מידע שימושי המצב העולמי, ניתוח חד בהתבסס על תורת המשחקים

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
בס"ד, בעיצומה של כתיבת מאמר כזה, בהיר ומסכם (בעיני, לכל הפחות).
ראשית, אשמח לתגובותיכם: האם מאמר כזה עשוי לעניין אתכם?
ובכלל-
האם כאן הפלטפורמה המתאימה לפרסומו?
תחת איזו כותרת? אין לי הרשאת כתיבה בפורום המיועד...
אציין שמדובר במאמר רציני, כרגע עוד לא בסיום, אבל לכאורה יסתכם בשלושה עמודי A4 בכתב יד...
אודה להכוונתכם.

• הוסף לסימניות
אתה מתמטיקאי?
אם זה מדעי ועם זאת כתוב בצורה נגישה, כלומר- תחת סוגת "מדע פופולארי" זה יעניין אנשים. או לכל הפחות אותי
בכל מקרה סוגת מדע פופולארי כשמה כן היא פופולרית...

• הוסף לסימניות
בעיקרון הנושא של המלחמה קצת לעוס,
אבל דווקא לכן, אם זאת תהיה כתיבה מזווית מעניינת או עם ניתוח אמיתי ולא סתם עוד פרשנות-
אז זה יכול ללכת ממש טוב

• הוסף לסימניות
סתם שאלה, איך אפשר לנתח באמת כשאתה לא רק לא יודע מה יהיה מחר, אלא גם לא יודע מה היה אתמול ושלשום ולפני חודש ושנה?
ניתוח אמיתי זה רק כשיודעים את כל הנתונים, כאן (ולא רק) רב הנסתר על הנגלה וסביר להניח שיקח המון זמן עד שנדע כל מה שקרה, אז בינתיים זה נשאר רק בגדר פרשנות.
כמובן לענ״ד!

• הוסף לסימניות
אני לא מתמטיקאית, יותר בכיוון של חוקרת עצמאית, סוציולוגית מלידה.
המאמר עצמו נמצא איפשהו בין מדע פופולארי לחשיבה אסטרטגית מונגשת,
לא חושבת שאפשר להגדיר אותו כמפתיע, הנקודה שלו היא בהירות, חדות, העמקה,
הוא לא יפיל אתכם מהכיסא, כן יעזור לכם להבין את המפה טוב יותר.
איזשהו שילוב של ניתוח פוליטי, ולא פחות מכך: סקירת תורת המשחקים והחלתה על המציאות, מה שאני רואה בו ערך מוסף גבוה.
סתם שאלה, איך אפשר לנתח באמת כשאתה לא רק לא יודע מה יהיה מחר, אלא גם לא יודע מה היה אתמול ושלשום ולפני חודש ושנה?
ניתוח אמיתי זה רק כשיודעים את כל הנתונים, כאן (ולא רק) רב הנסתר על הנגלה וסביר להניח שיקח המון זמן עד שנדע כל מה שקרה, אז בינתיים זה נשאר רק בגדר פרשנות.
כמובן לענ״ד!
שאלה נכונה כמובן, ולא אתיימר לחזות את המציאות כמו פרשנינו המוכרים והמוכשרים (אין פה נימת זלזול ברוב הפרשנים הפוליטיים, שנפלו במלכודות בזה אחר זה).
עניינית, אני כן מאלו שחיים בחדשות ובפוליטיקה (לאו דווקא לזכותי, כן?)
ולגמרי מאמינה שניתוח בנוי אולי 20% על החדשות הטריות ו80% על הכרת הרקע, המאפיינים והגורמים הפועלים, ומשם- כושר ניתוח.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה