שבוע הספר המלצה חמה<< לא יכולתי להתעלם.

• הוסף לסימניות
אין כמו ריח של ספר חדש.
אזני החמור עוד רחוקות מלהופיע, והכריכה חלקה ומבריקה
כל זה נכון. רק מה?
אני טיפוס נוסטלגי.
עד היום, הספרייה האהובה עליי שכנה בחדר קטן, מטר על מטר (ולא בהגזמה), מלא במדפים מתקלפים מהרצפה ועד התקרה.
רוב הספרים עתיקי יומין, מכוסים בכריכות מרופטות שתענוג למשש.
שרצתי שם בתור ילדה, מתאבקת בעפר רגליהם של הספרים, פיזית.
יום אחד נתלתה הודעה. הספרייה נסגרת. הספרים מחולקים לכל הדורש.
באותו רגע רצתי הביתה, לקחתי את העגלה והתחלתי להעמיס ספרים.
כמה שיותר ישן, טוב יותר.
עד היום אני מתחרטת על כל ספר שלא הרמתי, והיום אין סיכוי להשיגו...

בקיצור, אין כמו המלצה טובה, שהקדמה ארוכה לפניה...
לפני כמה שבועות, פורסמה כתבה נהדרת ב ""בתוך המשפחה", על ספרי נוסטלגיה של סופרי\ות הצמרת, שיצאו בהוצאה מחודשת.
נהניתי מאוד (!) מהקריאה, ועוד יותר נהניתי לראות, בשבוע האחרון, את הקטלוג של "יפה נוף". וזאת. לא. פרסומת. משום כיוון.
כל חובב ספרות מושבע יסכים איתי, ואין צורך להרחיב.
השנה, חודש הספר ביפה נוף הוא בסימן נוסטלגיה.
בכל עמוד לא ידעתי במה להתמקד, ועדיין, יש כמה ספרים שאני לא מכירה.
אשמח מאוד להמלצה על ספרים, בעיקר מהעמודים שאני מעלה כאן, וסתם ככה על ספרים נוסטלגיים שראיתם לאחרונה בחנויות.

1622331815886.png

1622331860535.png

ממליצה מאוד (כמעט) על הכל, ובעיקר על: צלקת, בית בובות, הזדמנות שניה (!!), אפשר לקרוא לך אמא, סיכון מחושב, שביל בצד, ארץ נוד.
אשמח להמלצות שלכם.

• הוסף לסימניות
אין כמו ריח של ספר חדש.
אזני החמור עוד רחוקות מלהופיע, והכריכה חלקה ומבריקה
כל זה נכון. רק מה?
אני טיפוס נוסטלגי.
עד היום, הספרייה האהובה עליי שכנה בחדר קטן, מטר על מטר (ולא בהגזמה), מלא במדפים מתקלפים מהרצפה ועד התקרה.
כמה שיותר ישן, טוב יותר.

בקיצור, אין כמו המלצה טובה, שהקדמה ארוכה לפניה...
לפני כמה שבועות, פורסמה כתבה נהדרת ב ""בתוך המשפחה", על ספרי נוסטלגיה של סופרי\ות הצמרת, שיצאו בהוצאה מחודשת.
נהניתי מאוד (!) מהקריאה, ועוד יותר נהניתי לראות, בשבוע האחרון, את הקטלוג של "יפה נוף". וזאת. לא. פרסומת. משום כיוון.
כל חובב ספרות מושבע יסכים איתי, ואין צורך להרחיב.
השנה, חודש הספר ביפה נוף הוא בסימן נוסטלגיה.
בכל עמוד לא ידעתי במה להתמקד, ועדיין, יש כמה ספרים שאני לא מכירה.
אשמח מאוד להמלצה על ספרים, בעיקר מהעמודים שאני מעלה כאן, וסתם ככה על ספרים נוסטלגיים שראיתם לאחרונה בחנויות.

ממליצה מאוד (כמעט) על הכל, ובעיקר על: צלקת, בית בובות, הזדמנות שניה (!!), אפשר לקרוא לך אמא, סיכון מחושב, שביל בצד, ארץ נוד.
אשמח להמלצות שלכם.
אהבתי את ניסוח הבקשה כמעט כמו את הבקשה עצמה :)

ולענייננו, זה אולי יישמע מצחיק, אבל בשבוע שעבר מצאתי את עצמי קוראת את 'צוואה' של חיים גרינבוים, ונהנית ממנו לא פחות משנהניתי לפני עשור... היה מרתק למצוא את ההבדלים בין המתח החרדי 'הנועז' של אז למתח של היום, ועדיין - את הקווים השותפים להם.

אגב, מהו להגדרתך ספר נוסטלגי? כמה שנים תתני לספר להפוך לנחלת עבר?

• הוסף לסימניות
ולענייננו, זה אולי יישמע מצחיק, אבל בשבוע שעבר מצאתי את עצמי קוראת את 'צוואה' של חיים גרינבוים, ונהנית ממנו לא פחות משנהניתי לפני עשור... היה מרתק למצוא את ההבדלים בין המתח החרדי 'הנועז' של אז למתח של היום, ועדיין - את הקווים השותפים להם.
מצטרפת אלייך לכל מילה.
בכלל, אם יש סופרים שהם בהגדרה של למעלה מהזמן, חיים גרינבוים תופס מקום מכובד.
אגב, מהו להגדרתך ספר נוסטלגי? כמה שנים תתני לספר להפוך לנחלת עבר?
ברור שכל אחד מגדיר את ספרות הנוסטלגיה שלו לפי רמתו, ומה שנוסטלגי עבורי לא יהווה את אותו הדבר לאישה בת חמישים.

לעניות דעתי, כל ספר שמתקיים בזכות עצמו, ואהוב בזכות עצמו, ולא בזכות טרנד עכשווי או תקופה מסוימת, הוא נוסטלגי בעיניי.

המלצתי כבר על "צלקת", ואמליץ עליו שוב. דוגמה מצוינת.
הסופרת משובחת בהחלט. (ממליצה גם על הספר הנוסף שלה: "לפני שלושים שנה".)
מחכה לשיתופים שלכם.

• הוסף לסימניות
ממליצה ממש על הספר "שם נרדף" של מ. ארבל.
שווה הרבה יותר מקריאה...
קראתי אותו לפחות 3 פעמים. זה ספר שתמיד כיף להרים מהמדף, ולהתחיל מהתחלה.
דרך אגב, לא ידעתי שהוא נחשב לנוסטלגי... מעניין...
או שאולי אני הנוסטלגית

• הוסף לסימניות
ממליצה ממש על הספר "שם נרדף" של מ. ארבל.
שווה הרבה יותר מקריאה...
קראתי אותו לפחות 3 פעמים. זה ספר שתמיד כיף להרים מהמדף, ולהתחיל מהתחלה.
דרך אגב, לא ידעתי שהוא נחשב לנוסטלגי... מעניין...
או שאולי אני הנוסטלגית
הוא יצא ב- 2001, לפני 20 שנה בדיוק...
התפלאתי מאוד לראות אותו, הוא היחיד מספרי מ. ארבל שמשום מה לא קראתי.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
מעניין אותי לדעת, האם קראתם את הספר "היבשת השביעית "של רחל בן מנחם (אשתו של הרב ק. מקרית ספר)?
הספר התפרסם כסיפור בהמשכים בסוף שנות ה-80 בזרקור, כספר מדע בדיוני - עתידני
נהניתי מאד לחזור ולקרוא אותו ולו רק על מנת לעשות את ההשוואה בין מה שהיא מתארת די בחשש לבין מה שקורה במציאות...
ואגב, היא קלעה בצורה נחמדה למדי (גם אם לא הכי מדויקת) את מערכת התקשורת האינטרנטית...

• הוסף לסימניות
מעניין אותי לדעת, האם קראתם את הספר "היבשת השביעית "של רחל בן מנחם (אשתו של הרב ק. מקרית ספר)?
נהניתי מאד לחזור ולקרוא אותו ולו רק על מנת לעשות את ההשוואה בין מה שהיא מתארת די בחשש לבין מה שקורה במציאות...
ואגב, היא קלעה בצורה נחמדה למדי (גם אם לא הכי מדויקת) את מערכת התקשורת האינטרנטית...
זכור לי ממש לטובה.
שיעורי הזום בהווה הזכירו לי את הספר שקראתי בעבר והתיימר לחזות את העתיד.
כמו שאמרת, הספר קלע בצורה נחמדה למדיי. חלק מהדברים אכן כבר קיימים אבל בצורה מתקדמת הרבה יותר.
הסופרת כנראה לא יכלה להאמין עד כמה ירחיק העולם. גם הדמיון שלנו מוגבל...

• הוסף לסימניות
קראתי.
נהניתי מאוד.
מאותה ספריה הזכורה לטוב...
כמה שיותר ישן, טוב יותר.

• הוסף לסימניות
מה לגבי הספרים של מאיר ברעם ( הרב וולך כמדומני)
ליגה אחת מעל כולם.
לא אתנגד לקרוא אותם שוב.

רציתי לייחד להם אשכול נפרד.
'השעון הקסמים' לדוגמא.
הייתי בתור ילד מתענג עליו.
ניסתי אפילו לשכנע את סבתא שלי, שהיתה קריינית כבדה.
שזה ספר שגם מבוגרים יכולים להנות.
או שזה היה על עיר מלוכה'.
או הספר על האינקוויזיציה.
ה'אוצר הספרדי' כמדומני.

אם זה יוצא במהדורה חדשה אני קונה היום שיהיה לילדיי כשיגדלו קצת יותר.

• הוסף לסימניות
אם זה יוצא במהדורה חדשה.

כל ספרי מאיר ברעם יצאו לפני כעשור במהדורה מחודשת. כריכה צבעונית, ניקוד מלא (יש דורשים לגנאי), אותם ציורים וספר אחד נוסף חדש: עלילה בכפר.

הספרים האחרים בסדרה:
האוצר הספרדי
אבן המזבח
השליחות הגורלית
מבצע אלול
עיר מלוכה
הפרנס מקולוניה
שעון הקסמים

להשיג בחנויות הפתוחות.

1820144-1-scaled.jpg

• הוסף לסימניות
זכור לי תיאור בספר של מאיר ברעם על ילד חיידר שחיבר למשושה מעץ כמה חיפושיות בקצוות וכל הקונסטרוקציה הזו עפה ישר לפנים של הרב'ה. המתקן הזה שבה את דמיוני. הרחפנים של ימינו הם רק חיקוי עלוב.

• הוסף לסימניות
זכור לי תיאור בספר של מאיר ברעם על ילד חיידר שחיבר למשושה מעץ כמה חיפושיות בקצוות וכל הקונסטרוקציה הזו עפה ישר לפנים של הרב'ה. המתקן הזה שבה את דמיוני. הרחפנים של ימינו הם רק חיקוי עלוב.

שעון הקסמים.

• הוסף לסימניות
המלצתי כבר על "צלקת", ואמליץ עליו שוב. דוגמה מצוינת.
הסופרת משובחת בהחלט. (ממליצה גם על הספר הנוסף שלה: "לפני שלושים שנה".)

[/QUOTE]
אגב הספר צלקת הוא בהחלט ספר עם "קסם"
גם תמונת הכריכה נותנת השראה נדירה שלא מאכזבת
הספר עובד למחזה מוצלח אצלנו במסיבת סיום של ח'.
(בת דודתי הבלונדינית - לוהקה לתפקיד התאומה התימניה יחד עם עוד בלונדינית )

• הוסף לסימניות
ניסטלגת!
כמה פעמים חלמתי והזיתי שאני מביא את זה לביצוע...

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה