כללי המשך לדיון שפתח alisae -סיפורי מתח לעצמאי המתחיל

• פותח הנושא cello
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
בעקבות העלאת הנושא על ידי alisae או משהו מעין זה
אעלה שתי שאלות מעשיות מהתחום שהברור לגביהן בעיצומו:
1. מישהו ביקש עבודה לארוע מסוים ולא הסכמתי לקחת אותה.
אחרי תחנונים רבים מאד הסכמתי בתנאי שחומר הגלם (פס קול וכו') יגיע אלי עד יום ראשון.
העבודה היתה אמורה להיות מוכנה לראשון שאחרי, והחומר הגיע בחמישי בלילה. (אני לא עובדת בשישי-שבת...) עבדתי כל ליל מוצ"ש ובבוקר שלחתי.
אלא שזה לא הגיע ולאחר מכן התברר שכתובת המייל לא היתה נכונה, והם לא היו זמינים כדי לתקן אותה או כדי לומר לי שזה לא הגיע... ועכשיו כבר אין להם מה לעשות עם החומר הזה
הם לא רוצים לשלם...
מה אתם אומרים?
2. מישהי היתה אמורה לעשות עבודה למוסד מסוים, סוכם על העבודה חודש מראש. יומיים לפני מועד ההגשה היא חלתה ולא יכלה לעשות את העבודה. שוב, לאחר תחנונים ולחץ חזק הסכמתי לקחת את העבודה. עבדתי מטורף ביומיים האלה וסיכמתי איתם מראש באופן ברור לגבי המחיר (_אותו מחיר שהקודמת סיכמה איתם)
ביום הארוע הם הודיעו שהם לא אוהבים את העבודה ולא רוצים לשלם מחיר מלא.
אני מצידי לא חשבתי שמגיעה להם הנחה של שקל. (במיוחד לאור נסיון קודם שלי בעבודה איתם)
מה אתם אומרים??

• הוסף לסימניות
זה סוג הסיפורים שכל אחד עובר

ו..... לעולם לא נמצא פתרון חד משמעי!!!!!!!!!!!!!!

כי,
אף אחד לא ישלם את כל הכסף מראש
לכן צריך לבדוק שמדובר ברציניים

• הוסף לסימניות
כן אבל חוץ מסיפורי הטרגדיות שכל אחד עובר,
שאלתי היא
איך לדעתכם יש לנהוג לאחר מעשה?

• הוסף לסימניות
לפנות לרב. ולהביא פסק הלכה.

• הוסף לסימניות
בשני המקרים ביקשו ממני לשאול רב ובשתיהם שאלתי טוען רבני ובשתיהם הוא אמר שהצדק איתי אלא שאולי אני רוצה מאד לסים נחמד, ובשתיהם לא היה לי הרבה חשק לסיים נחמד
ובשניהם הצד השני עדיין מתוכח

• הוסף לסימניות
1. אם הם לא היו זמינים זו בעייתם המלאה.
2. אין "לא אוהבים". לא אוהבים - לא מזמינים.

אם שמתם לב אני בדרך כלל מאוד לטובת הלקוח (מפרגן שינויים והגהות עד הסוף), אבל במקרים האלו אני המום מהתעוזה לעשוק שכר שכיר. זה לא רק גזל, זו סכנה!

"לֹא תַעֲשֹׁק אֶת רֵעֲךָ וְלֹא תִגְזֹל לֹא תָלִין פְּעֻלַּת שָׂכִיר אִתְּךָ עַד בֹּקֶר"
"לֹא תַעֲשֹׁק שָׂכִיר עָנִי וְאֶבְיוֹן מֵאַחֶיךָ אוֹ מִגֵּרְךָ אֲשֶׁר בְּאַרְצְךָ בִּשְׁעָרֶיךָ:
בְּיוֹמוֹ תִתֵּן שְׂכָרוֹ וְלֹא תָבוֹא עָלָיו הַשֶּׁמֶשׁ כִּי עָנִי הוּא וְאֵלָיו הוּא נֹשֵׂא אֶת נַפְשׁוֹ וְלֹא יִקְרָא עָלֶיךָ אֶל יְקֹוָק וְהָיָה בְךָ חֵטְא".

• הוסף לסימניות
(אין לי אפשרות של שליחת תודה)

קבצים מצורפים

• Untitled-1.jpg
    KB 111.4 · צפיות: 14
  • הוסף לסימניות
נפתחים פה אין סוף דיוני תסכול שנקודת המוצא המשותפת לכולם היא: העדר חוזה עבודה חתום. בכל המקרים ללא יוצא מן הכלל - הבעיה לא היתה נוצרת לו תהליך העבודה היה מתחיל קודם כל בחתימה. חתימה ומקדמה סמלית - (20-30% ) משמעה: הלקוח מודע לרצינות הענין, הוא מבין שהוא מעסיק פה בן אדם, ושהוא גם צריך לשלם לו בסוף. איזה משקל יש לשיחה טלפונית שמסתיימת ב: "אוקי, מבחינתי זה בסדר"??????? מי ערב לך שאת לא הגרפיקאית השלישית שהוא מזמין אצלה לוגו היום?
נמאס מזה. תעבדו נכון, ותפסיקו להתבכיין!
ואם מישהו היה נותן לי, בתחילת דרכי, על מגש של כסף, את הסכם העבודה הזה, שאני מעלה פה בשנית לתועלת כולם, (רק תחליפו את הלוגו שבתחתית הדף...) היו נחסכות ממני הרבה עוגמות נפש בסגנון. תלמדו מנסיון של אחרים, את המחיר הם שילמו כבר...

קבצים מצורפים

• הזמנת עבודה.pdf
    1.3 MB · צפיות: 27
  • הוסף לסימניות
אני מגיעה אומנם מתחום אחר, אבל הכללים בהחלט דומים.
חוזה הוא א"ב, ואסור להתחיל בלעדיו.
וכשמציגים את זה נכון (לא ח"ו נגדך, אילו הנהלים שגיבשתי אחרי נסיון מהעבר), גם הלקוח מבין זאת.
אבל... כבר נתקלתי גם במצבים - שגם החוזה לא לגמרי עוזר. כן, כן, הוא ישלם, ודאי, הוא רק צריך לדבר עם פלוני, ובעוד יומיים הכסף אצלך (למרות שהתאריך הרשום בחוזה עבר לפני חודש), וכו' וכו' וכשסופסוף מגיע השיק - את מגלה שהוא רשום לעוד חודש....

• הוסף לסימניות
צר לי לבשר לכם,
שמי שאיננו בן אדם (נכתב על מנת לחסוך כינויים לא יפים אחרים)
נשאר כזה גם לאחר חתימת חוזה ברור,
יש לי עכשיו לקוח שלא מכבד את החוזה ומתעלם ממנו.
ואין עם מי לדבר.
לאנשים כאלו א"א לדבר בשום שפה,
פשוט לסיים ופעם הבאה לא להתקרב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;550600:
צר לי לבשר לכם,
שמי שאיננו בן אדם (נכתב על מנת לחסוך כינויים לא יפים אחרים)
נשאר כזה גם לאחר חתימת חוזה ברור,
יש לי עכשיו לקוח שלא מכבד את החוזה ומתעלם ממנו.
ואין עם מי לדבר.
לאנשים כאלו א"א לדבר בשום שפה,
פשוט לסיים ופעם הבאה לא להתקרב.

תמיד ישנם חריגים.
אבל רוב האנשים בהחלט מייחסים חשיבות רבה לחוזה, וזו הסיבה שלקוחות לא רציניים יתנדפו ברגע שיבקשו מהם לחתום על אחד כזה.

במצב כזה - במקום להצטער על כך ש"אוי, ברח לי הלקוח", תשמחו שקיים 'נייר לקמוס' בדמות חוזה שמסייע לכם לבחון מיהו לקוח רציני ומי סתם תכנן לנצל אתכם.

• הוסף לסימניות
תודה

לדעתי אני אתחיל מעכשיו לחייב כל אחד בחתימה על חוזה. גם אם מדובר בעבודה קטנה שנחשבת זניחה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י reutf;550718:
לדעתי אני אתחיל מעכשיו לחייב כל אחד בחתימה על חוזה. גם אם מדובר בעבודה קטנה שנחשבת זניחה.

נהדר.
אגב, לא חייבים לכנות את זה בשם המאיים חוזה.
ניתן לקרוא לזה "הצעת מחיר", "הזמנת עבודה" או כל שם אחר, העיקר שהתנאים החשובים מפורטים שם ושהלקוח מאשר זאת בחתימתו או במייל חוזר.

• הוסף לסימניות
לא מתחילים עבודה לפני שמקבלים לפחות 40-50% מראש
+ חתימת חוזה

! ! !

מנסיונות מרים, חוזרים ונשנים. היום - עם כל האי נעימות שבדבר לפעמים, אני לא מתחילה עבודה לפני שאני מקבלת חלק מהכסף מראש, חוזה חתום (לדברים קטנים לפעמים אני מוותרת על החוזה) וכמובן שלא סוגרת לדפוס לפני קבלת יתר התשלום!!!

ואנשים, אגב, מכבדים את זה מאד!

מטאור - אהבתי את הרעיון של ההזמנת עבודה מאד!! בעצם את כל המלל שבחוזה כתבת שם בקטן. זה פשוט רעיון גדול. אני משתמשת בו ברשותך.. (יותר נעים להגיש ללקוח בצורה כזו מאשר חוזה של 2 דפים מלא במלל..)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י cello;550523:
בעקבות העלאת הנושא על ידי alisae או משהו מעין זה
אעלה שתי שאלות מעשיות מהתחום שהברור לגביהן בעיצומו:
1. מישהו ביקש עבודה לארוע מסוים ולא הסכמתי לקחת אותה.
אחרי תחנונים רבים מאד הסכמתי בתנאי שחומר הגלם (פס קול וכו') יגיע אלי עד יום ראשון.
העבודה היתה אמורה להיות מוכנה לראשון שאחרי, והחומר הגיע בחמישי בלילה. (אני לא עובדת בשישי-שבת...) עבדתי כל ליל מוצ"ש ובבוקר שלחתי.
אלא שזה לא הגיע ולאחר מכן התברר שכתובת המייל לא היתה נכונה, והם לא היו זמינים כדי לתקן אותה או כדי לומר לי שזה לא הגיע... ועכשיו כבר אין להם מה לעשות עם החומר הזה
הם לא רוצים לשלם...
מה אתם אומרים?
2. מישהי היתה אמורה לעשות עבודה למוסד מסוים, סוכם על העבודה חודש מראש. יומיים לפני מועד ההגשה היא חלתה ולא יכלה לעשות את העבודה. שוב, לאחר תחנונים ולחץ חזק הסכמתי לקחת את העבודה. עבדתי מטורף ביומיים האלה וסיכמתי איתם מראש באופן ברור לגבי המחיר (_אותו מחיר שהקודמת סיכמה איתם)
ביום הארוע הם הודיעו שהם לא אוהבים את העבודה ולא רוצים לשלם מחיר מלא.
אני מצידי לא חשבתי שמגיעה להם הנחה של שקל. (במיוחד לאור נסיון קודם שלי בעבודה איתם)
מה אתם אומרים??

לגבי המקרה הראשון זו הבעיה האישית שלהם שהם לא קיבלו. רק מעניין אותי דבר אחד- למה זה התברר רק אחרי הארוע, הרי אם הם היו צריכים את זה, אז היו מתקשרים ומבררים למה עדיין לא קיבלו את העבודה. (או שלא הבנתי משהו...)
אני אישית אחרי ששולחת משהו במייל מתקשרת ומבררת האם בן אדם קיבל את זה.

ולגבי התשלום מראש.
הדבר הזה מקובל אצל כל החברות הגדולות.
בקופות חולים לא נותנים לך להיכנס לטיפול לפני שכל הסכום שולם.
זה כמו בהופעה. קודם קונים כרטיס בכסף מלא, ורק אחר כך נכנסים לאולם. אם לא אהבת את ההופעה - בעיה שלך. פעם הבאה אל תלך לשם.
אף פעם לא שמעתי שמישהו מתלונן על זה ששילם את הכסף עוד לפני ההופעה.

נכון שאצל המעצבים לא מקובל לקחת את כל הסכום מראש, אבל 30-50% חייבים.

והכל תלויי באיך אנחנו מרגישים את עצמינו עם זה. אם לא יהיה לי נעים לקחת מקדמה, אז גם ללקוח לא יהיה רצון לתת לי אותה והוא ינסה אותי בכל מיני דרכים, אבל אם אני מבינה שזה הכרחי ולא מתחילה לעבוד בלי זה, גם הלקוח יבין את זה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שוקולד לבן;550598:
אני מגיעה אומנם מתחום אחר, אבל הכללים בהחלט דומים.
חוזה הוא א"ב, ואסור להתחיל בלעדיו.
וכשמציגים את זה נכון (לא ח"ו נגדך, אילו הנהלים שגיבשתי אחרי נסיון מהעבר), גם הלקוח מבין זאת.
אבל... כבר נתקלתי גם במצבים - שגם החוזה לא לגמרי עוזר. כן, כן, הוא ישלם, ודאי, הוא רק צריך לדבר עם פלוני, ובעוד יומיים הכסף אצלך (למרות שהתאריך הרשום בחוזה עבר לפני חודש), וכו' וכו' וכשסופסוף מגיע השיק - את מגלה שהוא רשום לעוד חודש....

אבל הכסף מגיע :)

• הוסף לסימניות
עצתי -
עבודות בסדר גודל גדול / לוח זמנים לחוץ -
לדרוש 30 אחוז מהתשלום מיידית לפני ביצוע העבודה.
הלקוח לא מוכן? כנראה שיש לו סיבות טובות מאוד לכך.... ועל כן עדיף להיזהר ממנו.

חוזה זה א"ב. כפי שמטאור אמרה.

ואני לא חושב שחוזה זה חתיכת נייר. אם הלוקח מתעקש לא לשלם - לקחת אותו לדין תורה, ואם צריך - היתר לבית משפט.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit_f;550787:
לא מתחילים עבודה לפני שמקבלים לפחות 40-50% מראש
+ חתימת חוזה

! ! !

מנסיונות מרים, חוזרים ונשנים. היום - עם כל האי נעימות שבדבר לפעמים, אני לא מתחילה עבודה לפני שאני מקבלת חלק מהכסף מראש, חוזה חתום (לדברים קטנים לפעמים אני מוותרת על החוזה) וכמובן שלא סוגרת לדפוס לפני קבלת יתר התשלום!!!

ואנשים, אגב, מכבדים את זה מאד!

מטאור - אהבתי את הרעיון של ההזמנת עבודה מאד!! בעצם את כל המלל שבחוזה כתבת שם בקטן. זה פשוט רעיון גדול. אני משתמשת בו ברשותך.. (יותר נעים להגיש ללקוח בצורה כזו מאשר חוזה של 2 דפים מלא במלל..)

כפי שכתבתי כאן מספר פעמים, שיטת העבודה הזו מתאימה לעבודה מול לקוחות קטנים.
כאשר עובדים מול חברות וגופים גדולים, מקובל לקבל תשלום בשוטף+30 ולעיתים גם שוטף+60 (מספרים שיש גם שוטף+90 אבל ב"ה לא זכיתי להכיר מקרוב :)).
זה אמנם פחות נוח אבל מצד שני, לטווח הארוך זה משתלם.
חברות גדולות לא יעבדו עם מי שלא מקבל את תנאי התשלום הללו.

• הוסף לסימניות
אבל לחתום חוזה ברור ומסודר עם מועדי תשלום, לפחות!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה