המקור להנחת חוט בפה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bracha;1395229:
ומה המקור לזה שלא עוברים מעל ילד ששוכב על הרצפה?
סבתא שלי היתה שומרת על זה בהדיקות.

כשגדלתי חשבתי אולי היא פשוט פחדה שנדרוך עליו
אבל אז נזכרתי שאם היינו עושים את זה היינו צריכים לעבור עליו בחזרה מהצד השני... :)
אם אני זוכר נכון גם על זה כתב שם משום סכנה שיפלו עליו, ובאמת אין הגיון בלחזור בחזרה.

(כנ"ל)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חנון;1395149:
מנהג ישראל תורה היא!!!
פעם קראתי בעיתון סיפור אמיתי שהיה בחו"ל:
למשפחה היתה עוזרת גויה שהיתה מאוד מסורה ועדינה למשפחה ולא פעם האם חשדה לפי התנהגותה שהיא יהודיה אבל היא תמיד הכחישה מכל וכל
יום אחד היה למשפחה שמחה ולאחת הבנות נקרע המכפלת, מיד נחלצה הגויה לעזרה ונתנה לה חוט תלעסי בינתיים עד שאני תופרת לך
נזעקה אם המשפחה ואמרה זהו! את יהודיה!!! זה מנהג שידוע רק אצל היהודים
הגויה נשברה והודתה שהיא אכן יהודיה בת לניצולי שואה שלא רצו לספר לילדים על יהדותם מחשש לשואה נוספת [הם לא היחידים שהתנהגו כך]
הסיפור עורר את הניצוץ והיא חזרה בתשובה!!!
סיפור חזק, מראה עד כמה חייבים להקפיד על מנהג ישראל תורה
נזכרתי בסיפור מהגאב"ד טשעבין זצוק"ל, בישיבתו היה בחור שהתקלקל והחליט ביום אחד ללכת לצבא,
הבחור היה נכד לאדמור"י זידטשוב, ובזידטשוב נוהגים לא להגיד תחנון בכל ימי שישי וימי ראשון,
הבחור ההוא כבר התקלקל לגמרי והפסיק כבר להתפלל ולהניח תפילין,
לפני שהלך לצבא קרא אותו גאב"ד טשעבין ואמר לו היות ואתה נכד לאדמור"י זידטשוב דבר אחד אני מבקש ממך, שתבטיח לי שבימי שישי וראשון תקפיד מאוד לא להגיד תחנון כמנהג זידטושב
הבחור לא היה לו ברירה והבטיח,
ביום שישי הראשון בצבא התחיל לחשוב הלוא הבטחתי לרבי לא להגיד תחנון, אז אני חייב לפחות להתפלל היום כדי שלא להגיד תחנון, וככה היה גם ביום ראשון, משך כל השבוע לא התפלל רק בימי שישי וראשון התפלל, כדי שלא להגיד תחנון
אחרי זה החליט שלא מתאים להתפלל רק בימי שישי וראשון והתחיל להתפלל גם בימים האחרים,
וככה התחזק יותר ויותר עד שחזר בתשובה שלימה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סימולציה;1395220:
לא זוכרת מה המקור, נראה לי שזה משהו מאד בסיסי, כמו קיצור שולחן ערוך, אבל הסיבה, למיטב ידיעתי היא, כדי לא להמאיס את האוכל.

מה שhappy אמר זה הסיבה בשלה לא מושיבים ילד על שולחן

לא מושיבים ילד על שולחן... קודם כל בגלל הטיטול.

ובלי קשר, זה לא מכובד, שולחן דומה למזבח, גם אם הילד אינו קרבן חלילה...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה