למנצח מזמור
משתמש מקצוען
- הוסף לסימניות
אם הציבור היה מתנהג ל'מכוונים' כמו שמתנהג לשוטר (ווואאהה על כל הערה , זריקות חפצים ,'נאצים', פגיעות בגוף!) , גם ה'מכוונים' בקודש היו מתנהגים גרוע,
אתה טועהאם הציבור היה מתנהג ל'מכוונים' כמו שמתנהג לשוטר (ווואאהה על כל הערה , זריקות חפצים ,'נאצים', פגיעות בגוף!) , גם ה'מכוונים' בקודש היו מתנהגים גרוע,
בטח שאפשר,נכון מאד
השאלה אם זה מגיע כתוסםת על התשתיות המיוחדות שבנו
וא"כ אז בלוויות של גדולי ישראל שאין תשתית מסודרת יהיה יותר קשה לארגן את זה
(האם בלוויה של הגר"ח קניבסקי זצ"ל אתה יכול לדמיין 30 גררערס עם ווסט צהוב הולכים סביב האמבולנס?)
ביצה ותרנגלתאתה טועה
בעייני ראיתי שני פרחחים
בתור לציון שהחליטו מה נעשה סיבוב ארוך
דרך אוהל התפילה יותר קצר זה להעיף את שני המכוונים
ולעבור וכשהם עברו האברכציק שהעיז להתחצף ולהעיר
חטף סטירה מצלצלת ניגשנו אני ועוד חבר
והם סיפרו שהם מתאפקים כבר לא פעם ראשונה
לכבוד הסדר ולכבוד התנא ולכבוד הציבור
זאת בדיוק הגאונות-אם הציבור היה מתנהג ל'מכוונים' כמו שמתנהג לשוטר (ווואאהה על כל הערה , זריקות חפצים ,'נאצים', פגיעות בגוף!) , גם ה'מכוונים' בקודש היו מתנהגים גרוע,
המטרה של הציבור (לא כולם , המפורעים ) היתה להפריע ולעשות וונדליזם ולהעיף את השוטריםכשעבדתי שם בתור מכוון הראש צוות נתן לי הוראה ברורה :
( עמדתי ביציאה ) תסביר לכל אדם שמנסה להיכנס מכאן לציון שזה היציאה ותסביר לו איך להיכנס מסביב אדם שמגיע בכוח דוחף אותך ונכנס בפנים בכוח אז תשחרר אותו ...
’הרי זה כל ההבדל ביננו לבין השוטרים - המטרה שלנו היתה שכל יהודי יוכל להיכנס לציון , המטרה של השוטרים היתה לחסום את האנשים שלא יכנסו מהיציאה’
...
אתה עסוק שוב ושוב בלבנות תרחישים של 'מה היה קורה אילו'.המטרה של הציבור (לא כולם , המפורעים ) היתה להפריע ולעשות וונדליזם ולהעיף את השוטרים
המטרה של הציבור במכוונים היא לשמוע בקולם
(אם השוטרים היו 'משחררים' את מי שנכנס בכח, לא היה נשאר לא ציון לא גדרות לא שוטר לא סדר לא כלום)
לא יפה להגיב "בשביל מה אתה פה" אבל גם מצופה שידעו לעזור זה שהם אברכי כולל לא מעלה ולא מורידתחשוב שניה שהמכוון הוא לא איזה ערבי מהכפר
אלא אברך כולל שיצא להשלמת הכנסה
ואז תקרא שוב את התגובה שלך
כותב כאחד שעבד שנה שעברה בבית שמש אצל ר' מיילעך
בעבר בעבר את אף חד לא עניין אם השוטר הוא שוטר מטעם המשטרה או מכווןאתה עסוק שוב ושוב בלבנות תרחישים של 'מה היה קורה אילו'.
למעשה, בעבר היה מצב שבו שוטרים ושוטרות מילאו את ההר, והתוצאה הייתה בהתאם: אווירה קשה, תחושת ניכור, וחיכוכים מיותרים, חוסר צניעות. תכלס, אחד הדברים הכי מבורכים שקרו במירון בשנים האחרונות הוא ההבנה שאין מקום לנוכחות משטרתית בכלל בהר. ובמשך המון שנים סבלנו מכך.
ב"ה, אכשר דרא. כיום, אין בהר שוטרים ושוטרות, והכול מתנהל בידיים שלנו, על ידי אברכים מתוך הציבור. וזה מורגש: כשמכוון או משב"ק מחייך, הוא מקבל חיוך בחזרה. "כמים הפנים לפנים" גם כשיש חיכוכים איתם פה ושם, בעיקר מול יחידים שמתקשים לקבל את הסמכות של הסדרנים, הכול מתנהל באיפוק ובכבוד. גם השנה היו מקרים כאלו, אבל הם טופלו נכון. המשבקי"ם והמכוונים קיבלו הנחיות מדויקות איך להתנהל, והכול עבר בשלום.
ובכן השנה נפל לי האסימון....נקודה למחשבה:
שימו לב שבאירוע הכי גדול במדינת ישראל השנה הסתדרו הציבור החרדי מצוייין ללא שום צורך בשוטרים חמורי סבר (כל ההר סודר ע"י 'משמשים בקודש' ) והכל עבר על הצד הטוב ביותר , חבל שלא יכלו להשים סדרנים גם בחניוני האוטובוסים..
היו הרבה לוויות שסדרנים חרדים הצליחו לעמוד בלחץ המטורףאני חושב שלא..
שלא תטעה לרגע, אני מתעב את התנהלות המשטרה בבני ברק, (אצל הגר"מ מזוז זצ"ל, הגדילו והביאו שוטרות שהלכו בתוך בנין הישיבה ואח"כ באזור המיטה)
אבל אני חשבתי לעצמי שסדרנים חרדים לא יצליחו לעמוד בלחץ המטורף של כל ציבור על אמבולנס אחד
(בנוסף: בלוויה אין את התקציב שיש במירון, ומי ישלם את שכר המכוונים?)
או שצריך לפתוח מתחם 89 גם בלוויות...
נשמח לשמוע איך אחרים חושבים שאפשר לעשות שינוי גם בנושא הלוויות .
מי שמזמין את ההתנהגות זה המשטרה ולא הציבור החרדיאם הציבור היה מתנהג ל'מכוונים' כמו שמתנהג לשוטר (ווואאהה על כל הערה , זריקות חפצים ,'נאצים', פגיעות בגוף!) , גם ה'מכוונים' בקודש היו מתנהגים גרוע,
אני מחיתי בשני "אברכים" צ'עלמרים שצרחו על המכוונים, אחרי שאני מחיתי בהם הצטרפו עוד כמה ושני האנרכסיטים נעלמו מהשטחמצד שני יש לי תביעה על כל האנשים שרואים פרחחחים [ולדאבונינו גם בחורי ישידות קלאסיות עם כל הלבוש] שמתנהגים בבריונות כלפי המכוונים, ולא מוחים בהם, זה שהמכוונים לא אמורים להתחכך ולראות שהכל עובר בשלום לא נותן לנו רשות לעמוד מן הצד ולראות איך משפילים אותם ודוחפים אותם בשאט נפש, הייתי היחיד מבין הרבה אנשים שראו א"ז קורה, שהעזתי לומר להם משהו וכולם פתחו עלי עיניים איך אני מעיז לומר משהו.
בעיקר מול יחידים שמתקשים לקבל את הסמכות של הסדרנים,
יש קבוצה של "סופר קנאים", שמשתוללים, ותקופה ארוכה לפני ל"ג בעומר מסיתים בקווים שלהם [נאזרת] להפרת סדר, בטענת משתפי פעולה עם הציונים.ואז נפל לי האסימון שלצערינו (ואני כותב את זה בכאב לב) יש כאלה בתוך מחנינו שאוהבים את הכאוס![]()
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //