המרת קבצים

• הוסף לסימניות
איך אני ממירה ועל איזה קובץ להמיר תמונות מקובץ RAW שיפתח בכל מחשב?
והאם אפשר לעבד את התמונות בפוטו שופ מקובץ JPG או רק מRAW

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נחמי052;1509573:
איך אני ממירה ועל איזה קובץ להמיר תמונות מקובץ RAW שיפתח בכל מחשב?
והאם אפשר לעבד את התמונות בפוטו שופ מקובץ JPG או רק מRAW

לא בדיוק הבנתי...
JPEG כידוע נפתח בכל מחשב, אבל זה רק אם עשית את עבודת העיבוד שלך כראוי, אחרת התמונות לא ייראו מי יודע מה. לא כל כך פשוט לצלם RAW למרות שזה נהדר...

ופוטושופ בהחלט יודע לערוך JPEG רק שמרבית האינפורמציה המקורית הלכה לאיבוד.
אי אפשר לרקוד בשתי החתונות בו זמנית,כי אם כך מראש היינו מצלמים JPEG וגם נהנים מהיתרונות של RAW , נכון?

ההבדל בין RAW ו JPEG הוא כמו לאפות עוגה:)
כשעובדים על המתכון אפשר לקחת אותה לכל כיוון שרוצים ולשנות אותה בחופשיות. אחרי שהיא יוצאת מהתנור... רק כוס של קפה טוב ליד תוכל להציל אותה. ובעצם ברמה הזו כוס קפה יכולה גם להציל JPEG ;)

• הוסף לסימניות
אני גם לא הבנתי אותך...;)
התכוונתי לשאול על איזה קובץ עדיף לשמור במצלמה ושאחר כך יפתח בכל מחשב
תודה לכולם

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נחמי052;1511744:
אני גם לא הבנתי אותך...;)
התכוונתי לשאול על איזה קובץ עדיף לשמור במצלמה ושאחר כך יפתח בכל מחשב
תודה לכולם
מומלץ לצלם ב2 פורמטים
רואו + jpg
ככה יש לך גם תמונה jpg "רגילה"
ולמקרה הצורך יש לך גם רואו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי ה;1511747:
מומלץ לצלם ב2 פורמטים
רואו + jpg
ככה יש לך גם תמונה jpg "רגילה"
ולמקרה הצורך יש לך גם רואו

נכון, אבל צריכת האחסון נוראית...
ומלבד זאת, RAW לא בדיוק נפתח בכל מחשב, ולהתחיל לחלק את הצילומים לתת תיקיות JPEG ו RAW, מיון כפול וכל התהליך... בפירוש לא ממליץ!
רק מי שאמיץ מספיק כדי למחוק כל מה שמיותר, כולל תיקייה שלמה של RAW שבפירוש כבר אין בה צורך, כדאי לו לצלם כפול.

ועוד לא דיברנו על האטת קצב צילום הרצף במצלמה, כתוצאה מזמן העיבוד הכפול, וקצב הכתיבה של הכרטיס...

אז שוב, לצלם RAW זה בהחלט נהדר, אבל לא כל כל פשוט...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ETStudio;1511758:
ומלבד זאת, RAW לא בדיוק נפתח בכל מחשב, ולהתחיל לחלק את הצילומים לתת תיקיות JPEG ו RAW, מיון כפול וכל התהליך... בפירוש לא ממליץ!
רק מי שאמיץ מספיק כדי למחוק כל מה שמיותר, כולל תיקייה שלמה של RAW שבפירוש כבר אין בה צורך, כדאי לו לצלם כפול.

ועוד לא דיברנו על האטת קצב צילום הרצף במצלמה, כתוצאה מזמן העיבוד הכפול, וקצב הכתיבה של הכרטיס...

בקיצור אני מבינה שעדיף לצלם JPEG
אוקיי תודה

• הוסף לסימניות
לא.
עדיף לצלם בRAW לערוך ולהמיר לJPEG.

את העריכה הראשונית עדיף לעשות בתוכנה שמתאימה לRAW ולא בפוטושופ. (DPP/VIEW NX/ LIGHTROOM)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ETStudio;1511758:

פשוט מאוד. מאוד מאוד.

מצלמים בRAW - ממירים לJPEG וממשיכים.

מה מסובך בזה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגלים;1512448:
פשוט מאוד. מאוד מאוד.

מצלמים בRAW - ממירים לJPEG וממשיכים.

מה מסובך בזה?

ההמרה הזו, מבלי ידע בסיסי, יכולה להוציא תמונות יותר גרועות מאשר JPEG שהמצלמה הייתה מוציאה,
ולכן מי שעדיין לא יודע להמיר, שיצלם JPEG בראש רגוע.

• הוסף לסימניות
א -אז שילמדו להמיר.
ב- אפשר בקליק אחד בDPP להמיר עם כל הגדרות המצלמה ולקבל את אותו JPEG רק עם מנוע עיבוד עדכני יותר. כך שזה לא באמת שיקול.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגלים;1512955:
א -אז שילמדו להמיר.
ב- אפשר בקליק אחד בDPP להמיר עם כל הגדרות המצלמה ולקבל את אותו JPEG רק עם מנוע עיבוד עדכני יותר. כך שזה לא באמת שיקול.

טוב, תודה לכולם אני מקווה להסתדר
אי אפשר לערוך RAW בפוטו שופ?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נחמי052;1513183:
טוב, תודה לכולם אני מקווה להסתדר
אי אפשר לערוך RAW בפוטו שופ?

אפשר ואפשר, אבל הרבה פחות נוח.
Lightroom נהדרת אבל גם בהחלט מורכבת,
הבנתי מהגלים שבDPP קל וזריז יותר. לא ניסיתי בעצמי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ETStudio;1513188:

אני אנסה
מקווה להצלחה!!;)
תודה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ETStudio;1513188:

כמו שאת יכולה לקחת את הילדה לגן עם משאית.
אבל תכלס- על אופניים יותר נוח.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה