- הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;989616:
מה מצחיק בזה שאשתו קרסה?
נכתב ע"י GRN;989616:
נכתב ע"י נתנאלה;989826:אולי הגיע הזמן שלא נתייחס למשפט הגחמתי הזה כאל אקסיומה!? ועוד לקחת אותו לכיוון השלילי?! מי קבע שהוא נכון בכלל? ואם כבר, אולי 'טראומות' דוקא משפיעות לטובה ובונות בנאדם טוב יותר !?!
אשריכם. כל בנאדם בנוי אחרת. ברור לי שאם הייתי אחת האחיות שלך, לא הייתי אוכלת עוף לעולם.נכתב ע"י פוסטר;989911:אבי שליט''א היה שוחט 40 שנה,
מגיל 3 ההנאה הכי גדולה שלי לעמוד לידו במשחטה ולראות את הפעילות המבורכת. ולהושיט לו את התרנגולת במו ידי.
כשילדי גדלו גידלנו בבית 3 אפרוחים עד שנהפכו לתרנגולים ועשינו איתם כפרות.
אחד המאכלים המועדפים עלי הם עוף, וכן על ילדי.
נכון. בהמה שמתה בלי שחיטה נקראת "בהמה ארורה".נכתב ע"י השקעה;989945:אני הייתי צמחונית מכיתה ו' עד י"ב אני חושבת שזה היה איזשהו טרנד שאני והחברות שלי החלחטנו שזה אכזרי לאכול חיות וכאלה, זה החיה נורא באופנה אצלינו.
אחר כך בגיל 18 קיבלתי הסבר שהניח את דעתי לחלוטין: שוחט כשר מעלה את נפש הבהמה מחי למדבר ובכך עושה חסד עם נפש הבהמה, ושוחט לא כשר מוריד את הבהמה מחי לצומח. לא זוכרת מה המקור לזה , אבל מאז אני אוכלת בשר בלי שום סלידה. לילדים אני מסבירה בצורה פשוטה שה' ברא חיות כדי שיאכלו אותם וזה אחד התפקידים של החיות ויהודי שאוכל אותן עוזר להן בעצם, הם מקבלים את זה.
הצורה שהיא כתבה את זה הצחיקה אותי. סה טו.נכתב ע"י פקאן;989875:מה מצחיק בזה שאשתו קרסה?
נכתב ע"י לללי;989892:ג'י אר אן,
הנושא היה שולי, וניתן כדוגמה לעובדה ששאלות על מוצאם של תושבי הצלחת המזינה, אינם השאלות היחידות, ולא תמיד ניתן להתמודד בקלות עם שאלות של ילדים.
ואגב, לא היית מצפה ממני לענות תשובה כזו לביתי, לא כן?
להזכירך, ישנם חוגים שנוהגים אחרת מהשקפת עולמך...
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: ilan p ו-בעיקר להודות2 //