הממשלה לוקחת סכומים הזויים מכל שקל שאנחנו מרויחים!

• הוסף לסימניות
טוב מאוד. במקום לטפל בבעיה, פשוט נגדיר מחדש מה זה נקרא עני בבחינת "איזהו עשיר השמח בחלקו".
ממש יקחו את החרדים ברצינות עם גישה כזאת, שנאמר "העני חשוב כמת"
זה לא פתרון זו עובדה שבציבור החרדי אנשים גומרים את החודש ע"י התנהלות כלכלית נכונה אפי' שהם מתחת לקון העוני והסיבה היא שאורח החיים שונה ולא לפיו נוסח קו העוני

• הוסף לסימניות
הבן אדם טוען, שהמדינה - על ידי המיסים שקבעה - דוחפת אנשים בחלק מהמקרים אל מתחת לקו העוני שהוגדר על ידי המדינה בעצמה. ולכן, לדעתו היא עוברת על האמנה.
אפשר להסכים עם הטענה הזו (שבמקרים בהם המיסים הם הגורמים לירידה מתחת לקו העוני - אין לגבותם), אפשר להתנגד לטענה הזו.
אך לא הבנתי מה הקשר לחרדים. הרי זה משהו כללי על כל מי שנתוניו גורמים למיסים להיות אלה שמורידים את שכר הנטו שלו אל מתחת לקו העוני.
גם לא הבנתי את הדיון על קו העוני. כי המדינה שלוקחת את המיסים - היא זו שקבעה את קו העוני. ולפי ההגדרה שלה, ודאי המיסים במקרה זה גורמים לירידה מתחת לקו העוני.
גם הדיון על עצמאי ושכיר לא ברור לי. יש הרי עצמאים במדינה, אז הטענה קיימת. זו טענה כללית, לא בעיה פרטית של מישהו.

• הוסף לסימניות
בדיוק כך. במקרה שמס ישיר כמו מס הכנסה וב"ל מורידים את המשפחה למתחת לקו העוני, אין שום זכות לממשלה לגבות אותם ולגרום למשפחה שלימה עם ילדים לגדול מתחת לקו העוני.
ובמקרה שהם לא מורידים אותו אל מתחת לקו העוני, אלא שהברוטו שלו הוא כבר מתחת לקו העוני? אז לכאורה ק''ו, שלא יגבו ממנו מיסים.
יוצא לטענתכם, שאמורים לגבות מיסים רק מרווחים כאלה, שאחרי הורדת המיסים - יישאר נטו של לא פחות מקו העוני. האמנם זו טענתכם?

• הוסף לסימניות
ובמקרה שהם לא מורידים אותו אל מתחת לקו העוני, אלא שהברוטו שלו הוא כבר מתחת לקו העוני? אז לכאורה ק''ו, שלא יגבו ממנו מיסים.
יוצא לטענתכם, שאמורים לגבות מיסים רק מרווחים כאלה, שאחרי הורדת המיסים - יישאר נטו של לא פחות מקו העוני. האמנם זו טענתכם?
הבנתם טוב מאוד את הטענות שלי. אכן לדעתי (ואני מאמין שהרבה יראו את הצדק בדברים) אסור לגבות מסים אם זה יוריד משפחה מתחת לקו העוני, וק"ו לא אם הוא כבר נמצא שם. הרי זה המינימום שהמדינה יכולה לעשות כדי לשמור על אזרחיה!
זה באמת ק"ו למי שכבר מתחת לקו העוני לא לגבות ממנו מסים ישירים!
וחדדתם יפה את הנקודה: זה לא משנה איך אנחנו חיים, המדינה בעצמה קובעה מה זה קו העוני, והיא היא אחראית לדאוג לאזרחיה לא לפול מתחת לקו זה לפי הגדרתה, ק"ו לא להוריד אותם לשם בקום-עשה ע"י מסוי עניים..
ואכן לכאורה הטענה שזה הפרה של האמנה היא די חזקה, רק שאני לא יודע אם האמנה (שהמדינה אשררה לפני יותר מעשור) קבילה בבית המשפט שאפשר יהיה לתבוע עליה.

• הוסף לסימניות
מה שקצת מסבך את העסק, שקו העוני הוא לא משהו אישי של המפרנס, אלא של כל משפחתו. כלומר, יכולים לטעון: האדם מרוויח בסדר גמור לעצמו. הוא עצמו לפי רווחייו יישאר בהחלט עם נטו יפה שהרבה מעל לקו העוני.
אלא מה, הוא מפרנס עוד אנשים. הוא מפרנס גם את אשתו, במקרה שהיא איננה עובדת, וגם את ילדיו. ואולי יש מקרים שמפרנס את הוריו? או את אחיו שבמצוקה כלכלית?
האם יכללו את כולם?
כלומר, צריך קריטריונים, לפי מה מחשבים. מי מצטרף אליו ומי לא.
יש לשער, שילדים תחת גיל 18 - יהיו שייכים לחישוב שלו עצמו.
לגבי אשתו, לגבי ילדים מעל גיל 18, או כל אחד אחר - כבר יתייחסו לזה אחרת.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
שאלה:
אם אני מרויח כרגע 9400 ברוטו, 8500 בסיס + 900 אשל ונסיעות יש לי 4.75 נקודות זיכוי.
כרגע אני לא משלם מס הכנסה.
אני עובר לעבודה חדשה -10,000 בסיס 13,000 ברוטו -
אני בעצם עולה מדרגת מס, אז כל השכר שלי יחושב לפי המדרגה החדשה?
או שעל הסכום שעד המדרגה החדשה אני לא אשלם בכלל (כמו שהיה עד עכשיו)
ורק מההפרש (בסביבות 3000 )אני אשלם לפי האחוזים של המדרגה החדשה?

• הוסף לסימניות
שאלה:
אם אני מרויח כרגע 9400 ברוטו, 8500 בסיס + 900 אשל ונסיעות יש לי 4.75 נקודות זיכוי.
כרגע אני לא משלם מס הכנסה.
אני עובר לעבודה חדשה -10,000 בסיס 13,000 ברוטו -
אני בעצם עולה מדרגת מס, אז כל השכר שלי יחושב לפי המדרגה החדשה?
או שעל הסכום שעד המדרגה החדשה אני לא אשלם בכלל (כמו שהיה עד עכשיו)
ורק מההפרש (בסביבות 3000 )אני אשלם לפי האחוזים של המדרגה החדשה?

מס הכנסה וביטוח לאומי זה מדורג. אז כמו שאמרת, זה רק על ההפרש שתשלם.
אמנם ארנונה זה לא כך. אם היה לך בעבר הנחה, ועברת את המדריגה המזכה, תאבד את כל ההנחה (או תרד לרמת הנחה נמוכה יותר) על כל המשכורת. זה יכול להיות הבדל די משמעותי. בטבלה שלי אפשר לראות איך זה נראה.
(עריכה: כתבתי את מה שנראה לי כי זה הופיע פה בשרשור, אבל כמובן שאין לסמוך כלל על התשובה שלי ולחכות למבינים בתחום שיענו)

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
מישהו יכול להסביר בקצרה מה זה בכלל נקודות זיכוי?
אם אני עצמאית - עוסק פטור זה משנה לעסק שלי איכשהוא?

רק עכשיו אני קולטת את הסכומים ההזויים של ביטוח לאומי. פשוט לא יאומן
נקווה שיתעוררו מתי שהוא לתקן את המיסים האלו.

• הוסף לסימניות
נקודות זיכוי זה סכום שמתקזז מהמס שאת אמורה לשלם, שווי של כל נקודה אם אני לא טועה -216 ש"ח.
לדוגמא - אם המס שאת צריכה לשלם הוא 800 ש"ח ויש לך 2.75 נקודות זיכוי:
תשלמי : 206 = (2.75 * 216) - 800

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה