המכה השלישית :(

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ויזואל;941026:
כך כתוב בגמרא

נכתב ע"י נוי;941027:
כתוב בגמרא שהכינים נוצרות מהזיעה.
השאלה היא אם הכינים של ימינו הן הן אותן כינים מהגמרא.
השאלה היא אם הגמרא גם מפורשת[FONT=&quot] כ[/FONT][FONT=&quot]כה. (ע"י המפרשים [/FONT]
[FONT=&quot]כמובן)[/FONT]

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אושר;941030:
השאלה היא אם הגמרא גם מפורשת[FONT=&quot] כ[/FONT][FONT=&quot]כה. (ע"י המפרשים [/FONT]
[FONT=&quot]כמובן)[/FONT]
טוב, עשיתי ברור קצר. זה [FONT=&quot]כתוב ברש"י בגמרא, והיו על זה חקירות המפרשים שאומרים שלא מדובר ב[/FONT][FONT=&quot]כינה של היום, [/FONT][FONT=&quot]כי היא פרה ורבה. בקיצור נמרץ.
אז צדקת, נוי.[/FONT]

• הוסף לסימניות
חוץ מהגמרא ראיתי את זה גם על הילדה שלי. היה לה פעמיים במשך חייה כינים.
פעם אחת אחרי דלקת ראות.
פעם שניה אחרי לידה של אחיה.
ומאז- שקט. אפילו שהיא תסתובב בגן העיר ליד כל סוגי הילדים.
אולי הגמרא נכונה לגבי ילדים מסוימים. ניסיתי לעזור.

• הוסף לסימניות
קודם כל תודי שיש רק לאחת, תארי לך לחמש? :mad:
פלא ראש תרופת פלאים לנושא המציק הזה
פרסמתי ונושעתי;)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א.ד.;941097:
קודם כל תודי שיש רק לאחת, תארי לך לחמש? :mad:
פלא ראש תרופת פלאים לנושא המציק הזה
פרסמתי ונושעתי;)

הו, סופסוף חיכיתי כבר שמישהו יכתוב עלזה, באמת לפרסם ולהוושע...
לקטן שלי אחרי שהיה אצל מישהו מסוים (שבכל פעם כשאני שם אני עורכת סריקת ראשים באובססיביות) הראש היה מלא (בן שנה) שמתי לו פעמיים!!! "פלא ראש" והענין נגמר!

• הוסף לסימניות
גם אותי הכינים מאד אהבו ושרפו לאמי שתחי' שעות ב"הדברתם"...
גם ילדי כנ"ל, זה ענין של סוג דם שהם אוהבים יותר

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה