דרוש מידע המנוחה מועילה? או רק שינה???

• הוסף לסימניות
לפעמים - כמו הרבה יצורים בעולמנו - קשה לי להירדם בלילה.
ואז, אל מול הכוכבים שוב צץ לי הדיון המיתולוגי שעדיין לא נפתר.
אם אני נחה במיטה - יש לזה תועלת? כלומר זה גם נותן לי כח למחר? יש לכך משמעות?
או - שממש לא, ואם אני רואה שהמצב הולך להימשך כך - עדיף לי לקום ולהמשיך בהספקים שלי, או אפילו סתם לקרוא ספר טוב שאין לי.
אז יש תועלת של אגירת אנרגייה במנוחה סתם - או שממש לא?

• הוסף לסימניות
לשכב מאוזן במיטה נותן לגוף הרפיה ומנוחה. אפילו רבע שעה.
קריאת ספר מאמץ את העיניים המחשבה אבל עדיין נחשב מנוחה
הכי טוב זה לשכב עיניים עצומות גם אם לא נרדמת

• הוסף לסימניות
האם אחרי מנוחה את קמה כמו אחרי שינה?
בעיני רק שינה מועילה לטווח הארוך.. המנוחה אולי לשעה הקרובה.

• הוסף לסימניות
המנוחה מושיעה אותי לכמה שעות

• הוסף לסימניות
אמא שלי טוענת שמנוחה מוחלטת מועילה מאוד. אולי לא כמו שינה אבל בהחלט מביאה תועלת. יש בזה גם הגיון פשוט.

• הוסף לסימניות
הייתי ממליצה על הרפיה
יש לקנות דסקים של הרפיה
וזה ממש כמו שינה

• הוסף לסימניות
אפשר להציע לך משהו?
תגביהי את הרגליים של המיטה (בצד של הרגליים שלך) בכמה סנטימטרים כך שתיווצר מיטה מעט אלכסונית. בצורה כזו ישנה זרימת דם טובה שמסייעת להירדם טוב יותר ועמוק יותר

• הוסף לסימניות
מנוחה מועילה מאד. וודאי שעדיף מנוחה ללא שינה מאשר לא זה ולא זה.
בכל אופן אתן לך טיפ שלי באופן אישי עוזר מאד להירדם בזמנים לחוצים.
כשאת עוצמת את העיניים תנסי להתרכז ברגע העכשוי, בהווה.
בתקתוק של השעון. בעינים העצומות שלך, בגוף המונח ברפיון על המיטה. אפילו בתנוחה שלך.
תנסי לשכוח מהעבר
(מה התפשל לי, מה לא הספקתי, מה לא הצלחתי, מה ההיא אמרה לי ואיך ההוא פגע בי...)
תנסי לשכוח מהעתיד
(מה עוד מחכה לי, מה אני צריכה לעשות מחר בבוקר או עוד מעט כשאקום, מה יהיה ? איך אסתדר? מאין יהיו לי כוחות ל...)
זאת טכניקה שאפשר לרכוש אותה לאט לאט, והיא עוזרת פלאים להירדם.
פשוט לדחוף הצידה מחשבות של עתיד ועבר ולהתרכז רק בהווה. מה עכשיו.
המוח שלנו יכול לחשוב רק מחשבה אחת בכל רגע נתון. ואם מתעקשים איתו על מחשבות של הווה, הוא לאט לאט לומד.
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
כשאת עוצמת את העיניים תנסי להתרכז ברגע העכשוי, בהווה.
בתקתוק של השעון. בעינים העצומות שלך, בגוף המונח ברפיון על המיטה. אפילו בתנוחה שלך.
תנסי לשכוח מהעבר
(מה התפשל לי, מה לא הספקתי, מה לא הצלחתי, מה ההיא אמרה לי ואיך ההוא פגע בי...)
תנסי לשכוח מהעתיד
(מה עוד מחכה לי, מה אני צריכה לעשות מחר בבוקר או עוד מעט כשאקום, מה יהיה ? איך אסתדר? מאין יהיו לי כוחות ל...)
בתאוריה זה יפה מאד.
רק שלמעשה - זה לא כ"כ פשוט...
בלילה צפות כל המחשבות המודחקות שלא רוצה לפגוש בהן.:confused:
אולי אם תתני לי מחשבה דינאמית להתמקד בה - יהיה טוב יותר...
וספציפית לשאלת האשכול- האם המנוחה מועילה?
ומי שאמרה שר' נחמן מברסלב אמר שכן - יש לה מקור?
תודה.

• הוסף לסימניות
אני יודעת ממקור רפואי מוסמך
שמנוחה מוחלטת (ממש לשכב בלי לזוז)
מועילה כמו 80 אחוז שינה !!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה