אני רואה שזה צרכי רבים, אז אשתדל להרחיב.
הסיפור אתי היה שבחודש אב עבדתי על ספר רב-טקסט סבוך בתג, והתחילו לי כאבים חזקים ביד, עד שבלית ברירה נאלצתי להפסיק את העבודה לשבוע בערך.
קודם כל חיפשתי ומצאתי את
המאמר המקיף הזה (שימו לב, יש לו 4 חלקים) שמפרט את שורש הבעיה וסוקר הרבה עכברים ארגונומיים.
בקיצור נמרץ, הבעיה היא שבעכברים רגילים היד מונחת בתנוחה לא- טבעית, וזה לוחץ על עצבים רגישים שם.
מצאתי גם את
האתר של דגש הנ"ל, שמכיל את העכברים הטובים ביותר בשוק, וגם את אתר
ארגושופ שנראה קצת פחות מוצלח.
דברתי גם עם האיש מ'דגש', והוא אמר שהנושא מאוד אישי - יש שמועיל להם עכבר טראקבול בדווקא, יש שמועיל אנכי בדווקא, וכו'. באים אליו לנסות ולראות כיוון (הוא בראשון לציון), ואז שוכרים ממנו לשבועיים כמה דגמים. אם קונים, השכירות נכללת במחיר.
נסיתי לעצמי תנוחות שונות, והיה נראה לי שהתנוחה האנכית מתאימה לי.
לאחר בדיקת המלצות באתרים בחו"ל נותרתי עם 3 אפשרויות שמתאימות לגרפיקאים הזקוקים לעכבר מדויק עם רזולוציה גבוהה:
(1)
העכבר האנכי של Evoluent.
(2)
עכבר נעל -יד - HandShoe Mouse.
(3) תחליף עכבר שנראה כמו מקלדת קטנה -
RollerMouse. (
סרטון הדגמה)
בעיקרון מס' 3 הוא הטוב ביותר כנראה, אבל הוא יקר מאוד - 220$, אז הלכתי על מס' 1. קניתי אותו ב-Ebay ב-105$ בערך כולל משלוח לארץ, והוא הגיע לאחר כעשרה ימים. לקחתי סיכון שהוא לא יועיל לי וכבר יהיה מאוחר מכדי להחזיר, אבל אחר קריאת הרבה המלצות היה נראה לי שלא אתחרט, וכך היה.
לקח לי כמה שעות להתרגל לתנוחה האנכית, אבל הכאבים הפסיקו כמעט מיד, ב"ה עד היום.
חוץ מהעכבר יש גם הענין של התנוחה.
ע"פ המומחים, היד המונחת על השולחן צריכה להיות בזווית של 90 מעלות. לשם כך אפשר לקנות שולחן מחשב בצורת ר' והיד נשענת על המשטח הצדדי. יש לשים לב גם לגובה השולחן כך שהיד תהיה בזווית המתאימה.
לחילופין, אפשר לקנות זרועות/משטחי תמיכה שמתחברים לשולחן או לכיסא ותומכים ביד. זרועות יש באתר דגש, ומשטח באתר ארגושופ.
בהצלחה ובריאות שלמה לכולם. מקווה שהועלתי לכם.