המלצות לפלאשים

• הוסף לסימניות
שלום,
אשמח לקבל המלצות לפלאשים לתאורת סטודיו,
תוספת לפלאש על המצלמה- CANON 430EX שכבר יש לי.
אני מעוניינת בפלאשים שישמשו אותי גם בסטודיו וגם, במקרה הצורך, באירועים קטנים.

תודה מראש:)

• הוסף לסימניות
זולים זמינים בעלי מפרט מעולה ואמינות לא מושלמת- YN560III.
קצת יותר יקרים- פחות זמינים בשוק יד 2-ובעלי ממשק מיושן - אך סוסי עבודה ויעבדו בלי סוף- ניקון SB28. (או 25 אם ניתן לקבל מהירות טעינה קצת פחות מהירה).

• הוסף לסימניות
זה אומר שםה יכולים לעבוד לך 20 שנה ויכולים לצאת לפנסיה מוקדמת.

זה מלבד בעיי הפסקות קפה שהם לוקחים (אם את לא נוגעת בהם 30 דקות בערך- הם נרדמים).

• הוסף לסימניות
רגע, לא עדיף לעבוד עם מבזקי סטודיו (הגדולים)?
לכתחילה התכוונתי אליהם...

• הוסף לסימניות
יש לכל צד יתרונות וחסרונות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגלים;1188415:
זה מלבד בעיי הפסקות קפה שהם לוקחים (אם את לא נוגעת בהם 30 דקות בערך- הם נרדמים).
זה עניין של הגדרות, אפשר לנטרל את זה.

לעניות דעתי, במחירים הזולים האלה, שווה לקנות שלושה או ארבעה פלאשים, במחיר שלא מתקרב לפלש מקורי, ואם אחד נדפק, פשוט שמים במיחזורית הקרובה, וממשיכים לעבוד עם השני בלי צורך לרוץ למעבדה וכו'

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1189082:
זה עניין של הגדרות, אפשר לנטרל את זה.
'

סבבה.- בוא תלמד אותי איך לנטרל.

יש לחיצה ארוכה על כפתור הפעמון שנמטרלת את הסטנביי לטווח הקצר.
יש עוד סטנד ביי ארוך לטוח של חצי שעה.

מכיוון שאתה כותב בנחרצות בלי "אולי" ובלי "כנראה" אני מניח שאתה יודע על מה אתה מדבר.
אשמח מאוד למצוא פתרון..

נכתב ע"י קקטוס;1189082:
לעניות דעתי, במחירים הזולים האלה, שווה לקנות שלושה או ארבעה פלאשים, במחיר שלא מתקרב לפלש מקורי, ואם אחד נדפק, פשוט שמים במיחזורית הקרובה, וממשיכים לעבוד עם השני בלי צורך לרוץ למעבדה וכו'

יש לזה 2 תשובות.
לצלומי סטודיו לילדים אתה צודק. נשרף לא נורא- ניגש לתיק נוציא אחר ונמשיך לעבוד.
אם אתה באמצע חופה ועובד עם 2 כיווני תאורה קדמיים ושלישי אחורי - ואחד הקדמיים נשרף באמצע חופה- הברירה שלך תהיה ככל הנראה להפסיק לעבוד עם כולם!! כי קשה מאוד לאזן את החשיפה עם צד אחד.
האם שווה לך את זה? לא ברור.

אני יכול בקלות להחליף היום 16-18 פלאשים ניקון שיש לי ל560III כדי להרויח מהירות טעינה אחריות ומקלט פנימי ועוד להוסיף 4-5 לגיבוי . אני מכיר כמה צלמים שעבודים ככה.
זה ממש לא הנקודה של המחיר.
הניקון פשוט אמינים הרבה יותר. זה הכל.

מעבר לזה שההשוואה היא לא מול "פלאש מקורי " שעולה פי 3 או 4. אף אחד לא חשב בכלל לכיוון של לשים EX600 או SB910 לתאורה סביבתית. דיברתי פה על דגמים של ניקון שאמינים כמו סובארו 91 ועולים 70-100$.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגלים;1189227:
סבבה.- בוא תלמד אותי איך לנטרל.

יש לחיצה ארוכה על כפתור הפעמון שנמטרלת את הסטנביי לטווח הקצר.
יש עוד סטנד ביי ארוך לטוח של חצי שעה.

מכיוון שאתה כותב בנחרצות בלי "אולי" ובלי "כנראה" אני מניח שאתה יודע על מה אתה מדבר.
אשמח מאוד למצוא פתרון..
סליחה על נחרצות היתר..
באמת קראתי את ההודעה שלך באופן שטחי, (היה לי מוזר שאתה לא מכיר..) וכנראה קראתי 3 דקות..
אגב, יש הבדל בין המודים לגבי הסטנד ביי.
במוד הרגיל הוא נרדם תוך 30 דקות, בסלייב הוא נרדם תוך שעה.

• הוסף לסימניות
יתכן- יש לי פלאש אחד כזה (או יותר נכון 560II ) וכנראה שהוא לא יודע שיש לו מוד סלייב.

• הוסף לסימניות
מה החסרונות והמעלות העיקריים בשימוש בפלאשים גדולים מול קטנים?
אשמח לפירוט, תודה!

• הוסף לסימניות
נראה לי שבעיקר הנוחות, בעוד שלפלאשים הגדולים צריך כבלים והם שוקלים טונות, קשה לסחוב אותם ממקום למקום, בפלאשים הקטנים אתה פשוט שם בטריות וזהו, קלים וניידים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל+;1189607:
מה החסרונות והמעלות העיקריים בשימוש בפלאשים גדולים מול קטנים?
אשמח לפירוט, תודה!

יתרונות לגדולים- מתח קבוע- עוצמה - שוק אביזרים טוב יותר.

יתרונות לקטנים- גודל- משקל- מהירות הקמה-מהירות קיפול- ניוד מהיר ללא תלות במקור חשמל- ומאידך יש פתרונות טובים מספיק מול היתרונות של הגדולים.

מחיר ומהירות טעינה תלוי בדגם.

אני עשיתי לפני 3 שנים בערך את המעבר מגדולים לקטנים וזה לגמרי חד סיטרי- אין מצב שאני חוזר אחורה.
זה לא סתם יתרון של משקל או גודל- זה בדיוק מה שנותן לי לעבוד בחתונה עם ה16-18 פלאשים ולא עם 6-8. לשים איפה שבא לי תאורה ולא להתעצל להכניס פלאש לחדר יחוד או להוציא 4 לחופה רחוקה.
זה מה שמאפשר לי בארועים קטנים לעבוד בלי עוזר- זה מה שמאפשר לה הצבה טובה יותר ללא תלות בנקודות חשמל. והאפשרות לנייד תוך דקות 2 פלאשים מהחופה פנימה או מהאולם לצלומי חוץ - העוצמה שלהם מספקת לגמרי עבורי (אני לא עובר את הרבע עוצמה) .

• הוסף לסימניות
תודה על התשובה המפורטת!
בעצם מה שאתה אומר זה שהגדולים הם בעלי עוצמה חזקה יותר שכדי להשתוות לה אתה צריך 2-3 קטנים, נכון?
ועוד משהו- פלאשים קטנים שמתחברים לחשמל או שיש להם סוללת ליתיום נטענת, יש חיה כזאת?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל+;1193801:
תודה על התשובה המפורטת!
בעצם מה שאתה אומר זה שהגדולים הם בעלי עוצמה חזקה יותר שכדי להשתוות לה אתה צריך 2-3 קטנים, נכון?
ועוד משהו- פלאשים קטנים שמתחברים לחשמל או שיש להם סוללת ליתיום נטענת, יש חיה כזאת?

אני לא יודע בדיוק להשוות מנה היחס בין גדולים לקטנים. כי לכל פלאש יש שיטת מדידה שונה לGN.
אבל בוא נגיד שכיום- ממש לא חסרה לי עוצמה בקטנים- כאמור- לא עובר את הרבע עוצמה.

יש מצברים קטנים שמתחברים לפלאשים קטנים. הם נוחים מאוד אך לא משתלמים כלכלית (110-120$ ליחידה שיכולה להפעיל 2 פלאשים צמודים)- עדיף סוללות אצבע רגילות.

לסטודיו קבוע- הייתי אולי מעדיף גדולים בגלל המתח היציב. ברגע שאת חושבת להוציא אותם החוצה לארועים קטנים או צלומי חוץ- אני בעד ספידלייטים.

• הוסף לסימניות
בס"ד,
תודה על השיתוף והתשובה המפורטת.

איך אתה מציב את הפלאשים הקטנים? על חצובות ומתאמים (במיוחד בצורך בניוד - חופה ואולם..)? משתמש במקלטי רדיו חיצוניים לכל אחד או במקלטים מובנים?

• הוסף לסימניות
על חצובות תאורה רגילות. (ממושקלות כמובן)- יש מתאמים כדי לחבר לחצובה. הניוד הוא של החצובה כמובן.

לעתים רחוקות אני משתמש בקלמפים וחיבור לנקודות קבועות באולם.

אני משתמש רק ברדיו -מקלט לכל חצובה - זה יכול להיות פלאש יחיד , זוג או שלישיה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה