המכתב המסעיר של הילד שקיבל ריטלין. התקבל במייל עכשיו

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
בואו ותסדרו אותם לפי היכולות שלהם
מה הקשר בין ישראל הגאון לאיציק האיטי?
למה למען ה' הם צריכים לשבת באותו שולחן לימודים??
למה שישראל לצורך העניין לא ילמד יותר במקום להשתעמם בשיעורים
ואיציק יפסיק לסבול מהצקות ומהתאמצות שלא תואמת את יכולותיו?!?
שמעתי סיפור (לא זוכר מי שאל) אבל מישהו שאל את החזו"א, הרי בכל שיעור בישיבה הקטנה יש את המוצלחים ויש את הבינוניים והחלשים. נפתח ישיבה מותאמת לכל רמה וכך גם הבינוניים והחלשים ילמדו ברמה המותאמת להם ?
ענה לו החזו"א: שאי אפשר לעשות כך, כי אז החלשים ירגישו עוד יותר חלשים וזה ישבור אותם.

(סליחה אם הסיפור לא מדויק כי כתבתי מהזיכרון, אם למישהו יש את הסיפור המדויק - אשמח שיעלו)

• הוסף לסימניות
כל מילה נכונה ונפלאה....
אכן שכחתי לכתוב באריכות למעלה שאסור לתת לילד את ההרגשה שהוא מסכן והוא דפוק ולכן הוא לוקח מה שלוקח, אחרת יצאנו מופסדים מכל הכיוונים גם שהילד לקח.... וגם שהוא נשאר למטה בקרקע ומרגיש דפוק עם עצמו, יש כאלו שקוראים לזה ויטמין ויש כאלו שקוראים לזה כדור, הצד השווה שבהם זה לתת לילד את ההרגשה שזה לטובתו ועד כמה הוא מוצלח ורק למנף אותו
לצערנו לא תמיד המצב כ"כ מעודד , הכרתי תלמידים שנטלו וחוץ מזה היו להם קשיים נוספים ....
לפעמים זה כמו קסם - מגלה פתאום ילד מחונן ולעיתים - זה רק מאפשר לשרוד בשיעור...

• הוסף לסימניות
יש הרבה מבוגרים שיש להם הפרעות קשב וריכוז
לא מאובחנים
וזה מאוד מפריע בחיים
חוסר יכולת לנהל זמן
להתארגן להרוויח ולהצליח
לקפוץ מעבודה לעבודה
ועוד תחומים רבים
ויש הרבה עם הפרעות קשב שהקימו אימפריות , בנו מעצמות והגיעו ליכולות שאף אדם בלי הפרעת קשב לא היה מסוגל לעשות..." בורא נפשות רבות וחסרונן.." כל אחד קיבל את כלי העבודה שלו לצורך תפקידו בעולם...

• הוסף לסימניות
ויש הרבה עם הפרעות קשב שהקימו אימפריות , בנו מעצמות והגיעו ליכולות שאף אדם בלי הפרעת קשב לא היה מסוגל לעשות..." בורא נפשות רבות וחסרונן.." כל אחד קיבל את כלי העבודה שלו לצורך תפקידו בעולם...
מצטרף לכל מילה.

• הוסף לסימניות
אפשר לומר זאת גם על מי שנולד עם מום פיזי שלא יטפל בו,
כי כך תפקידו בעולם..

• הוסף לסימניות
הגמרא לא השתנתה באלף השנים האחרונות, עד כמה שידוע לי.
גם לא צורת לימוד הגמרא.
להתרכז ולהתכוון בתפילה - צריך גם בימינו.

להיות ממוקדי מטרה, להתארגן ליציאה בבוקר, לבצע מטלות - גם ילדי זמנינו צריכים, ובלי קשר לבית הספר.

להביע דעה ולא לשנות אותה מדי רגע - זה בייסיק לחיים נורמטיביים. כן. גם בדורינו.

לסדר את החדר, לנקות את הבית, להכין אוכל, לכבס, לטפל בילדים - צריכה כל אמא גם בדור המחשבים והמסכים.

למה תמנעי את כל הטוב הזה מילד/ה שלך רק בשביל הסטיגמה שאולי תדבק בו?
סטיגמה של ילד / נער שלא מצליח להבין את הגמרא, טובה יותר?
תווית של נערה שלא מצליחה להחליט איזו מגמה היא רוצה ללמוד, ומה היא רוצה לעשות בחיים - עדיף?
(מכירה את אלו שכל שבועיים בוחרות מקצוע אחר? שכל חצי שנה מחליפים עבודה? שלא מצליחות לארגן בית, לטפל בילדים, לשלוח אותם לביה"ס בזמן? רבים מהם הם מופרעי קש"ר שלא טופלו)

כשהמורים שולחים לאבחון, ממליצים על כדור זה או אחר (יש הרבה חלופות לריטלין ומי שהריטלין לא עושה לו טוב, מחליפים ומנסים כדורים אחרים, עד שמגיעים לזה שכן טוב) הם בד"כ לא חושבים על טובת עצמם וגם לא על טובת שאר ילדי הכיתה אלא על טובת התלמיד שלהם. שהוא יחווה הצלחה, שהוא יצליח להתארגן ולחוש טוב עם עצמו, שהוא יצליח אי"ה גם בעתיד.

כמורה אני יכולה לספר על תלמידות שמתחננות לקבל כדור, אבל ההורים מתנגדים. וכל עוד ההורים מתנגדים - לנו המורים אין אפשרות לעזור (לכל אלו שכתבו על מורים ש"דוחפים" ריטלין. אין לנו שום אופציה לתת לילד כדור ללא רשות הוריו, וגם ההורים לא יכולים לקנות כדורים ללא מרשם רופא)

ולסיום (יש לי עוד הרבה מה להגיד בנושא, אבל אין כאן המקום להאריך)
שמעתי מכלי ראשון מד"ר פלוז'ניק (רופא ילדים גדול מאד בבני ברק)
שאם לפני מאה שנה היה ריטלין, היו לנו עוד כמה ר' אהרון לייב (שטיינמן) בדור.
יש מגדולי ישאל שמתנגדים לתת טיפול תרופתי... ואולי היינו מפסידים גדולים אחרים...

• הוסף לסימניות
נכון.
כי כך תפקידו בעולם..
יש לי ילדים מתחת עקומת הגובה והלכתי למעקב אנדוקרינולוג עד שנועצתי עם הרבנית קולודצקי תליט"א והיא אמרה לי שאביה הרה"ג שר התורה שליט"א מאד לא אוהב מתן הורמון גדילה ובזה פסקו מעקביי... כל דבר כדאי ליטול עיצה...

• הוסף לסימניות
לצערנו לא תמיד המצב כ"כ מעודד , הכרתי תלמידים שנטלו וחוץ מזה היו להם קשיים נוספים ....
לפעמים זה כמו קסם - מגלה פתאום ילד מחונן ולעיתים - זה רק מאפשר לשרוד בשיעור...
רוב הקשיים שאת מתארת הם קשיים שנוצרים בעקבות חוסר יכולת להשתלב בכיתה וממילא נוצרים פערי למידה ונבנית סטיגמטיות, ומספיק מורה לא הכי מענטש בכדי להרוס את הביטחון העצמי וממילא נוצרות בעיות חדשות אצל הילד, שרק אם היו הוריו משתחררים מדעות פרימטיביות היה מקבל ריטלין בזמן והכל היה נראה אחרת...

• הוסף לסימניות
נכון.
כי כך תפקידו בעולם..
יש לי ילדים מתחת עקומת הגובה והלכתי למעקב אנדוקרינולוג עד שנועצתי עם הרבנית קולודצקי תליט"א והיא אמרה לי שאביה הרה"ג שר התורה שליט"א מאד לא אוהב מתן הורמון גדילה ובזה פסקו מעקביי... כל דבר כדאי ליטול עיצה...
רוב הקשיים שאת מתארת הם קשיים שנוצרים בעקבות חוסר יכולת להשתלב בכיתה וממילא נוצרים פערי למידה ונבנית סטיגמטיות, ומספיק מורה לא הכי מענטש בכדי להרוס את הביטחון העצמי וממילא נוצרות בעיות חדשות אצל הילד, שרק אם היו הוריו משתחררים מדעות פרימטיביות היה מקבל ריטלין בזמן והכל היה נראה אחרת...
אז צר לי לבשר לך שהכדור הקדוש לא פותר את כל הבעיות...
ולגבי ביטחון עצמי , אני לא מאמינה שילד עם בטחון עצמי ברמה תקינה - רבה יצליח להרוס אותו עם קצת חוסר מענטשיות... מניסיון.

• הוסף לסימניות
שמעתי על ילד שלא היה מסוגל לשבת ללמוד דקה.... והיום מנהל חברת נדל"ן עם 400 עובדים תחתיו.
ראיתי פאנית שעסקיה חובקים עולם והיא בטוח עם הפרעת קשב...
יש לנו רופא שאין ספק שבעברו סבל מהפרעה כזו והיום הוא מתמחה בטיפול בה.
יש הרבה שמהקושי נבנים.
"תן דעתך שלא תקלקל ותחריב את עולמי"...

• הוסף לסימניות
נכון.

ולגבי ביטחון עצמי , אני לא מאמינה שילד עם בטחון עצמי ברמה תקינה - רבה יצליח להרוס אותו עם קצת חוסר מענטשיות... מניסיון.
אנשים צריכים להבין ויותר נכון להוציא את זה מהראש שכל מי שלוקח רטלין אז הוא לא ניחשב מטומטם וכו(אנשים לפעמים נימנעים מלקחת רטלין כי חוששים מה יאמרו עליהם...כלומר חושבים שיש להם בעיות ......)
כיום יש אלפי ילדים שלוקחים רטלין בלי שאנשים אחרים ידעו!!!
היום זה נקרה מוצר צריכה בסיסי!!!

• הוסף לסימניות
מקווה מאוד שאני שלא יקפיץ כאן את עובדי ההוראה...
אני מורה!!!אני לא באה להאשים את המורים, ממש לא.אבל כן נקודה למחשבה...
ממבט של מורה שעברה הרבה... בתי ספר בשנים האחרונות אני מרשה לעצמי להגיב כך:
יש מורים ומורות שצריכים לבדוק את עצמם, אולי הם מידי ישנונים... אולי הם מרימים את הקול מידי גבוה ולכן התלמידים מגיבים באותה שפה...(מקווה שהבנתם...)
קיבלתי כיתה (ב' בסך הכל...) לפני 3 שנים, המורה של כיתה א' הודיעה לי שרוב הכיתה צריכה ריטלין!!
הכיתה היתה ידועה ככיתה הכי הכי קשה בבית הספר.(הם עברו 3 מורות בכיתה א'...)
בתחילת שנה היו 7-8 תלמידים שנטלו ריטלין ועוד 10 שלדברי המורה הקודמת היו צריכים ריטלין.
אני חסויה- אף אחד לא מכיר אותי פה,לא יזהה...
ולכן אני מרשה לעצמי לספר לכם שבסוף השנה 3 תלמידים נטלו ריטלין...
כן... עבדתי הרבה יותר קשה. כל שיער הפך למרתק.להצגה, לפעילות...
אבל ב"ה ראינו תוצאות.
(5 התלמידים שלקחו ריטלין בתחילת שנה ובאמצע השנה הפסיקו היו חולמניים רב השיעורים,הריטלין לא השפיע עליהם טוב.... יש מורות שאהבות את השקט הזה, אני לא!!!ילד הוא לא רובוט, הוא גם לא עציץ....)

• הוסף לסימניות
אני רוצה לשמוע סיפורים כאלו.
אני רוצה שיספרו לילדים האלו מה הם עם הקשב שלהם יכולים לעשות.
ולא רק שיבטלו אותם בכדור.
הלוואי וסיפורים מהסוג הזה:

שמעתי על ילד שלא היה מסוגל לשבת ללמוד דקה.... והיום מנהל חברת נדל"ן עם 400 עובדים תחתיו.
ראיתי פאנית שעסקיה חובקים עולם והיא בטוח עם הפרעת קשב...
יש לנו רופא שאין ספק שבעברו סבל מהפרעה כזו והיום הוא מתמחה בטיפול בה.
יש הרבה שמהקושי נבנים.
"תן דעתך שלא תקלקל ותחריב את עולמי"...

יהיו מסופרים יותר...

• הוסף לסימניות
גברת @בת צלפחד בואי שתפי אותנו מה האינטרס שלך?
את עם בעית קש"ר אולי הילדים שלך?
זה הזיק לך או לילדיך אי פעם?
אף פעם לא הצלחתי להבין מה המניע של מישהו לשלול בכל מכל דבר מסוים שכל כך הרבה טוענים ששיפר את חייהם הגשמיים והציל את חייהם הרוחניים...
אם תחפרי באשכולות ישנים תראי כמה לא היה לי מובן מאליו כל הכדור הזה, והיום? אני מודה להשם בכל רגע שהבן שלי נוטל אותו.
וגם מניפולציות לשוניות סטייל "הכדור הקדוש שפותר את כל הבעיות" לא יעלימו את האמת האחת שהכדור הזה מציל נפשות מרדת שחת. [בלי להכנס לכך שממש - אבל ממש זה לא מה שאמרתי וכדאי שתקראי את התגובה שלי ההיא שוב].
אני עסקתי בכמה וכמה מקרים של הצלת נפש רוחנית של בני נעורים ואוכל לומר בוודאות רובם ניזוקים ישירים שלך בעיות קש"ר שלא טופלו!!
חד משמעית!

ולגבי הטיעון האחרון והמוזר יש לציין שבטחון עצמי ברמה סופר תקינה מתרסקת פעמים רבות על דברים פעוטים יותר ממורה שמעניש ומבזה את התלמיד/ה שממש לא מצליח/ה להשתלט על עצמה בלי להבין מדוע.

• הוסף לסימניות
ואם אין לו בטחון עצמי? הוא לא שווה? הוא לא בנאדם מן המנין?
ואת מה שמתואר במכתב בתחילת האשכול לא הייתי מגדיר "קצת חוסר מענטשיות"..

• הוסף לסימניות
אף פעם לא הצלחתי להבין מה המניע של מישהו לשלול בכל מכל דבר מסוים שכל כך הרבה טוענים ששיפר את חייהם הגשמיים והציל את חייהם הרוחניים...
אם תחפרי באשכולות ישנים תראי כמה לא היה לי מובן מאליו כל הכדור הזה, והיום? אני מודה להשם בכל רגע שהבן שלי נוטל אותו.
וגם מניפולציות לשוניות סטייל "הכדור הקדוש שפותר את כל הבעיות" לא יעלימו את האמת האחת שהכדור הזה מציל נפשות מרדת שחת. [בלי להכנס לכך שממש - אבל ממש זה לא מה שאמרתי וכדאי שתקראי את התגובה שלי ההיא שוב].
אני עסקתי בכמה וכמה מקרים של הצלת נפש רוחנית של בני נעורים ואוכל לומר בוודאות רובם ניזוקים ישירים שלך בעיות קש"ר שלא טופלו!!
חד משמעית!

ולגבי הטיעון האחרון והמוזר יש לציין שבטחון עצמי ברמה סופר תקינה מתרסקת פעמים רבות על דברים פעוטים יותר ממורה שמעניש ומבזה את התלמיד/ה שממש לא מצליח/ה להשתלט על עצמה בלי להבין מדוע.

אנשים צריכים להבין ויותר נכון להוציא את זה מהראש שכל מי שלוקח רטלין אז הוא לא ניחשב מטומטם וכו(אנשים לפעמים נימנעים מלקחת רטלין כי חוששים מה יאמרו עליהם...כלומר חושבים שיש להם בעיות ......)
כיום יש אלפי ילדים שלוקחים רטלין בלי שאנשים אחרים ידעו!!!
היום זה נקרה מוצר צריכה בסיסי!!!

• הוסף לסימניות
א
חד משמעית!

ז זהו שאין לי שום אינטרס, אני לא עם הפרעת קשב ולא ילדי ב"ה . אני מורה כ- 25 שנה.
ומניסיוני אני חושבת שכל מקרה לגופו של עניין , אני לא בעד ולא נגד תלוי במה מדובר.
הייתה לי תלמידה שנטלה כדור ועודדתי אותה מאד !!!בלעדיו היא הייתה 0 ואתו 100 חלק!!! זה היה כ"כ בולט הצורך ... ומאידך הייתה לי תלמידה שנטלה כדור מגיל 5!!!!!
ובקשתי מההורים לנסות להפסיקו בכיתה ד' , בקושי רב הצלחתי לשכנע אותם רק לנסות. בקשתי מכל המורות המקצועיות שתשמנה לב מי הפסיקה כדור בכיתתי ואף אחת לא שמה לב!!!
אחרי כמה שבועות נגשה אלי מורה לחשבון שמלמדת 5 שעורים בשבוע ואמרה שהיא חושבת שזו פלונית.... וזה היה עצוב לי מאד!!!! שסתם הדביקו לילדה כדור בלי קשר. בלעדיו היא פשוט פרחה והייתה מלאת חיות ושמחה. הכדור כיבה אותה....
הייתה לי תלמידה שהוריה סרבו [ 1 - בהיסטוריה ] והיא הייתה חייבת ואכן היא מאד התדרדרה. הייתה לי תלמידה שלקחה את כל הסוגים וגם בשבתות וחגים והנס בושש מלהגיע עדיין היא הייתה לא רגועה ומתקשה מאד ויש לי תלמידה שאני בטוחה שאם לא הייתי נותנת לה מדי פעם לצאת להתאוורר וקצת לחלץ עצמות במעלה המדרגות היו ממליצים לה ליטול אבל היא פשוט זקוקה להפוגות.
בקיצור- לא לדחוף סתם כדורים לנסות להתמודד בכל הדרכים כי זה לא סוכריה. אם בכ"ז אין ברירה אז לערוך בירור רפואי ולעזור עד כמה שניתן.
ואין לי מניות לא בחברת התרופות ולא במקום אחר....

• הוסף לסימניות
חבל מאד . כי בתור מורה שמלמדת בבי"ס מגוון אני יכולה לומר שזה לא אמור להיות כך בכל אופן אצל בנות...תשאלו כל מורה שאוהבת את המקצוע וגם מצליחה בו כמה הפרעות קש"ר יש לה בשנה...זה אמור להיות באחוזים נמוכים. לא כל שובב וכל שקט צריך לרוץ לנוירולוג...
מה עשו לפני כ40 שנה? בכל אופן בבית הספר שלי באחת מערי המרכז. מהכיתה שלי הייתה 1 שיצאה לשיעורי עזר והשאר למדו וב"ה התקדמו נפלא בחיים . אבל - למדו לוח הכפל - שנה שלימה בנחת... ההפסקות נדמה לי היו הרבה יותר ארוכות, השיעורים פחות מלחיצים. כתבנו במחברות ופחות מלאנו ספרים.. בשיעורי מלאכה ישבנו על הספסל בשמש מקבלות ויטמין די וסורגות צעיף .. ומפטפטות עם המורה... [ כמעט כל השנה...] לא היו כ"כ הרבה ש.ב., מטלות, פעילויות ועומסים אז היו פחות קשריו"ת....
אם לא יעלו את הרמה כ"כ לשחקים... תשאלו את המורות למתמטיקה - היום מלמדים בכיתות יסודי מה שלמדו פעם בתיכון.... אז נקרא לילד בשמו... חוסר תאום בין החומר הלימודי ובין המציאות ,
אני לא יודעת לעזור לבתי בכיתה ז' להכין שיעורים ואני לא בורה...
אולי כשממציאות התוכניות הלימודיות ירדו קצת לשטח נראה פחות מתקשים....

• הוסף לסימניות
א

ז זהו שאין לי שום אינטרס, אני לא עם הפרעת קשב ולא ילדי ב"ה . אני מורה כ- 25 שנה.
ומניסיוני אני חושבת שכל מקרה לגופו של עניין , אני לא בעד ולא נגד תלוי במה מדובר.
הייתה לי תלמידה שנטלה כדור ועודדתי אותה מאד !!!בלעדיו היא הייתה 0 ואתו 100 חלק!!! זה היה כ"כ בולט הצורך ... ומאידך הייתה לי תלמידה שנטלה כדור מגיל 5!!!!!
ובקשתי מההורים לנסות להפסיקו בכיתה ד' , בקושי רב הצלחתי לשכנע אותם רק לנסות. בקשתי מכל המורות המקצועיות שתשמנה לב מי הפסיקה כדור בכיתתי ואף אחת לא שמה לב!!!
אחרי כמה שבועות נגשה אלי מורה לחשבון שמלמדת 5 שעורים בשבוע ואמרה שהיא חושבת שזו פלונית.... וזה היה עצוב לי מאד!!!! שסתם הדביקו לילדה כדור בלי קשר. בלעדיו היא פשוט פרחה והייתה מלאת חיות ושמחה. הכדור כיבה אותה....
הייתה לי תלמידה שהוריה סרבו [ 1 - בהיסטוריה ] והיא הייתה חייבת ואכן היא מאד התדרדרה. הייתה לי תלמידה שלקחה את כל הסוגים וגם בשבתות וחגים והנס בושש מלהגיע עדיין היא הייתה לא רגועה ומתקשה מאד ויש לי תלמידה שאני בטוחה שאם לא הייתי נותנת לה מדי פעם לצאת להתאוורר וקצת לחלץ עצמות במעלה המדרגות היו ממליצים לה ליטול אבל היא פשוט זקוקה להפוגות.
בקיצור- לא לדחוף סתם כדורים לנסות להתמודד בכל הדרכים כי זה לא סוכריה. אם בכ"ז אין ברירה אז לערוך בירור רפואי ולעזור עד כמה שניתן.
ואין לי מניות לא בחברת התרופות ולא במקום אחר....
זה נכון מאוד מה שרשמת......
אבל יש את הצד הזה שאנשים נימנעים מלתת רטלין לבן שלהם שזקוק לזה ביגלל שחס וחלילה הבן שלי יקח כדור!!!((מבחינה רעיונית) ואנשים צריכים להוציא את זה מהראש.......בפרט המצב של היום!!!שזה ביכלל לא נדיר מי שלוקח רטלין!!!
אז לא אומרת מי שלא צריך לא יקח אבל מי שחושב שהוא צריך שלא יחשוש לקחת כי המצב יכול רק להידרדר......

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה