המכתב שהתפרסם בליקווד, לגבי יום הפורים

• הוסף לסימניות
לפני כמה שנים התפרסם בליקווד מכתב על גודל יום הפורים.
המליצו לי להשתמש במכתב כחלק משיעור שעלי למסור, רק שהייתי שמחה להוסיף למכתב הזה קצת 'מסביב'.
אשמח מאד אם מי שיודע יכתוב לי מתי זה נכתב? ע"י מי? ומה השינוי הגדול שקרה בעקבות כך?
את נוסח המכתב יש לי.

• הוסף לסימניות
אשמח לקבל את המכתב דנן

• הוסף לסימניות
בספר והגדת על מגילת אסתר, (יכול להיות יש כזה ספר?) בעמודים 322-328
יש סיפור חזק מאד על יום הפורים. אני כותבת בקצרה:
בימי הבעש"ט היתה עירה שגזרו עליה גזירה קשה והפריץ מבקש הון עתק, ואם לא ישלמו הוא ישלח את כל הילדים לשמד, והם יגורשו מבתיהם.
הבעש"ט ניסה אבל לא הצליח לעזור להם, ושלחם לעירה פלונית אל יוסף זרח ותבקשו ממנו שיבטל את הגזירה, הם נסעו לעירה, ושאלו מי זה הצדיק יוסף זרח, כולם אמרו להם שאין כזה צדיק, אמרו אולי יש יהודי פשוט בשם הזה, והוא צדיק נסתר מל"ו צדיקים? אמרו לא. חיפשו שאלו עוד ועוד אנשים, אבל הבעש"ט שלח אותנו לכאן. אז בטח יש כאן מיהו בשם זה. עד שאחד הפנה אותם אל יוסף זרח השיכור. הגיעו אליו וזה שוכב מתבוסס בקיאו, וסביבו המשפחה כולה בדלות נוראה, ניסו לדבר עם אשתו הבטיחו לה הון רב בתנאי שתתן לדבר עם בעלה, אמרה להם אבל אין סיכוי הוא כל הזמן שותה....
עד שלקחו לו את הבקבוק והחזיקו אצלהם ביד, והאיש מתחיל להתפכח, ומחפש את הבקבוק, ורואה אותו אצל האורח, ודורש אותו כדי לשתות, אמר לו האורח תבטל את הגזירה על עירה פלונית ואני אתן לך לשתות ועוד ארגז מלא! אמר לו תביא את הבקבוק, עד שבסופו של דבר הוציא מפיו את המילים על ביטול הגזירה.
באותה שעה בדיוק מת אותו פריץ.
הלכו החסידים אל הבעש"ט לספר לו על המופת הגדול ושאלו אותו על כך, לבסוף הסביר להם הבעש"ט, כי אותו אחד היה בנ"א מבוסס והגיע אליו ידיעה שבמקום פוני תמורת 400 רובלים ניתן לעשות ככל העולה על רוחך-לחטוא. אסף את הסכום, עלה על עגלה כדי לנסוע לאותו מקום, ובדרך רואה יהודי מוכה ע"י שוטרים והמשפחה עומדת סביבו, היהודי הוכה על חוב לפריץ, שאל אותו אותו יהודי על כמה החוב? כשנאמר לו 400 רובלים, באותו שניה נתן לו את הסכום.
המעשה עשה כזה רעש בשמים, שהוחלט שאם היהודי מסוגל לתת את רצונו בשביל רצון של מישהו אחר יתנו לו כך שבשמים יקיימו את רצונו ומה שיבקש-יתקיים. ומידת הדין התעוררה איך מבטיחים כזה דבר? ואם יבקש את הגאולה? אבל משמים מתנות לא מבטלים, לכן הוחלט לעשותו שיכור. שלא יוכל לבקש.
וזה הציווי שלנו ביום הפורים להשתכר כדי שלא נוכל לבקש!!!!
והבעש"ט המשיך וציווה עליהם לשמור את המעשה בסוד כדי שאדם זה לא יפטר מהעולם.

וכמובן, יום הכיפורים הוא כמו פורים. אז יום הפורים גדול יותר!!!

• הוסף לסימניות
אף פעם לא חשבתי על השאלה שלך, אם תהיה לך תשובה אשמח מאד. בקול הלשון יש שיעור מאלף של הרב שטיין המדבר על עוצמתה של תפילה בפורים. את תוכנו אני מוסרת בכיתה בצמידות לחלוקת המכתב מלייקווד. מדובר בשיעור מס' 11 בשיעורי אום אני חומה. בהצלחה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה