כללי המשך לוגו ליין

• הוסף לסימניות
אחרי עוד סקיצות ועוד התיעצויות החלטנו על הכיוון הזה.
מה דעתכם? האם הארכה ל-ת' מוסיפה או לוותר?
שוב תודה (הצבע לא סופי)
הצצה לאשכול הקודם

• הוסף לסימניות
לפי דעתי הערכה מוסיפה לזה ונותנת מראה יותר יהודי. מספר אחד

• הוסף לסימניות
לדעתי 3.
אני לא מבינה מדוע להאריך את הת',
זה לא כ"כ מחמיא

• הוסף לסימניות
3 הכי מתאים

• הוסף לסימניות
3 נראה יושב הכי טוב.
לא כדאי להעלות את הי' והוו' לגובה הנ'?

• הוסף לסימניות
בס"ד
3 או 4

• הוסף לסימניות
עקבתי אחרי תהליך יצירת הלוגו הזה מתחילתו ועד כה.
לדעתי, עיצוב בכלל ועיצוב מוצר שצריך למכור בפרט - צריכים לעורר איזו שהיא תחושה, איזה שהוא רגש.
עיצוב הלוגו ליין דורש לטעמי הרבה יותר מקומפוזיציה נכונה ושילוב צבעים נחמד.
הוא צריך לעורר במי שרואה אותו את התחושה שאת רוצה להעביר - ואת זה רק את אמורה לדעת.

קודם כל, מה זה היין הזה?
אני הייתי מתחילה בלטעום (למרות שהפעם האחרונה ש"טעמתי" יין היתה בחתונה שלי...).
איזה טעם יש לו? חמיצות? מתיקות? עפיצות? רעננות? כבדות? הנתונים האלה יוכלו לעזור לך בנתינת האווירה הנכונה ללוגו ולתווית בכלל.

שלב שני: הגדרת אופי המיתוג. מה רוצים שאנשים ירגישו שהם יראו את הבקבוק בסופר? שזה יין איכותי? שהטעם קלאסי? אולי דווקא שזהו יין עם טוויסט מודרני שמתבטא בטעם ייחודי? שזה יין טוב בשביל "לדפוק ת'ראש" או ליווי נעים לארוחת גורמה?
התשובות לשאלות כאלו יכוונו אותך לסוג הפונט ולסגנון העיצוב שישדר אותם.

שלב שלישי: קהל יעד. אני יודעת שכתבת אנ"ש באחד האשכולות והאמת שאני לא מבינה כ"כ איך מאנ"ש הגעת לפונט הדק הזה? למה לא ניסית למשל לקחת פונט עם מוטיבים יותר מסורתיים? אי אפשר לנתק את העיצוב מהקהל אליו הוא אמור לפנות...

מבחינתי, הלוגו הראשון שהעלית (ושעשית לו אח"כ הדמייה בבורדו שחור) - היה הטוב ביותר מהלוגואים שהעלית. הוא העביר תחושה של יין, קצת נוזלי, שגם הענבים עוד לא הספיקו להבשיל כמו שאמרת וגם הוא לא מספיק מהוקצע. יכול להיות שהייתי מוותרת על הפסים האלה מאחורה ומחליפה אותם באלמנט מסורתי או עלה גפן מאוייר.

אני הייתי מציעה, או לחזור להתחלה, ללוגו הראשון - ותעבדי אותו עוד לכדי תוצאה מקצועית יותר, או שתתחילי מההתחלה לפי השלבים שכתבתי לך לעיל - ואפשר כמובן לעשות גם וגם ואז לתת ללקוח לבחור מבין שתי אופציות בוגרות ובשלות יותר.

בהצלחה!

(והערת שוליים חשובה: תמיד עדיף ליצור קודם לוגו ליקב עצמו שיופיע בגאון על הבקבוק - זה נותן תחושה יותר מקצועית לגבי יין - ולגבי כל מוצר, שיש לו אבא ואמא)

• הוסף לסימניות

וואו איזה מפורט, ומחזיר את הראש למקום!
היין הוא יין נעים, גם לגבר וגם לאישה:) (הקל מבניהם), אבל לא סותר שהוא משובח וטעים גם לאלו שמבינים ואוהבים יין.

איך זה עכשיו העיבוי החלקי הופך אותו ליותר טעים? והאם העיטור משרה זרימה וחביבות או שלא מתאים כלל? והאם ה-י' וה-ו' באותו גובה?
שוב תודה

• הוסף לסימניות
הראשון מבין האחרונים
לעניות דעתי עדיף שהיוד והוו יהיו בגובה אחיד עם השאר
כי אחרת זה יוצר קצת חוסר איזון בעין
בכל אופן עכשיו זה נראה הרבה הרבה יותר טוב

• הוסף לסימניות
עוד מישהו? משהו?

• הוסף לסימניות
לדעתי הפונט מידי קווי ודקיק.
ויותר מתאים פונט בשרני ואולי סריפי.

• הוסף לסימניות
הראשון מוצלח
אולי ברקע של העטיפה תשתמשי עוד פעם בויזואל
הצלחות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;888053:
לדעתי הפונט מידי קווי ודקיק.
ויותר מתאים פונט בשרני ואולי סריפי.

כוונתך ל"נגלה" השניה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pinati;888063:
כוונתך ל"נגלה" השניה?

לדוג' האחרונות בעמ' זה.

אבל גם הקודם עם ההדמיה עדיין לא נח מספיק במרתף:)

• הוסף לסימניות
עשיתי איזו סקיצונת דוגמא למה שעמד לי בראש,
אשלח לך את זה בערב.

• הוסף לסימניות
את הקודם עזבתי בגלל שהיה על גבול העבה, מה שלא מאפיין את לוגואי היין.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

שנה טובה.jpg

יושב אני מול המקומון, ומדפדף בשטף בלתי נדלה של תפוחים טובעים בדבש הזהוב. תפוח אחרי תפוח. אדום מבריק, צילום מקצועי, אולי עם כיתוב קליגרפי של "שנה טובה ומתוקה" בפונט שמישהו קנה בעשרים שקל מגלריה של גופנים בוטיק.

ואז – הופעה! רימון! כן, רימון! איזה שינוי מרענן! אה, רגע, זה עוד רימון. ועוד אחד. ועכשיו אתרוג עם לולב בסידור דקורטיבי שנראה כאילו צולם באותה הסטודיו בדיוק שצילמה את כל התפוחים האלה.

יש רגע שבו אתה מרגיש שהאלגוריתם לכד אותך בלולאה אינסופית של סימבוליקה חגיגית. שאתה צופה באותה המודעה שוב ושוב, רק עם לוגו שונה בפינה. ואז מתגנבת המחשבה הצינית הזו, זו שאתה מנסה לדכא כי אתה לא רוצה להיות זה שמתלונן על החגים – אבל מה לעשות, היא שם:

נו באמת, חברים. כמה?

כמה תפוחים בדבש יכול לקלוט לב אנושי אחד בעונה אחת? איפה היצירתיות? איפה הראשים שמערבבים קוביות?

תארו לעצמכם – עולם שבו מעז מישהו לצלם תפוז עם שוקולד. כן, שמעתם נכון. תפוז! לא תפוח! תפוז כתום, עסיסי, מתוק מעצמו, ועליו מזלפים שוקולד מריר בפס של אומנות מופשטת. האם זה הגיוני? בכלל לא. האם מישהו מבקש את זה? אף אחד. אבל זה שונה, השם ישמור, זה יבלוט בעיתון!

או מה דעתכם על ענבים עם מיונז? כן, יודע, זה נשמע נורא. זה אמור להישמע נורא. זו הנקודה! אנחנו רוצים שהאצבע תעצור באמצע הדיפדוף האובססיבי או הגלילה במסך. אנחנו רוצים שמישהו יגיד "מה זה בכלל?!" ויקליק. זהו, הצלחת. זו לא אמנות, זה שיווק.

אבל לא.

במקום זאת, אנחנו חיים בעולם שבו כל סטודיו עיצוב, כל פרילנסר עם איילוסטרייטור, כל בעל עסק קטן ששילם 900 שקל עבור "עיצוב גרפי לחג", כולם קיבלו את אותו המברוק בדיוק. את אותה רשימת הסמלים המאושרים:

✓ תפוח בדבש
✓ רימון
✓ אתרוג ולולב
✓ במקרה של חוצפה יוצאת דופן: שופר

והם נאחזים בה כאילו היא תורה מסיני של העיצוב החגיגי.

אני לא אומר שצריך לזרוק את התפוח לפח. התפוח לא אשם. הוא תמים, מתוק, וחיניני. אבל שמעו, אולי אפשר גם משהו אחר? אולי שנת תשפ"ו תהיה השנה שבה מישהו יעז לצאת מהקופסה?

תפסו אומץ, מעצבים ומעצבות יקרים. תהיו יצירתיים. תהיו כחלונים. תסכנו. תעשו משהו שיגרום ללקוח שלכם לשאול "למה דווקא זה?" – כי זו בדיוק התגובה שאנחנו מחפשים.

אחרת, בעוד שנה, אני אשב כאן שוב. אדפדף שוב. ואראה אותו.

את התפוח המשעמם הזה.

שנה שונה ובולטת,
חוץ ממעצב, אני גם צרכן מותש אחד

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה