מידע שימושי המדינה הפקידה לי כסף בחשבון עכשיו!!! זה אמתי!!!

• הוסף לסימניות
זאת אומרת, יכול להיות עצמאי שמגיע עכשיו לפת לחם ממש ועוד גורר אחריו חובות שוטפים מהעסק ולא זכאי לשקל מענק?
ברור. המענק מתיימר להיות מיועד לנפגעי קורונה.
ככל שאין ירידה במחזורים אין זכאות למענק.
יש הרבה מאד מסכנים שמגיעים לפת לחם. להם מנסה עכשיו לעזור אריה דרעי. אבל זה לא קשור למענק לעצמאים שהמחזור שלהם נפגע בקורונה ובשנים קודמות הם הרוויחו.

• הוסף לסימניות
אבל זה לא קשור למענק לעצמאים שהמחזור שלהם נפגע בקורונה ובשנים קודמות הם הרוויחו.
אבל גובה המחזור לא קשור לגובה הרווח.
זאת בדיוק הנקודה.
עסק יכול להרוויח המון ועדיין המחזור שלו יהיה נמוך יחסית לשנים עברו
והוא יכול גם להפסיד המון והמחזור שלו יהיה גדול ומנופח.

אם המענק מתיימר לסייע לעסקים במצוקה, הוא אמור לבדוק את גובה ההכנסה בחודשים שנפגעו. לא את גובה המחזור.

• הוסף לסימניות
רק נקודה אחת שעלתה פה לגבי עצמאי ובעוד כל מיני הודעות

נכון שאצל שכיר המעביד משלם ביטוח לאומי ועלויות שנראה שמהשכיר יורד פחות
אבל בחישוב כללי זה לא כ"כ נכון להתיחס לזה כך

כשמעסיק קובע שכר ברוטו הוא לוקח בחשבון את העלויות שלו ולכן השכר נקבע בהתאם, כלומר בסופו של דבר השכר של העובד פוחת בגלל שהמעסיק משלם למדינה את עלויות ביטוח לאומי , וכן בנושא פנסיות וכו
אם לא היו את העלויות הנלוות העובד יכל להיות בעל שכר גבוה יותר

כ"כ התרגלנו לכתוב שלשכיר זה לא על חשבונו ולעצמאי כן , אבל זה ממש לא נכון , אולי בהרגשה .

אפילו עצמאי שמשלם שכר בוכה על העלויות כלומר גם הוא מסתכל על שכר שהעובד עולה לו לעסק כולל העלויות אם זה לא היה ייתכן והיה נותן נטו יותר, ממילא כולנו שכירם ועצמאים כאחד סופגים את זה.

נכון שבאופן פרטני זה לא נראה כך אבל אם כל החוקים היו שונים בודאי שזה היה משפיע על ממוצע השכר וכדו

אפשר גם לראות בהרבה מקומות עבודה שכאשר משלמים בחשבונית או אפילו אם זה קבלה של עוסק פטור מייד המחיר עולה בהתאמה מאשר אם ישלמו לעובד באופן חודשי קבוע בתלוש שכר

בחלק גדול מהמקומות שהייתי חשבת/מנה"ח החישוב נעשה ממש באחוזים
למרצות/גרפיקאיות/ועוד כל נותני שירותים
העצמאי היה מקבל פי 1.4 ויותר (או לפעמים היינו עושים ממש חישוב לו היה בתלוש כמה עלות מעביד כולל הכל וזה מה שחושב לצורך תמחור תשלום בחשבונית)

לא באה להמעיט מהקושי של העצמאי בכלל!! אני נמצאת בכובע של שתיהם:)

• הוסף לסימניות
או שאתם לא מכירים את הנתונים מבפנים.
יש עוד אפשרות, אבל לא רוצה לרשום אותה כאן.
אני ממש רוצה לשמוע, למרות שאני מנחשת שאת יודעת את זה מכוון השכיר ולא העצמאי.
שכירים בטוחים שהעצמאים מיליונרים, ושהם מתלוננים סתם על הוצאות בקנה מידה מטורף.
אז לא בא לי להתלונן, אבל האידיליה שכתבת רחוקה מאד מהמציאות היומיומית.
או שיש חוקים שאין לי מושג עליהם, ובכלל כל הכסף מחכה לי במעמ או במס הכנסה ומחכה לפדיון שבויים.

• הוסף לסימניות
אני ממש רוצה לשמוע, למרות שאני מנחשת שאת יודעת את זה מכוון השכיר ולא העצמאי.
שכירים בטוחים שהעצמאים מיליונרים, ושהם מתלוננים סתם על הוצאות בקנה מידה מטורף.
אז לא בא לי להתלונן, אבל האידיליה שכתבת רחוקה מאד מהמציאות היומיומית.
או שיש חוקים שאין לי מושג עליהם, ובכלל כל הכסף מחכה לי במעמ או במס הכנסה ומחכה לפדיון שבויים.
זוהי המציאות.
ואגב, אני עצמאית.
ועוד אגב, אני רואת חשבון שמתעסקת כמובן עם עצמאים.
תפני למייצג שלך שיבדוק את הזכאות שלך ויסביר לך למה מגיע או למה לא מגיע לך.

• הוסף לסימניות
ועוד אגב, אני רואת חשבון שמתעסקת כמובן עם עצמאים.
איך אני יוצרת איתך קשר? ממש מענין אותי לשמוע. חשבתי שחפרתי על הכל כבר.

• הוסף לסימניות
שלום. חבר שלי ביקש לשאול מי שנגמרו לו ימי האבטלה באוקטובר 19, ואח"כ חזר לעבוד עד הקורונה .בביטוח לאומי אומרים שלא זכאי, אבל בתקנות המפורסמות נראה שזכאי מה עושים???

• הוסף לסימניות
תוכלו לקרוא הרבה חומר בנושאים אלו בפורום דין וחשבון

• הוסף לסימניות
החזר הוצאות קבועות מקבלים כולם. מי שהמחזור שלו עד 300 אש"ח מקבל 3000 שח לחודש בלי להוכיח כלל שיש לו הוצאות קבועות. מדגישה שה-3000 הוא בנוסף ל-70% מהרווח.
@חיה. אשמח לשמוע מה הכוונה 'החזר הוצאות קבועות' ואיך מקבלים אותו. תודה על ההסברים הברורים!

• הוסף לסימניות
כאמור ב-2019 לא היה מחזור ולא היה רוחים
עוסק פטור או עוסק מורשה?
נכנסתם לאזור האישי והגשתם בקשה לקבל את המענקים? יש באזור האישי מידע על פעימה ראשונה, שניה ושלישית. מה מתוכם קבלתם?

• הוסף לסימניות
עוסק פטור או עוסק מורשה?
נכנסתם לאזור האישי והגשתם בקשה לקבל את המענקים? יש באזור האישי מידע על פעימה ראשונה, שניה ושלישית. מה מתוכם קבלתם?
עוסק מורשה.
את השלישית בודאי קבלנו.
ועוד אחת גם קבלנו. חושב שאת הראשונה. [יתכן שהחלפתי את הראושנה בשניה]

• הוסף לסימניות
עוסק פטור או עוסק מורשה?
נכנסתם לאזור האישי והגשתם בקשה לקבל את המענקים?
אכן .
נכנסנו לאזור האישי.
בעבר רשם שלא זכאים.
לאחר תקופה הגיע הודעה מרשות המסים בעצמם שיתכן שאנחנו זכאים. והם אכן שלחו. מוזר..

• הוסף לסימניות
הכנסה לשנה? סליחה על הבורות :eek: .
עוסק פטור.
החזר קבועות לעוסק פטור וכן לעוסק מורשה עד 300 אש"ח בשנה ניתן בלי שום פרוצדורה והוכחת הוצאות קבועות.
לחודשים מרץ אפריל יחד קבלו עד 3000 שח בהתאם לגובה המחזור השנתי - נקרא באזור האישי "פעימה שלישית" ומותנה בירידה של 25% בחודשים מרץ אפריל 20 לעומת 19.

החל מחודש מאי יקבלו לכל חודש בין 1000 ל-3000 שח תלוי במחזור. המענק הזה עוד לא עבר בקריאה שניה ושלישית. מותנה בירידה של 40%.

• הוסף לסימניות
החזר קבועות לעוסק פטור וכן לעוסק מורשה עד 300 אש"ח בשנה ניתן בלי שום פרוצדורה והוכחת הוצאות קבועות.
לחודשים מרץ אפריל יחד קבלו עד 3000 שח בהתאם לגובה המחזור השנתי - נקרא באזור האישי "פעימה שלישית" ומותנה בירידה של 25% בחודשים מרץ אפריל 20 לעומת 19.

החל מחודש מאי יקבלו לכל חודש בין 1000 ל-3000 שח תלוי במחזור. המענק הזה עוד לא עבר בקריאה שניה ושלישית. מותנה בירידה של 40%.
זאת אומרת פעם בחודשיים יקבלו 70% מהרווח*2
פלוס 1000-3000 ש"ח*2?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה