דרוש מידע המבחן של קמאטק באלגוריתמים עביר? פליז מי שעברה אותו שתיכנס!

מצב
הנושא נעול.
גם אם זה סיבוכיות מקום הזויה??
משהו כמו N מטריצות?
(אבל הסיבוכיות זמן ממש נורמלית...)

בבעיות נסיגה כאשר אני פותרת בעזרת עץ בינארי לדוגמא את השאלה הזו:
T(n) = T(n/2) + T(n/7) + n ואז עשיתי מה שכתוב בצילום מסך והלאה איך ממשיכים?

קבצים מצורפים

• ‏‏צילום מסך (61).png
    ‏‏צילום מסך (61).png
    KB 26.1 · צפיות: 91
@אנונימיתתת
דבר ראשון- את מכירה את נוסחת הנסיגה? גם יעזור לך.
שנית, שימי לב שאת מגיעה בכל שלב בעץ לN חלקי משהו, וסה"כ בסיבוכיות זה N. (מסתכלים בכל שורה שבה יש חלוקה- על כל הענפים שנמצאים בשורה הזו. כמה בסה"כ היה כאן בשורה?)
עכשיו מה שנותר לך זה לזהות כמה פעמים את מבצעת את הN הזה. (n? log n? nlogn? וכו'... קל מאד לזהות. תחשבי כמה פעמים את צריכה לבצע התחלקות של ענפים- כלומר, כמה פעמים הפעולה עובדת ומבצעת לך משהו בגודל n, כמו שהסברתי. האם בסך הכל זה יקרה עד שנגיע ל2 בחזקת משהו- שירכיב את המספר אליו את חותרת להגיע- ואז זה כמובן logn? וכדומה).
(מנחשת שזה תרגיל שעוסק בבניית מערכים מחדש והרכבה, סוג של מיון כנראה. נכון?)

גם אם זה סיבוכיות מקום הזויה??
משהו כמו N מטריצות?
(אבל הסיבוכיות זמן ממש נורמלית...)
זה כמות הזויה.
גם אם לא דורשים ממך ממש לחשב, אי אפשר להתפרע עד כדי כך... (אא"כ זה ממש נצרך, אבל לא סביר)
אבל גם אם ידרשו ממך לכתוב סיבוכיות מקום, כמה מסובך זה כבר יכול להיות?
שעשית מערך עזר? (n )O, שעשית מטריצת עזר? O(n^2).

דבר ראשון תודה על היחס דבר שני זה בדיוק מה שלא הצלחתי להגיע בפעם הראשונה:=n
השניה=n/2+n/7
השלישית=n/14+n/4+n/14+n/49
ואז מה עושים או שבכלל לא עשיתי טוב?! אין לי מושג...

יש לי את התרגיל הזה:
1688258036916.png

אם יש למישהי כוח לפתור אותו ויצא לה סיבוכיות מקום יותר נורמלית אני אשמח!!

דבר ראשון תודה על היחס דבר שני זה בדיוק מה שלא הצלחתי להגיע בפעם הראשונה:=n
השניה=n/2+n/7
השלישית=n/14+n/4+n/14+n/49
ואז מה עושים או שבכלל לא עשיתי טוב?! אין לי מושג...
לא ראיתי את התרגיל כך שאין לי מושג אם עשית טוב,
אבל כמעט בוודאות זוכרת את התרגיל הזה ואת התשובה שלך. כלומר, כנראה שעשית מעולה.
אם זה התרגיל שאני זוכרת מאי אז,
האורך הכולל של התפלגות העצים הוא !n (ראיתי גם שבסוף הגעת באמת לT של 1- העץ התחלק והתחלק בכל פעם כנראה בN עצרת, עד שאכן הגעת ל1 שזה הסוף, כידוע, של העצרת הנ"ל.)
כלומר, הסיבוכיות שלך היא (n(n!))O, שהיא בעצם: O(n(n^2)), שהיא O(n^3) לפי חוקי סיבוכיות. (צריכה הסבר למה? בכיף))

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה