השתלמות המעסיק אינו מעוניין להפריש לקרן השתלמות גם כשעלויות עליי

• הוסף לסימניות
המעסיק החביב שלי, (אדם טוב וישר) אינו מעוניין להפריש לקה"ש.
הוא טוען: מה שהבטחתי זה מה שאני נותן.
ובפעם הנוספת שביקשתי (לאחר שנה) - הוא העלה לי עוד 10% במשכורת, אבל אמר שאין מה לדבר על קה"ש ושאני לא אבקש ממנו יותר.

כשביקשתי ממנו להפריש ואני אספוג את כל העלות (ושיקזז מהשכר שלי בהתאם) הוא נאנח ואמר: הבאתי לך 10%. נכון? תסתכלו על זה כאילו יש לכם קה"ש ולכו תשקיעו את זה איפה שבא לכם. אני עסק, לא בית השקעות. ולא מעוניין להתחיל עם הדבר הזה.

יש לכם רעיון מה לעשות?

• הוסף לסימניות
ובפעם הנוספת שביקשתי (לאחר שנה) - הוא העלה לי עוד 10% במשכורת, אבל אמר שאין מה לדבר על קה"ש ושאני לא אבקש ממנו יותר.

כשביקשתי ממנו להפריש ואני אספוג את כל העלות (ושיקזז מהשכר שלי בהתאם) הוא נאנח ואמר: הבאתי לך 10%. נכון? תסתכלו על זה כאילו יש לכם קה"ש ולכו תשקיעו את זה איפה שבא לכם. אני עסק, לא בית השקעות. ולא מעוניין להתחיל עם הדבר הזה.

יש לכם רעיון מה לעשות?
זכותו
יכול להיות שהוא חושב שזה יותר מסובך ממה שזה.
מי עושה את המשכרות, הוא?
אולי מבחינה כספית את טיפה צודקת, אבל צריך כל חודש לשלם לקופה, לדווח וכו'
במיוחד שבסיס השכר משתנה (חוסרי שעות וכו')

• הוסף לסימניות
תפתחו עצמאית קרן השתלמות
הוא לא חייב!

• הוסף לסימניות

יש לכם רעיון מה לעשות?
בדיוק את מה שהוא אמר.
קחו את ה 10% ותשקיעו אותם.

• הוסף לסימניות
אני לא מבינה מה התועלת להפקיד לבד 10%
כל הרעיון של קרן השתלמות זה הכיף שהעובד מפריש 2.5% והמעסיק 7.5%

• הוסף לסימניות
הבונוס העיקרי של זה זה מס מופחת (או פטור ממס) ודמי ניהול אפסיים ביחס להשקעות אחרות

• הוסף לסימניות
הוא באמת לא חייב
ונתקלתי בכמה מעסיקים ששלמו משכורות גבוהות בהרבה מהממוצע ולא הסכימו לקה"ל...

• הוסף לסימניות
"לפי סעיף 3(ה) ו-9(16א) לפקודת מס הכנסה, העובדים פטורים מתשלום מס הכנסה על הפקדות המעסיק לקרן (למרות שמדובר בהכנסה של העובד) כולל הרווחים שנצברו בקרן, וכן על הרווחים שנצברו על חלקם של העובדים"
זה הטבה ששווה הרבה כסף, אבל אין למעסיק שום חובה לעשות את זה. כמה כדאי לשכנע? זה תלוי בסוג התקשורת עם המעסיק, אי אפשר לייעץ בלי להכיר מקרוב, זה כמו לייעץ האם כדאי להתעקש על העלאה במשכורת בלי להכיר את הפרטים

אגב יש הגיון מבחינתו חוץ מהעניין של האם זה מורכב או לא כי:
א. ככה הוא יכול לומר לעובדים אחרים ש"הוא לא נותן קרן השתלמות לאף אחד"
ב. זה "הוצאה שקטה" כיוון שהיא נמדדת באחוזים, אמנם הפעם זה במקום העלאה אבל כל פעם שהוא מעלה את המשכורת ב10 שקל לשעה, הוא בעצם מעלה ב10 שקל + 0.7 ש"ח שכביכול "לא נחשבים" אבל יוצאים מכיסו
ג. העובד הרבה פעמים מתייחס כאילו הוא מקבל X לשעה, ושוכח לחשבן את הקרן השתלמות למרות שזה רשות מוחלטת ולמעשה זה חלק מהשכר - רק עם הטבת מס, אז הוא מעדיף לנפח את ה"שכר שעתי" ולא את ההטבות הנלוות

• הוסף לסימניות
תשקול לפתוח עוסק מורשה או פטור ולפתוח לבד אבל אז יש עלות לרואה חשבון

• הוסף לסימניות
יש לכם רעיון מה לעשות?
תפתח חשבון מסחר עצמאי.
תשקיע כסף בדמי ניהול מזעריים, ותשלם מס במשיכה.
לטווח של מעל 30 שנה זה משתלם יותר.
תשתדל לנצל גם עוד יעילויות מס, וכך למקסם עוד יותר את ההשקעה.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
מה זה אומר "לפתוח" אפשר גם להשקיע דרך אתר הבנק בשוק ההון? לא? או אתה מתכוון למשהו אחר.
אפשר, רק עם עמלות גבוהות. חברות אקסלנס IBI ומיטב זולות יותר בפער גדול.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה