המלצה למצלמה קומפקטית הכי איכותית

• הוסף לסימניות
הפנסוניק היא חדשה LX 10 (עדיין לא נמצאת בזאפ)
ויש רק באנגלית פרוט עליה
שמתי צילום בסוף ההודעה

אני מבינה שבהכל היא עדיפה על הקנון לסוגיהן, פרט לטווח זום הקטן יותר.
וכך גם אמר הניק tadmit

בתקציב שלך ההתלבטות היא בין סוני RX100III (הישנה-יצאה ב2014), קנון G7 II ופנסוניק החדשה LX10.
הסוני טובה יותר מהקנון (על סמך המידע שאני קורא ברשת), ומול הפנסוניק, היות והפנסוניק ממש חדשה ואין עליה מספיק מידע לא אוכל לומר בוודאות מי עדיפה מבין השניים, אבל על סמך דגמים קודמים, והיות ומדובר בדגם חדש של פנסוניק, סביר להניח שהפנסוניק נותנת חבילה טובה יותר מסוני(לדעתי האישית).

יש חולקים?
חפרתי...:(

קבצים מצורפים

• ‏‏לכידה.PNG
    KB 33.3 · צפיות: 24
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י שירונת;2308702:
בטבלה הזאת רואים בברור שמספר גדול מעיד על חישן גדול.
החישן הגדול ביותר בטבלה הוא 4/3 שזה 1 ו-1/3 ולא 3/4.
וכמובן ש1.5 גדול מ4/3.

טעות!
4/3 גדול מ1 אינטש. ו1 אינטש גדול מ1.5. זה בבירור לפי הטבלא.
מה שכן לא כ"כ מובן איך לפי המספר 4/3 שמורה על שלש רבעים גדול מ1 אינטש שמורה על מספר שלם שלכאורה גדול מה3/4.
זה מטעה.
אבל זאת המציאות.
כדאי לעיין היטב.

טוב 1.5 פירושו 1/1.5 שזה קטן מ1 מלא. כך הבנתי.

• הוסף לסימניות
אה, אני רואה שזה 4/3 ולא 3/4.

שוב, מה השימושים העיקריים במצלמה?
זה הכי חשוב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שיר שמח;2308737:
1.5 זה 1.5 ולא 1/1.5 ממילא זה גדול במעט מ4/3

ממילא מבין הדגמים לעיל החיישן הכי גדול הוא ב-G1x ואח"כ בפנסוניק LX100
ואח"כ שאר הדגמים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונה יונה;2308722:
אה, אני רואה שזה 4/3 ולא 3/4.

שוב, מה השימושים העיקריים במצלמה?
זה הכי חשוב.

כתבתי:
צילומי חוץ לרוב
אבל לא מוותרת צילום פנים באיכות טובה

• הוסף לסימניות
צילומי חוץ לא בעייתי כל כך כמו צילומי פנים

• הוסף לסימניות
לפנסוניק יש מפתח צמצם גדול יותר.
לקנון זום גדול יותר.

זה די מחפה אחד על השני.

• הוסף לסימניות
לקנון זום גדול יותר.

זה די מחפה אחד על השני.

• הוסף לסימניות
יש לי את ה-G1X ואוכל לשלוח לך תמונות לדוגמה אם תרצי.
לא יודעת להשוות לדגמים האחרים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונה יונה;2308780:
לקנון זום גדול יותר.

זה די מחפה אחד על השני.

אין קשר בין שני הפונקציות.
יתרה מזאת, זום גדול יותר לפעמים שווה אופטיקה טובה פחות, כך שהיתרון עלול להיות גם חיסרון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונה יונה;2308455:
טוב,
לקנון G1X יש את החיישן הגדול ביותר - איכות תמונה גבוהה יותר.
(מה ההבדל בעצם בין G5 לG7 חוץ מיכולת צילום רציף?)

לפנסוניק יש כמה פלוסים בנוגע למפתח צמצם ומהירות תריס, אבל החיישן הכי קטן, וטווח זום קטן.

חיישן זה לא חזות הכל. נכון שחיישן גדול יותר אמור להיות רגיש יותר לאור, אבל מה שקובע את איכות התמונה הסופית זה השילוב בין חיישן למעבד ועדשה.
יהיה נכון לומר תיאורטית שזום קטן יותר עם מפתח צמצם גדול יותר מחפה על חיישן קטן יותר.
ודבר אחרון, החיישן הגדול שיש בקנון גורם למצלמה להיות גדולה שזה יתרון באחיזת המצלמה ובחוזק הגוף שלה, אבל קומפקטית היא לא.

• הוסף לסימניות
נכון.

לגבי הקומפקטיות הG1X קומפקטית לחלוטין.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונה יונה;2308993:
נכון.

לגבי הקומפקטיות הG1X קומפקטית לחלוטין.

הכל יחסי.

הקנון G1X שוקלת כמעט כפול מסוני RX100 למשל,
ושמנה יותר (אם אפשר לומר ככה) ב2.5 ס"מ
מה שבעיניי מעקר ממנה את תואר הקומפקטית, אבל כמו שאמרתי הכל יחסי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tadmit;2308884:
ודבר אחרון, החיישן הגדול שיש בקנון גורם למצלמה להיות גדולה שזה יתרון באחיזת המצלמה ובחוזק הגוף שלה, אבל קומפקטית היא לא.

הנתון של הגודל הוא הכי פחות משמעותי בשבילי. (לא מכניסה אותה לכיס)
חשוב לי חדות, טווח זום, מפתח צמצם (נותן עומק שדה רדוד, נכון?), אפשרות להתמודד גם עם צילום בתוך מבנה ובחושך...
אז איזו מצלמה נותנת את השילוב הטוב ביותר לדעתך?

אני התבלבלתי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י chyz;2309144:
הנתון של הגודל הוא הכי פחות משמעותי בשבילי. (לא מכניסה אותה לכיס)
חשוב לי חדות, טווח זום, מפתח צמצם (נותן עומק שדה רדוד, נכון?), אפשרות להתמודד גם עם צילום בתוך מבנה ובחושך...
אז איזו מצלמה נותנת את השילוב הטוב ביותר לדעתך?

אני התבלבלתי

טווח זום זה נתון שכל אחד יכול לראות לבד, רק לקחת בחשבון שככל שהזום גדול יותר, האופטיקה מורכבת יותר, וזה עלול להיות על חשבון האיכות.
מפתח צמצם גדול יותר משפיע על כמור האור הנכנס וכן על עומק השדה. בצמצם נתון ככל שהחיישן יהיה גדול יותר כך עומק השדה יקטן יותר (טווח החדות).
התמודדות עם תאורה נמוכה קשורה לחיישן, מעבד ועדשה והשילוב ביניהם.

מצ"ב לינק להשוואה בין תמונות ב1600 ISO של המצלמות שהזכרו לעיל, וכל אחד יכול לשפוט לפי טעמו איזו מביניהם טובה יותר
https://www.jumbomail.me/he/Downloads.aspx?sid=5259777662424F534A4337464B3342347436653838673D3D

צריך לזכור שצילום בסטודיו זה רק פרמטר אחד מתוך משתנים רבים שקובעים את איכות המוצר הסופי.

• הוסף לסימניות
אם חשובה לך איכות והגודל לא משמעותי לך אז למה מראש ללכת על מצלמות שמוגבלות יותר?

מה היה לך רע ב700D?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שיר שמח;2309393:
אם חשובה לך איכות והגודל לא משמעותי לך אז למה מראש ללכת על מצלמות שמוגבלות יותר?

מה היה לך רע ב700D?

אני לא צלמת, זה לא המקצוע שלי,
אבל אוהבת תמונות טובות ורוצה להשקיע במצלמה איכותית.

קניתי את ה700d, התמונות יפות, אבל לאחר זמן ראיתי שהעדשה 50mm של קנון הרבה פעמים לא מתאימה (כמו בתוך הבית), ואני צריכה להתחיל להשקיע בעוד עדשה שעולה כמו מצלמה חדשה, אז החלטתי לחזור לקומפקטית.
זהו, בקצרה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tadmit;2309320:
טווח זום זה נתון שכל אחד יכול לראות לבד, רק לקחת בחשבון שככל שהזום גדול יותר, האופטיקה מורכבת יותר, וזה עלול להיות על חשבון האיכות.
מפתח צמצם גדול יותר משפיע על כמור האור הנכנס וכן על עומק השדה. בצמצם נתון ככל שהחיישן יהיה גדול יותר כך עומק השדה יקטן יותר (טווח החדות).
התמודדות עם תאורה נמוכה קשורה לחיישן, מעבד ועדשה והשילוב ביניהם.

מצ"ב לינק להשוואה בין תמונות ב1600 ISO של המצלמות שהזכרו לעיל, וכל אחד יכול לשפוט לפי טעמו איזו מביניהם טובה יותר
https://www.jumbomail.me/he/Downloads.aspx?sid=5259777662424F534A4337464B3342347436653838673D3D

צריך לזכור שצילום בסטודיו זה רק פרמטר אחד מתוך משתנים רבים שקובעים את איכות המוצר הסופי.

היטבת להסביר.
תודה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה