המלצה על עכבר נוח

• הוסף לסימניות
קניתי לאחרונה עכבר של Logitech גם G500
עלה 280 ש"ח באיבורי מחשבים
מומלץ בחום!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• הוסף לסימניות
את העכבר הארגונומי שבתמונה (Logitech Performance MX) קניתי והשתמשתי בו כחודש וחצי. מצבו כחדש.
מעלות עיקריות: מדוייק מאוד - עובד גם על זכוכית, נוח לאחיזה, אלחוטי ואפשר לעבוד איתו תוך כדי טעינה, 4 כפתורים נוספים ניתנים לתיכנות.
המעוניין לקנותו יפנה באישי.

קבצים מצורפים

• 19678.png
    KB 102.3 · צפיות: 25
  • הוסף לסימניות
מבדיקה קצרה שערכתי, הרשת מלאה מנושא של "כאבים בעבודה מול מחשב". מדובר על סוגים שונים של כאבים - אבל דברים שחוזרים על עצמם.
גם אם אתם סובלים מכאבים באצבע, זה לא אומר שהבעיה היא העכבר, והפיתרון - החלפתו. היד מורכבת ממערכת גידים עצומה מסועפת ומורכבת, תנוחה לא נכונה של היד, עקב ישיבה לא נכונה, כסא לא מתאים, או שולחן (והכי גרוע - מגירה למקלדת!), יכולים לגרום גם כן לסיפמטומים של כאבים שונים.
על כן כדאי לבדוק קצת יותר, לקרוא קצת חומר בענין. כל אחד וסביבת העבודה שלו.
למשל אצלי... זה לא היה העכבר (למרות שקניתי משהו מצויין). זאת היתה זוית העבודה של היד ביחס למיקום העכבר - וגם זה עדין בבדיקה.
כדאי לטפל בנושא בדחיפות - כי יש שלב שח"ו כבר לא יעזור שום ציוד ארגונומי שבעולם.

• הוסף לסימניות
אני מכיר מעמד ותיק אחד שהיה בתור לניתוח, החליף לעכבר Trackball (קבוע במקום ומגלגלים את הכדור) ועבר לו הכל.
זה באמת ענין אישי מאוד, ומי שרוצה להשקיע יפנה לאיש הזה שהוא מומחה גדול ויש לו עמדת התנסות עם כל הסוגים. זה לא זול בכלל..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י haozar;666741:
לא התנסתי בעכבר המומלץ למעלה אבל לענ"ד קצת יותר קשה להתרגל אליו, משום שאת היד צריכים להחזיק בצורה אנכית - כשהיא עומדת, ולא אופקית כשהיא שוכבת.
לכן העצה לחסוך כסף מיותר הוא פשוט לעשות קצת תרגילי שחרור וגמישות לאצבעות מדי פעם - מגיע להם לא;).
ועוד משהו קטן - לא צריך ללחוץ בכוח מספיק לחיצה עדינה.

הכל בסדר איתך?
בן אדם מספר שזה פתר לו את בעיות הכאבים
לזלזל לא נשמע לי חכם במיוחד

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shabes;668380:
אצלי... זה לא היה העכבר (למרות שקניתי משהו מצויין). זאת היתה זוית העבודה של היד ביחס למיקום העכבר - וגם זה עדין בבדיקה.

איך הגעת למסקנה הזאת?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חיטובים;668515:
אני מכיר מעמד ותיק אחד שהיה בתור לניתוח

גם אני במועדון.. אחרי US ו-CT, הייתי פעמיים בחירוג כף יד שהמליץ לי על ניתוח או זריקת קורטיזון בשלב ראשון..

נכתב ע"י חיטובים;668515:
החליף לעכבר Trackball (קבוע במקום ומגלגלים את הכדור) ועבר לו הכל.

סיפור מעניין.
לגמרי לא מבין, לא צריך להזיז כל הזמן את כל היד?

נכתב ע"י חיטובים;668515:
ומי שרוצה להשקיע יפנה לאיש הזה שהוא מומחה גדול ויש לו עמדת התנסות עם כל הסוגים. זה לא זול בכלל..

תודה על ההפניה, נשמע מעניין!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חיטובים;666432:
הכאבים היו לי גם באצבע. הנקודה היא שהתנוחה האנכית היא התנוחה הטבעית של היד וזה פותר את כל הבעיות.

הדגם שבחרתי - לימניים, גדול. הוא מיועד לידיים בגודל נורמלי. ויש גם לידיים קטנות.
מצורפת תמונה.

איך הגעת למסקנה להשתמש בעכבר הזה, ע"י דגש?
ומדוע לא בחרת את הדגם הזה?

תודה מראש!

• הוסף לסימניות
TrackBall מומלץ של לוגיטק, (שבכלל הציוד שלהם הוא כמה רמות מעל מייקרוסופט). כאן.

קבצים מצורפים

• logitech-wireless-trackball-m570.png
    KB 133 · צפיות: 21
  • הוסף לסימניות
אני רואה שזה צרכי רבים, אז אשתדל להרחיב.
הסיפור אתי היה שבחודש אב עבדתי על ספר רב-טקסט סבוך בתג, והתחילו לי כאבים חזקים ביד, עד שבלית ברירה נאלצתי להפסיק את העבודה לשבוע בערך.

קודם כל חיפשתי ומצאתי את המאמר המקיף הזה (שימו לב, יש לו 4 חלקים) שמפרט את שורש הבעיה וסוקר הרבה עכברים ארגונומיים.
בקיצור נמרץ, הבעיה היא שבעכברים רגילים היד מונחת בתנוחה לא- טבעית, וזה לוחץ על עצבים רגישים שם.
מצאתי גם את האתר של דגש הנ"ל, שמכיל את העכברים הטובים ביותר בשוק, וגם את אתר ארגושופ שנראה קצת פחות מוצלח.
דברתי גם עם האיש מ'דגש', והוא אמר שהנושא מאוד אישי - יש שמועיל להם עכבר טראקבול בדווקא, יש שמועיל אנכי בדווקא, וכו'. באים אליו לנסות ולראות כיוון (הוא בראשון לציון), ואז שוכרים ממנו לשבועיים כמה דגמים. אם קונים, השכירות נכללת במחיר.
נסיתי לעצמי תנוחות שונות, והיה נראה לי שהתנוחה האנכית מתאימה לי.

לאחר בדיקת המלצות באתרים בחו"ל נותרתי עם 3 אפשרויות שמתאימות לגרפיקאים הזקוקים לעכבר מדויק עם רזולוציה גבוהה:
(1) העכבר האנכי של Evoluent.
(2) עכבר נעל -יד - HandShoe Mouse.
(3) תחליף עכבר שנראה כמו מקלדת קטנה - RollerMouse. (סרטון הדגמה)

בעיקרון מס' 3 הוא הטוב ביותר כנראה, אבל הוא יקר מאוד - 220$, אז הלכתי על מס' 1. קניתי אותו ב-Ebay ב-105$ בערך כולל משלוח לארץ, והוא הגיע לאחר כעשרה ימים. לקחתי סיכון שהוא לא יועיל לי וכבר יהיה מאוחר מכדי להחזיר, אבל אחר קריאת הרבה המלצות היה נראה לי שלא אתחרט, וכך היה.
לקח לי כמה שעות להתרגל לתנוחה האנכית, אבל הכאבים הפסיקו כמעט מיד, ב"ה עד היום.

חוץ מהעכבר יש גם הענין של התנוחה.
ע"פ המומחים, היד המונחת על השולחן צריכה להיות בזווית של 90 מעלות. לשם כך אפשר לקנות שולחן מחשב בצורת ר' והיד נשענת על המשטח הצדדי. יש לשים לב גם לגובה השולחן כך שהיד תהיה בזווית המתאימה.
לחילופין, אפשר לקנות זרועות/משטחי תמיכה שמתחברים לשולחן או לכיסא ותומכים ביד. זרועות יש באתר דגש, ומשטח באתר ארגושופ.

בהצלחה ובריאות שלמה לכולם. מקווה שהועלתי לכם.

• הוסף לסימניות
בדגש כתוב שרצויה תאורה שולחנית
זה לא מוסיף להשתקפות וסנוור?

• הוסף לסימניות
חיטובים, אם אפשר לשאול, למה לא בחרת בנעל?
אגב המעלה המשותפת לעכברים הארגונומי הוא שהיד לא עומדת באויר ונשענת על האצבעות כמו בעכבר רגיל.

• הוסף לסימניות
מיקרוסופט

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה