הם קנו בן אדם, או מוצר?

• הוסף לסימניות
נגיד שסגרתי עבודה עם לקוח
סכמנו על 3 הסרטות בימים מסוימים
בסופו של דבר
לא הסתדר לי\לא היה לי כח\היה בלתי אפשרי וכו'
להסריט באותו יום
אני שולחת להם צלם מקצועי במקומי
אבל הלקוח מתרעם- לא ולא!!!! סכמתי איתך ואני רוצה שאתה תגיע!

מצד אחד אני מבינה את דרישת הלקוח, כי לצלמים ועורכים יש קו מסוים
סגנון שהלקוח אהב ובחר
מצד שני זה ממש מרגיז התחושה שהלקוח מרגיש שבכמה שקלים שהוא משלם
הוא קנה אותי...

האם יש מקום לדרישה זו? או שהעסק של הלקוח הוא רק התוצר הסופי
שיהיה איכותי ברמה מתאימה???

• הוסף לסימניות
כשבלתי אפשרי, שיקפוץ.

כשלא נוח, הוא צודק.

• הוסף לסימניות
הלקוח צודק.
זה כמו להזמין זמר לחתונה ולקבל מישהו אחר.
זה לא בכל תחום כך, בנותני שרות מקובל שטכנאי שזמין הוא שמגיע, אבל צלם....מישהו רוצה אותך.

• הוסף לסימניות
אם אין אפשרות?

זמר שהצטרד, מגיע לחתונה? הוא שולח מישהו אחר, משתדל שיהיה במקסימום רמה אפשרית, ובמקרה הפחות נחמד לו, הוא צריך לפצות את המחותנים. לא מעבר לזה.

• הוסף לסימניות
זמר שהצטרד מטלפן לבעל השמחה ובשארית הקול שנותר לו מציע לו זמר מחליף, מזה לשלוח זמר מחליף על דעת עצמו? אתה רוצה בשמחה שלך כזה זמר, אני ממש ממש לא.

• הוסף לסימניות
הלקוח צודק.
הוא עשה איתך את העסק, על דעת זה שאת תספקי את העבודה.
לפי דעתי זאת מחמאה שהוא מתעקש דווקא אותך.
כמובן, לא מדובר על מקרה של אונס, כגון מחלה ר"ל וכדומה.

• הוסף לסימניות
בכל מקרה צריך לידע את הלקוח לפני כן (ברגע שיודעים שלא יהיו מסוגלים להגיע) שמתכננים לשלוח מישהו אחר
אולי הוא היה מעדיף מישהו אחר משלו או לדחות את מועד ההסרטה

• הוסף לסימניות
זה מקרה קלאסי של הסיפור הידוע עם הרב שהצדיק שני בעלי דין וכששאלתו אשתו כיצד הצדיק את שניהם ענה לה שגם היא צודקת............
כולם צודקים ובעיקר הלקוחות מטעמי שיווק ופרסום.
צריך הרבה תבונה, יחסי אנוש, והליכה בין הטיפות (בין אמפטיה לאסרטיביות)
אלו מקצועות נלווים הכרחיים לכל סוגי המקצועות.

• הוסף לסימניות
תמיד עדיף לדבר עם הלקוח מראש וליידע אותו במצב.
אבל מה שהפריע לי אישית זה המשפט לא הסתדר לי\לא היה לי כח
צלם צריך להבין שהמקצוע שלו הוא עבודה! אין דבר כזה לא היה לי כח
צריך להבין, שהלקוח משקיע זמן/מאמצים/כספים/תאומים ביום צילום וא"א להבריז סתם כי לא בא לי מחר לצאת לצילום או כי מישהו רצה לשלם לי קצת יותר, או אפילו כי לבן שלי יש 38 מעלות חום....
כדי לדחות יום צילום צריך סיבה ממש ממש ממש טובה! גם אם נשברה לך המצלמה יום קודם- יש מקרים שעדיף לשכור מצלמה חילופית מאשר לדחות את הצילום! (לא תמיד, אבל יש גם כאלה דברים)
זה לא רק עניין של תדמית. יש גם עניין של הגינות, רבותי. קוראים לזה אתיקה מקצועית...

• הוסף לסימניות
רקורד, טעית בתגובתך
אני לא שאלתי על דחיית יום צלומים, אין ספק שזה לא אחראי ולא הוגן, לדחות ללקוח יום צילום אליו הוא מתכונן
הדיון כאן הוא על משהו שונה
על דרישת הלקוח לראות אותי פיזית ביום צלומים שלו, למרות שאני מבטיחה לו יום צלום איכותי ביותר
ללא נוכחותי בשטח בחלק מהצלומים
לא אמרתי שהלקוח לא צודק
רק פתחתי דיון
ובכוונה הוספתי את האפשרות: "לא היה לי כח"
כדי לחדד את הדיון

• הוסף לסימניות
גם בשביל לשלוח צלם אחר צריכה להיות סיבה מוצדקת
כמו שאמרו כאן קודם- הם רצו אותך, וזו מחמאה....
אין לי כח- זו לא סיבה לשלוח צלם אחר
אלא אם כן סיכמת איתם מראש בעת הזמנת העבודה שיתכן ולחלק מהימים את שולחת מישהו אחר. אם לא סיכמת מראש- זכותם לדרוש שתבואי בעצמך!

• הוסף לסימניות
רקורד, אני שואלת דווקא אותך, כי אני יודעת שאת עובדת עם שותפה -
האם בכל פעם אתן מתחייבות לצלמת מסוימת שתבוא לצלם?
ואם אכן סיכמתן עם הלקוח על מישהי מסוימת, והיא לא יכלה לבסוף, האם מודיעים ללקוח שהשניה באה במקומה, או שכיוון שאתן עובדות כגוף אחד, אין צורך ליידע את הלקוח?

אגב, הדיון הזה נכון גם לגבי עריכה, אם אני פרילנסרית, ולוקחת עורכת נוספת לעזרה, האם חובתי להודיע ע"כ ללקוח?

• הוסף לסימניות
כמדומני שזה גם דין תורה.
"שומר שמסר לשומר חייב. מאי טעמא? דאמר ליה: את מהימנת לי בשבועה, האיך לא מהימן לי בשבועה" (בבא מציעא לו)
קל וחומר בנידון דנן שזו לא רק שמירה בלבד אלא יש אופי לעבודה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בלון;1025840:
רקורד, אני שואלת דווקא אותך, כי אני יודעת שאת עובדת עם שותפה -
האם בכל פעם אתן מתחייבות לצלמת מסוימת שתבוא לצלם?
ואם אכן סיכמתן עם הלקוח על מישהי מסוימת, והיא לא יכלה לבסוף, האם מודיעים ללקוח שהשניה באה במקומה, או שכיוון שאתן עובדות כגוף אחד, אין צורך ליידע את הלקוח?

אגב, הדיון הזה נכון גם לגבי עריכה, אם אני פרילנסרית, ולוקחת עורכת נוספת לעזרה, האם חובתי להודיע ע"כ ללקוח?

בד"כ אנחנו מדברות על זה עם הלקוח מראש- בין אם חשוב לו שמישהי מסוימת תבוא ובין אם לא- אנחנו מסכמות את העניין מראש, כל פעם לפי העניין
כמובן, אם ללקוח חשוב שדווקא אחת מאיתנו תבוא ואנחנו רוצות מסיבה כלשהי להחליף- ברור שניידע אותו. רק מה, נבוא לצילום והוא יתחיל להתרגז? זה גם לא נעים, גם מבזבז זמן וגם לא הוגן, אם הסיכום היה אחרת
לגבי עריכה- זה קצת שונה. תלוי מה רמת המעורבות שלך בעריכה.
אם את מעבירה את העבודה קומפלט למישהי אחרת- ברור שאת צריכה ליידע את הלקוח, אבל אם את לוקחת עזרה פה ושם, ואת מכוונת את העורכת השניה ולוקחת אחריות על מה שהיא עושה- אני לא חושבת שאת חייבת ליידע
בכל מקרה כדאי לך לחשוב- איך את היית רוצה שינהגו בך כלקוחה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י maor700;1025986:
כמדומני שזה גם דין תורה.
"שומר שמסר לשומר חייב. מאי טעמא? דאמר ליה: את מהימנת לי בשבועה, האיך לא מהימן לי בשבועה" (בבא מציעא לו)
קל וחומר בנידון דנן שזו לא רק שמירה בלבד אלא יש אופי לעבודה.

טעות. שם הנושא הוא "נאמנות", כאן הוא "איכות". כאשר מדובר באיכות, אם היא שווה לאיכות של המתחייב, והמתחייב לא יכול בשום אופן, אין שום דמיון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מולטימדיה ה;1023091:
מצד שני זה ממש מרגיז התחושה שהלקוח מרגיש שבכמה שקלים שהוא משלם
הוא קנה אותי...
השורה הזאת קצת צרמה לי...
אם את סגרת עם הלקוח וזה לא משנה אם זה תמורת 7 שקל או 70000 - את מחויבת לו.
(האם דווקא את או גם מישהו אחר כלול בהתחיבות, פה אני שומע נידון..)

נ.ב.
אם את מרגישה שזה באמת רק 'כמה שקלים' שלא מצדיקים טרחה מיוחדת אז כנראה שצריכים לבדוק את נושא התמחור..

• הוסף לסימניות
:ההרגשה של "קנו אותי"
מתאימה לדיון נפרד וארוך במיוחד...
היא הרגשה רעה, גם אם המשכורת בסוף משתלמת מאוד
עשרות טלפונים ביום בשעות לא שעות, הקשבה לכל מה שקשור בהפקת הסרט כולל יעוץ פסיכולוגי,
מי שהתנסה מבין
אני לא מתלוננת ח"ו
וברוך ה' ש80% מהלקוחות לא כאלה

נ.ב.
אני חוששת שאם אעלה את המחיר, הקונים שלי יחושו יותר 'בעלבתים':p

• הוסף לסימניות
את כותבת בחתימה שלך- זו לא עוד מצגת- זו הפקה
אכן, הפקה כוללת טלפונים בשעות לא שעות, יעוץ והקשבה ולעיתים קצת פסיכולוגיה...
זה חלק מהעבודה- נגד זה אין מה לעשות.
מה שכן- בתמחור צריך לקחת בחשבון בפירוש גם את השעות האלו!
יחד עם זה צריך המון אסרטיביות- לדעת מה כן ומה לא ואיפה לשים את קו הגבול
ועוד דבר מאד חשוב- לדבר על הכל הכל הכל הכל הכל מראש- כך אף אחד לא מרגיש מנוצל וכל הצדדים מרוצים!
הכי טוב זה לחתום על חוזה מסודר (אפשר לקרא לזה "טופס הזמנה"- זה פחות מפחיד לקוחות מסוימים:) ועם כל פרויקט שאת מסיימת- תוסיפי עוד שורה בחוזה... מה שנקרא ללמוד מטעויות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה