דרוש מידע המחיר עלה, אבל לא על המדבקה

• הוסף לסימניות
אשמח לברר אם מישהו יודע מה החוק לגבי חנות שהעלתה מחירים ו'עדיין' לא עידכנה מחירים במדבקות במוצרים אלא רק בקופה (אולי בחלק מהמוצרים כן)
אציין שהם שמו שלט (קטנטן) שעקב עלית המע"מ ב-1% יתכן שינוי בין המחיר המוצג במדבקה למחיר בקופה, כשהמחיר בקופה על המוצר שאני בדקתי עלה המעל 8% (24.9 לעומת 22.9) ובעיקר שהמחיר עלה עוד לפני עלית המע"מ...
אשמח לברר מה לגבי הקניות שלי והאם יש כאן עילה לתביעה יצוגית (ואיך עושים את זה?)

• הוסף לסימניות
אשמח לברר אם מישהו יודע מה החוק לגבי חנות שהעלתה מחירים ו'עדיין' לא עידכנה מחירים במדבקות במוצרים אלא רק בקופה (אולי בחלק מהמוצרים כן)
אציין שהם שמו שלט (קטנטן) שעקב עלית המע"מ ב-1% יתכן שינוי בין המחיר המוצג במדבקה למחיר בקופה, כשהמחיר בקופה על המוצר שאני בדקתי עלה המעל 8% (24.9 לעומת 22.9) ובעיקר שהמחיר עלה עוד לפני עלית המע"מ...
אשמח לברר מה לגבי הקניות שלי והאם יש כאן עילה לתביעה יצוגית (ואיך עושים את זה?)
מה לגבי הלכה?
כל תוקפו של החוק מבחינת ההלכה הוא כשהוא הופך להיות מנהג המדינה ואז הוא נחשב כתנאי במכר
אך לגבי חוק סימון מחירים, בו אתה כופה את המוכר למכור לך במחיר המוזל הרשום על המוצר.
אין לזה לכאורה כל תוקף מבחינה הלכתית מאחר שאין אפשרות על פי הלכה לכפות בן אדם למכור לך.
ומי שמתעקש על קיום החוק הוא לכאורה גזלן גמור
כלומר אתה יכול לדרוש להחזיר את המוצר אבל לא לדרוש לקנות במחיר הזול ובטח לא תביעה ייצוגית.

• הוסף לסימניות
סתם שאלה זה באמת חשוב למישהו לתפוס את הרשת על אחוז אחד באמת זה שווה וויכוח לדעתי זה ממש לא לעניין [אם ההבדל גדול זה משהו אחר אבל לא בהבדל של אחוז

• הוסף לסימניות
בגדול החוק אומר שהמחיר שעל המוצר קובע, אבל עם הם תלו שלט שיכול להיות שינוי במחיר יש מצב שזה מכסה אותם.
תביעה ייצוגית לא נראה לי, אבל בהחלט אפשר לדרוש לשלם את המחיר הקודם שכתוב על המוצר, בהנחה שהשלט לא באמת מכסה אותם...

• הוסף לסימניות
יש לי שאלה קטנה המע"מ עלה באחוז זה אומר שמוצר שתמיד עלה 11.70 שזה כלל בעצם 10 שקל פלוס 17% אמור לעלות היום 11.80 אז למה אני רואה מוצרים שעולים מ5 שקל ל6 שזה לא אחוז זה 20% והגדילה קופאית אחת שקניתי 12 רסק עגבניות והיה מבצע שזה עולה 20 שקל ובקופה היה רשום 30 שקל שאלתי למה ההפרש אז היא אמרה שהמע"מ עלה אז אמרתי לה שנראה לי הוא עלה באחוז ולא ב50% :cry:

• הוסף לסימניות
יש לי שאלה קטנה המע"מ עלה באחוז זה אומר שמוצר שתמיד עלה 11.70 שזה כלל בעצם 10 שקל פלוס 17% אמור לעלות היום 11.80 אז למה אני רואה מוצרים שעולים מ5 שקל ל6 שזה לא אחוז זה 20% והגדילה קופאית אחת שקניתי 12 רסק עגבניות והיה מבצע שזה עולה 20 שקל ובקופה היה רשום 30 שקל שאלתי למה ההפרש אז היא אמרה שהמע"מ עלה אז אמרתי לה שנראה לי הוא עלה באחוז ולא ב50% :cry:
הזדמנות להעלאת מחירים:(

• הוסף לסימניות
סתם שאלה זה באמת חשוב למישהו לתפוס את הרשת על אחוז אחד באמת זה שווה וויכוח לדעתי זה ממש לא לעניין [אם ההבדל גדול זה משהו אחר אבל לא בהבדל של אחוז
המוצר שאני בדקתי עלה מעל 8% (24.9 לעומת 22.9) ובעיקר שהמחיר עלה עוד לפני עלית המע"מ...

• הוסף לסימניות
הם מעגלים את זה כלפי מעלה, כמובן
וגם זו תשובה נכונה
הזדמנות להעלאת מחירים:(

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה