מרקים המרק עוף המושלם-לשבת

• הוסף לסימניות
גם אני משתמשת ברשת לבישול כשאנחנו רוצים צלול, אח"כ גם יותר קל לנקות את הסיר (כי ה"לכלוך" נדבק לרשת).
המתכון שלי הוא:
כנפיים ברשת, בצל גדול חתוך לשתיים, חצי ראש שום חתוך לפרוסות, 4 גזרים, קישוא אחד, בטטה אחת, קולורבי אחד (אפשר גם חצי - יש לו טעם מאוד מודגש), תפו"א אחד/שתיים. את כל הירקות אני חותכת לחתיכות גדולות (כ-4), מוסיפה ככפית וחצי מלח, עדיף קצת פחות ולהוסיף לפי הטעם, קמצוץ פלפל שחור, מים שיכסו את הכל, מרתיחה, וכשרותח ממשיכה לבשל על אש נמוכה לפחות שעתיים, עדיף יותר בשביל טעם עמוק, תוך כדי להוסיף מים לפי הצורך.
שבת שלום!

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
את רוצה מרק צלול או עשיר?
פעם @shira bira כתבה באחד האשכולות את הנוסחא המנצחת
ומאז אימצתי לי את זה והמרק יוצא מעדן
לטגן בצל עד לשקיפות
להוסיף ירקות שורש - גבעולי סלרי, דלעת וגזר
ולאדות אותם (אני מאדה חצי שעה לפחות)
אח"כ להוסיף את שאר הירקות ומים ולבשל שעתיים לפחות.
ואל תפחדי לשים קצת אבקת מרק, זה מאוד מעשיר את הטעם
לגבי העוף - אני מרתיחה את העוף בסיר נפרד עד שהוא מעלה קצף ואז שוטפת אותו חזק ומכניסה למרק
אבל יכול להיות שבצורה הזאת המרק עם פחות טעם של עוף, לא בדקתי את זה
בלאו הכי אני הפסקתי להכין מרק בבית כשראיתי שאני היחידה שאוכלת ממנו בשבת

• הוסף לסימניות
מרק עוף צלול:
עוף אחד שלם
3 בצלים, 2 גזרים, 2 קישואים
סלרי (בלי העלים)
כף מלח (לכ12 ליטר)
חצי כפית פלפל שחור
להרתיח,
להוציא קצף עם כף.
לבשל על אש נמוכה שעה וחצי לפחות.
(אפשר להוסיף קניידלך לקראת הסוף, או איטריות)
אם רוצים שלא יהיה שומני מקררים, שמים במקרר,
מוציאים את השכבה העליונה של השומן שנקרש.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
שוטפים את העוף (כרעיים) במים רותחים לפני הבישול חוסך את רוב הקצף
בסיר גדול מעט שמן, והרבה מים.
בצל שלם גזר קישוא (לא קלוף) בטטה והעוף השטוף ומרתיחים
מלח גס, מעט סוכר חום, אבקת מרק עוף, אפשר גם אבקת מרק בצל, תבלין חוויג' תימני למרק (מוסיף המון...)
לקראת סוף הבישול שיני שום, וסלרי.
לכבוד שבת קדש

• הוסף לסימניות
איך זה שאף אחת לא כתבה פה על כרוב?
אחד הדברים שמוסיף טעם מטורף למרק, וגם טעים מאוד בפני עצמו.
והריח... אין דברים כאלה!

• הוסף לסימניות
מרק גרונות הודו! מרק עוף מושלם לטעמי (אפשר להוסיף גם חלקי עוף) . חובה לסנן. ויוצא מרק צלול ויאמי
או מרק רק עם עוף אבל אני שמה את העוף בשקית מחוררת את השקית ואז המרק יוצא צלול
ירקות הכל ברשת במיוחד אם שמים דלעת או דלורית. וקישוא. חוץ משורש סלרי
במרק שרוצים צלול לא שמים: תפוחי אדמה! לא בטטה! לא קישוא בלי רשת!
קניידעלך מכינים את העיסה. מקררים ומכניסים למרק רק כשהוא מבעבע אחרת המרק פחות צלול .
בהצלוחה

• הוסף לסימניות
אכלתי אצל גיסתי מרק טעים טעים שהיה צלול קריסטלי ממש שאלתי אותה מה הסוד?
וזה מה שענתה: עוף אורגני ללא זריקות ושאר מיני ....שמעכירים את המרק!

• הוסף לסימניות
לקנות עצמות עוף טריות! (אפשר להקפיא בבית אח"כ) לפעמים יש ריח רע (לטעמי האנין) מהמרק ישר אני שואלת את בעלי אם קנה השבוע עצמות קפואות...
שמה ברשת בישול מוציאה ממש לפני שבת הילדים מאוד נהנים לאכול

• הוסף לסימניות
אני שנים חיפשתי את הטעם העמוק של המרק והשינויים הכי משמעותיים היו:
1. בישול ארוך של 12 שעות עם העופות בפנים נותן טעם עמוק ועשיר.
2.סיר סגור היטב במהלך הבישול. היה לי סיר שכיסיתי אותו בנייר אלומיניום ואז מכסה כדי לשמר את החום. היום יש לי סיר שהמכסה מספק.
מתי את מבשלת 12 שעות?
והאם אחרי כן את מקררת מכניסה למקרר ואז מרתיחה שוב לפני הפלטה?
ומתי את מוסיפה את הירקות?

• הוסף לסימניות
מתי את מבשלת 12 שעות?
והאם אחרי כן את מקררת מכניסה למקרר ואז מרתיחה שוב לפני הפלטה?
ומתי את מוסיפה את הירקות?
אני מבשלת כל הלילה של חמישי, מקררת ומחממת לפני שבת ומניחה על הפלטה

• הוסף לסימניות
לגבי מרק צלול יש 2 דברים
1 לבשל את הבשר לפני המרק במים בלבד עד שמגיע לרתיחה ואז לשפוך את המים לשטוף את חלקי הבשר וגם הסיר יצטרך ניקוי מהלכלוך
2 אחרי שמים את כל המרכיבים מביאים לרתיחה ואחרי זה לבשל על אש נמוכה רק שישמור על בעבוע חלש

לצבע יפה שמים פלפל ירוק בהיר

• הוסף לסימניות
להרתיח את העוף במים, לשפוך את המים - לשטוף את העוף ואת הסיר!!!! חובה!
לשים ירקות - בצל, קישואים, גזר, בטטה, סלרי, אפשר שום, ומי שאוהב חריף - פלפל חריף
תבלינים - א.מרק, מלח, חוויאג'
כשמחלקים את המרק - להוציא עם כף את הירקות לצלחות ולאחר מכן את המים,
אם מוציאים קודם כל את המים - הירקות מתרסקים והצלחות שלקראת הסוף הופכות להיות מרק ירקות....
בחיתוך הירקות - אני חותכת בצורה ביהיה הכי פחות ירקות שיתפרקו... ז"א הבצל נשאר שלם, הקישואים - גלגלים ולא לחתוך לאורך -אחרת כל המרק גרעיני קישוא... וכו'....

• הוסף לסימניות
למרק צלול
אנחנו קודם מרתיחים את העוף וכל החלקים שלו בסיר נפרד עם מים רותחים איזה רבע שעה ואז יוצא מזה הרבה לכלוך וקל יותר להוריד את העור.
מרק אמיתי טעים - מבשלים אותו המווון זמן - אנחנו מבשלים כל הלילה, מחמישי בערב עד שישי בוקר/ צהרים על אש נמוכה

• הוסף לסימניות
כנפיים עוף/גרונות עוף בתוך רשת
בצל גזר קולורבי ראש סלרי וסלק(עושה צבע ממש יפה) ואם הילדים אוהבים אפשר גם קישוא (אבל לא ראיתי שזה נותן או מוריד טעם)
אני מבשלת ביום שישי בערך 6 שעות וישר על הפלטה אבל מי שמקרר קודם אז לאחר הבישול להוציא את הסלק כי המרק נהיה ורוד

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה