), אם הוא לא נכנס לדירה אין לו כל אפשרות למדוד ושמאות הארנונה נמדדת לפי המצב הישן!!! לפני ההרחבה! חיסכון שעשוי להגיע לאלפי שקלים בשנה. וידוע לי על משפחה בירושלים שהרחיבה את הדירה (עם היתר בניה מסודר!) ולא משלמת ארנונה על ההרחבה בגלל שהמודד לא הוכנס.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י A052;2293210:
כאשר עושים הרחבה של הדירה צריך להגיע מודד (בעיריות המתוקנות) ע"מ למדוד כמה באמת נבנה כדי לחשב מעתה ואילך בארנונה (ללא קשר לחריגות בניה אם היו), אם הוא לא נכנס לדירה אין לו כל אפשרות למדוד ושמאות הארנונה נמדדת לפי המצב הישן!!! לפני ההרחבה! חיסכון שעשוי להגיע לאלפי שקלים בשנה. וידוע לי על משפחה בירושלים שהרחיבה את הדירה (עם היתר בניה מסודר!) ולא משלמת ארנונה על ההרחבה בגלל שהמודד לא הוכנס.

יש גם משפחה בירושלים שבכל בוקר לוקחת שקית חלב מהמכולת השכונתית, וחומקת מעיניו של המוכר, בלי לשלם!

• הוסף לסימניות
יושבים להם כל "דורשי טובתינו" שם בממשלה,
ומנסים לראות איך מוציאים אותנו לשוק העבודה, איך גורמים לנו להפסיק למצוץ את לשד המדינה, ומתחילים להיות יצרניים.

הם מנסים לחשוב - איך הם חיים ככה, עם משכורת של 5000 שקל 8 נפשות, וממש לא מבינים.

ואז נכנסת לתמונה הלשכה לסטטיסטיקה,
וכל מיני חרדים עולים במקרה במדגם.
הם רואים בדיוק ממה אנחנו חיים, ומה מחזיק אותנו....
והם יודעים בדיוק על איזה בטן רכה ללחוץ, כדי לגרום לנו לצעוק.....
ואז מתחילים לצאת גזירות נגד האברכים, והם יודעים בדיוק מה יפריע לנו, כי הרי ענינו להם בסקרים כ"כ יפה.
ואז אין הנחות בארנונה לאברכים, וגם לא הנחות במעון, וכו' וכו'.

כל מי שעונה לסקר כזה - יורה לעצמו ברגליים!!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמש;2292185:
עליתי במדגם של לשכת הסטטיסטיקה . הגיע אלי סוקר, בשעות מוזרות, דפק כמו חוקר ולא כמו שוטר, ודרש שאשתתף בסקר, בשם החוק. אני מסרבת. מה זה כאן, רוסיה? היום קיבלתי מכתב מטעם המדינה עם דף שמסביר את חובתי החוקית להשתתף ושהם עומדים לשלוח סוקר שוב. שאלתי: האם יש להם "שיניים בחוק" לאכוף את השתתפותי בסקר (הסוקר רמז לי בטל' שיש עונש מאסר למי שלא משתתף בסקר)? האם התנסתם , וסרבתם, ואיימו עליכם בשם החוק, ו...,.??
אודה למידע מנסיונכם האישי.
איך אפשר להתלונן אצל טראמפ?

• הוסף לסימניות
יפה, בדיוק זה מה שאמרו לי אנשים שלא בעד השתתפות בסקרים האלו.

• הוסף לסימניות
בעלי גם עלה בגורל לפני חצי שנה
בסקר בענין בטחון אזרחים במדינה
לאחר כמה עשרות טלפונים של התחמקות של אין זמן לא עכשיו הם הציעו שישלחו מכתב ששם יהיה רשום כתובת אתר שאפשר לענות שם
כשהגיע המכתב נכתב שם בזו הלשון "בסקר זה אין חובת השבה" מאותו רגע היה ברור לבעלי שהוא לא עונה לסקר
ושוב טרטורים טלפונים האם קבלנו את המכתב והאם ענינו וכו'
פעם אחת שבעלי ענה להם לטלפון הוא הקריא להם את השורה הזו ואמר להם בשיא התקיפות שעוד פעם אחת אם הם ממשיכים להתקשר הוא פונה לעורך דין ותובע הל הטרדה מאז שקט !

• הוסף לסימניות
יש לי חבר שעובד כמודד מטעם העירייה, יש לו את התכנית המקורית של הדירה והוא משווה אם יש שינויים, הוא מודד גם מידות מחוץ לבנין כך שיש לו את המידע,

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י A052;2293210:

זה לא נכון (אולי תלוי בערים השונות)
בבני ברק במצב כזה, מודדים את השטח מבחוץ כולל קירות ואז אתה מפסיד ומשלם שטח ברוטו מלא

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קדיתא;2300430:
יש גם משפחה בירושלים שבכל בוקר לוקחת שקית חלב מהמכולת השכונתית, וחומקת מעיניו של המוכר, בלי לשלם!

אני לא רב או פוסק.

אבל אין שום קשר בין חלב במכולת לבין ארנונה שנגבית ע"י העירייה בלי קשר לשירות שהיא נותנת או לא.

• הוסף לסימניות
לצערי אני קיבלתי עכשיו מכתב שנבחרתי להיכלל במדגם השנתי 2021
כמובן זה יהיה טלפונית (עקב המצב) ב-2 פעימות
מטרת הסקר מידע חיוני על תנאי החיים של האוכלוסייה בישראל בנושאים שונים, כגון רווחה וחברה, השכלה ולימודים, שימוש בשפות, בריאות וקשרים משפחתיים.
ובשנת 2021 יתמקד שלב א' של הסקר בנושאים: מדדי איכות חיים, תחבורה, בטיחות בדרכים ושימוש שפות.
בעניין חובת ההשבה :הלמ"ס עורכת את הסקר החברותי לפי החוק, *ונקבעה לגביו חובת השבה.
*פקודת הסטטיסטיקה [נוסח חדש] התשל"ב 1972
מה אומר החוק היום ?
ואייך כדי {אם בכלל} להשתתף?

• הוסף לסימניות
ואז נכנסת לתמונה הלשכה לסטטיסטיקה,
וכל מיני חרדים עולים במקרה במדגם.
הם רואים בדיוק ממה אנחנו חיים, ומה מחזיק אותנו....
והם יודעים בדיוק על איזה בטן רכה ללחוץ, כדי לגרום לנו לצעוק.....

כל מי שעונה לסקר כזה - יורה לעצמו ברגליים!!!!
איך הם רואים בדיוק, לדעתך?
כל אחד עונה - מה שהוא רואה לנכון
לא חייב להיות קשור למציאות
איך לימדו אותי:
אסור לשקר
אבל לא חייבים לומר את כ--ל האמת
לפי הכלל הזה עונים, קצר הכי שאפשר
ולא יורים לאף אחד ברגליים
וזה גם לא המטרה שלהם
מה זה החרדתיות הזו??
הלמ"ס חי נושם וקיים כבר שנים
ןמן הסתם גם את נעזרת במידע שלו

• הוסף לסימניות
ידוע לי מגיסי שישב איתם שעות רבות שלא מרצונו
וירדו לפרטי פרטים בניגוד לרצונו כולל קבלות וחשבוניות על כל שקל
אני לא רוצה להגיע למקום הזה
זכור לי איזה סיוט הוא עבר אז

• הוסף לסימניות
אני קבלתי מכתב שעליתי בגורל בנושא בטחון אישי באינטרנט, סוג כזה.
לא היתה עלי חובה חוקית לענות, (וגם אם כן - הייתי מוצאת דרכים להתחמק), טורטרתי טלפונית, באמצעות מכתבים רשמיים ובאינספור דרכים.
התעלמתי.
והם ירדו ממני. התייאשו. ב"ה.

• הוסף לסימניות
לא הבנתי!
אף אחד לא נבהל כאן מהחוצפה הזו?????? :mad: :mad: :mad:
מה הפירוש אני חייב לענות לסקר, למה מה קרה?

מה זה סין כאן? רוסיה? איראן?

חיכיתי לראות תגובה בנוסח הזה וכולם כאן נהנים לספר שעניתי להם על כל השאלות וזהו העיקר לגמור עם זה,
אפשר לבוא אליכם הביתה ותתנו לנו לגנוב לכם מה שאני רוצה מהבית העיקר לגמור עם זה??????
איך אפשר לחייב אדם לענות על סקר ללא רצונו, ועוד לאיים עליו במאסר?????

לא נרגע השיגעון במדינה הזו!

• הוסף לסימניות
נראה לי שהתבלבלו כאן עם כמה סוגי סקרים

הסקר של הלמ"ס הוא יורד לפרטי פרטים וצריך לדווח על שקל!! שנכנס לחשבון ולהציג ע"כ קבלות.
גם כל משיכה בכספומט הם רוצים אישור משיכה למשך כמה שבועות.
אמנם אסור להם להעביר את הנתונים לאף גורם אחר, (שלא באנונימיות) גם אם תאמר שאתה מוכר נשק אסור להם להעביר את הנתונים למשרד הביטחון!
וכ"ש שלא מדווחים למס הכנסה וכד'

אבל החכמולוגים שמספרים שהם חיים מהקצבאות ומקומבינות וכ"ו באמת גורמים שהמדינה "תטפל" בזה כדרכה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה