עזרה המטבח היעיל! טיפים קטנים שישדרגו לכם ת'מטבח

• הוסף לסימניות
למי שמפצח לבד אגוזים, להניח את כל האגוזים על מפת ניילון נקי על השולחן ולדפוק אותם יחד עם פטיש שניצלים
ואח"כ מלאכת מיון.
הרבה יותר קל, לא שוברים ופוצעים את הידים,
והרבהההה יותר מהר - האגוזים לשקית, הקליפות עם הניילון, לפח וחסל

• הוסף לסימניות
טיפ שימושי מאוד לחג הביצים שימו חופן מלח בסיר של הביצים הקשות, הם התקלפו הרבה יותר בקלות, דבר שני לא לשחק עם גובה הלהבה של הביצים זה מקשה אחרי זה מאוד על הקילוף.

• הוסף לסימניות
טיפ זהב:
פעם בתקופה אני עומדת שעתיים ומטגנת 10 קילו בצל ומקפיאה בכמויות שונות,
ואז להכין צ'ולנט לוקח לי 5 דקות, לכל תבשיל שצריך בצל מטוגן מתחילים ישר מפרק ב',
זה חוסך הרבה זמן ולכלוך במטבח!
ובנוסף כל מאכל שהבצל יכול לשדרג אותו אין את העצלות שאין כח ללכלך מחבת לנקות וכו,
פשוט מוציאים שקית וזהו

• הוסף לסימניות
אז אני מתחילה את הבישולים לחג עם הר בצל לטיגון/ אידוי
מספיק בשפע עד הרבה אחרי החג.
אחכ סיר ענק לתפוחי אדמה, אחכ כבר נחליט מה לעשות איתם...
אחכ קילוף שום ולטחון עם מעט שמן ומלח
בין לבין להכין בתנור ציפוי לשניצלים (כמו שהביאו בהפסקת אוכל)

כך שהצפי הוא שיום העבודה הראשון הוא על הכנת חומרי גלם בסיסיים, ולא אוכל.
אחכ מתקדמים לאט לאט למוצרים יותר אכילים- סלט מטבוחה, תוספות ירקות לחג, הר בלינצס,
תוך כדי חישוב האוכל גם לאותו יום

גם אני אשמח לעוד טיפים בסגנון הזה
בתחילת הבישול לבשל קודם מה שצריך להרבה תבשילים.
לדוגמא-לקלף ולחתוך תפו''א לקוביות\פרוסות ולבשל.
כנ''ל טיגון בצל.

• הוסף לסימניות
כשילדים רוצים לעזור - תמיד תפו"א מקולפים יבואו לשימוש.
קוגל תפו"א - תמיד כדאי שיהיה במלאי. אחרי שיש תפו"א מקולפים זה לא הרבה עבודה, ומאד משביע.
להקפיד לא להתחיל לעבוד לפני מפת ניילון (גם לא הכנת עוגה) כך המפה לא מתלכלכת.

• הוסף לסימניות
את הבישולים לחג, אני מתחילה עם החסה: שוטפת במי סבון, פורסת לייבוש על-גבי נייר סופג ומכסה בעוד שתי שכבות של נייר. בינתיים ניגשת לבישולים. אח''כ חוזרת לייבש היטב את החסה ולבדוק. כל העיסוק עם החסה פחות מכביד.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה