מדריך המדריך המלא: כך תפתחו חשבון בנק בארה"ב ובאירופה – מהמחשב בבית

• הוסף לסימניות
אני משתמש בשירות כבר כמה שנים, ממש מרוצה מהמחירים הנמוכים.

מי שנרשם דרך הקישור הזה יש לו גם 0 עמלות על העברה עד 2200 ש''ח (נראה לי פעם אחת).

(זה קישור שיווקי שכל מי שרשום בwise מקבל קישור אישי כדי לשתף עם חברים כדי שגם הוא יקבל משהו (שלוש חברים שהעבירו מעל 880 ש''ח הוא מקבל 220 ש''ח, וכל חבר מקבל 2200 ש''ח להעברה ב-0 עמלות - (שגם בלי זה נמוכות מאוד)). כך שיש עוד סיבה להירשם)

• הוסף לסימניות
לאיזו רגולציה הם כפופים?
למי הם מדווחים

• הוסף לסימניות
@אזרחות ארהב CitiPath פתחתי חשבון, 2 שאלות:
א. איפה אני מוצא את פרטי החשבון שעלי למסור למי שרוצה להעביר לי כסף (מחו"ל)?
ב. אני יכול להעביר לחשבון הישראלי שלי מט"ח (אם נניח אני רוצה להעביר את המט"ח לחשבון בנק הרגיל שלי, ורק רוצה לחסוך את עמלות ההעברה מחו"ל)?

• הוסף לסימניות
לאיזו רגולציה הם כפופים?
למי הם מדווחים
צריך לחלק את השאלה לפי מדינות.
כאן מפורטים כללי הדיווח ל-IRS (רשות המיסים האמריקאית):

• הוסף לסימניות
א. איפה אני מוצא את פרטי החשבון שעלי למסור למי שרוצה להעביר לי כסף (מחו"ל)?
תיכנס לקישור הבא (כמובן אחרי שאתה מחובר לחשבונך):

כך נראים הפרטי חשבון שלי באתר:
1774457144137.png

• הוסף לסימניות
ב. אני יכול להעביר לחשבון הישראלי שלי מט"ח (אם נניח אני רוצה להעביר את המט"ח לחשבון בנק הרגיל שלי, ורק רוצה לחסוך את עמלות ההעברה מחו"ל)?
האם התכוונת לזה: אתה מעוניין להעביר לחשבון האמריקאי שלך דולרים, ולאחר מכן למשוך את הדולרים בישראל. (זאת אומרת בלי להמיר, רק לבצע העברות פנימיות בתוך ארה"ב ולאמ"כ בתוך ישראל).
אם זאת השאלה שלך, לא התנסיתי, אבל אני מניח שאפשר.

• הוסף לסימניות
האם התכוונת לזה: אתה מעוניין להעביר לחשבון האמריקאי שלך דולרים, ולאחר מכן למשוך את הדולרים בישראל. (זאת אומרת בלי להמיר, רק לבצע העברות פנימיות בתוך ארה"ב ולאמ"כ בתוך ישראל).
אם זאת השאלה שלך, לא התנסיתי, אבל אני מניח שאפשר.
אני שואל, כי לפי איך שאני מבין, זה לא חשבון אמריקאי (אגב אני מדבר על בריטי) וחשבון ישראלי, אלא חשבון של דולרים וחשבון של שקלים, או שאני טועה?

• הוסף לסימניות
אני שואל, כי לפי איך שאני מבין, זה לא חשבון אמריקאי (אגב אני מדבר על בריטי) וחשבון ישראלי, אלא חשבון של דולרים וחשבון של שקלים, או שאני טועה?
בפועל, יש לי ב-Wise חשבון שקלים עם מספר חשבון ישראלי, וחשבון דולרים עם מספר חשבון אמריקאי.
אבל השאלה שלך הינה האם ניתן לפרק את המרכיבים שקלים-ישראלי, דולרים-אמריקאי. לא חשבתי לנתח את זה כך. שאלה מעניינת.

אדרבה, אשמח אם תבדוק ותעדכן האם אפשרי.

• הוסף לסימניות
בחלק מהמדינות (לדוגמא בישראל) יש להם שיתוף פעולה עם בנק מקומי.
זאת אומרת, שאם תפתח דרך Wise חשבון ישראלי, תקבל חשבון מקומי, על שמך, עם מספר חשבון ייחודי שלך. החשבון ייפתח בבנק סיטי-בנק סניף תל-אביב (סיטי-בנק רשום כבנק רשמי בישראל).
איני מוצא אפשרות כזו, התכתבתי עם בוט, והוא טוען שאין אפשרות לפתוח חשבון ישראלי מקומי, ושהדרך היחידה להעביר כספיםל/מישראל זה בהעברה בינלאומית.

• הוסף לסימניות
אבל אני רוצה להבין אם אני מקבל גם חשבון ישראלי פה
אפשר לקבל כרטיס אשראי ישראלי מסיטי בנק ?
וכן אפשר לעשות הו"ק ?
ואפשר גם לגלגל שם כ 30000 שח בחודש ?
או אחרי כמה אלפים מתחילים לשאול מאיפה הכסף?

• הוסף לסימניות
בעלי חשבון יכולים לבצע העברות באמצעות Zelle ?

• הוסף לסימניות
איני מוצא אפשרות כזו, התכתבתי עם בוט, והוא טוען שאין אפשרות לפתוח חשבון ישראלי מקומי, ושהדרך היחידה להעביר כספיםל/מישראל זה בהעברה בינלאומית.
נכנסתי כעת לחשבון שלי כדי להראות לך את פרטי חשבון Wise שלי ב-CitiBank בתל-אביב, אבל אני מגלה שהוא עבר לאנגליה...
(זמן רב שלא הכנסתי שקלים, אלא דולרים).
ככל הנראה הם הפסיקו להחזיק ללקוחות חשבונות ב-CitiBank בישראל.
במקום זה, יש חשבון באנגליה שיכול לקבל שקלים (כפי שהזרחתי בצהוב).
צודק שאם תרצה להעביר שקלים, תהיה עלות של העברה בינלאומית.

1774541447264.png

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אבל אני רוצה להבין אם אני מקבל גם חשבון ישראלי פה
אפשר לקבל כרטיס אשראי ישראלי מסיטי בנק ?
וכן אפשר לעשות הו"ק ?
עיין בתגובה הקודמת. נכון להיום נראה שאין אפשרות למספר חשבון ישראלי.
עדיין ניתן כמובן לקבל דולרים או מט"ח אחר, ולמשוך אותו לחשבון הישראלי הרגיל שלך (בנק הפועלים, לאומי וכו').
ואפשר גם לגלגל שם כ 30000 שח בחודש ?
או אחרי כמה אלפים מתחילים לשאול מאיפה הכסף?
מכיר מישהו שפתח חשבון, והעביר באופן חד פעמי למעלה מ-40,000$ מארה"ב לישראל. הלוואה מקרוב משפחה לצורך רכישת דירה.
לא שאלו שום שאלות.
אבל לא ניתן להסיק ממקרה אחד לשני.
ובכל מקרה, יש הבדל בין העברה חד פעמית, לבין העברה קבועה אפי' אם היא בסכום קטן יותר.
ממליץ להעביר רק כספים כשרים לחלוטין מבחינה חוקית.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה