להכיר בחכמה שלך – זה מרגש.
להכיר בקושי שלך – זה כואב.
לצחוק עם החכמה שלך על הקושי שלך –
זו אהבה אמיתית.

"ככל שאני מכירה במציאות שלי
על כל הכאב והמורכבות שבה,
אני מכירה במציאות הבורא.
וככל שאני רואה את העומק של המציאות,
אני נוגעת בתיקון העולמות."

ככל שהקושי גדול יותר,
כך ההכרה שלי בו עמוקה יותר –
וכך גם הכוח שלי גדל.
אני לא נחלשת מכך שאני רואה את המציאות,
להפך – אני מתחזקת.

"גם במקומות הכי נמוכים,
כשכל התחושות סוגרות עליי ואין לי דרך לצאת –
ה' נמצא איתי.
גם כשכואב לי עד אין קץ, גם כשאני לא רואה פתח ולא מבינה למה זה קורה,
ה' מחזיק אותי שם,
בתוך הכאב עצמו. בתוך חוסר האונים, בתוך חוסר התקווה –
שם נמצא ה'.
אני לא בורחת מהכאב הזה, אני לוקחת אותו איתי בלב,
בידיעה ששם, בדיוק שם, נמצא ה' יתברך."

אומרים ש-
טיפשים לומדים מהטעויות של עצמם, חכמים לומדים מטעויות של אחרים.
אל תקחו את זה ככלל. הוא לא תמיד נכון.

לפעמים צריך לטעות, כדי להפנים משהו בצורה טובה הרבה יותר.

כל דבר תלוי מנקודת מבט.
המבט משתנה לא רק בגובה, אלא גם בצורה.
זוהי צורת ההסתכלות על האחר.

@נ. גל תסכימי לי לצטט אותך-
"על שלושה דברים הספר עומד, ועל דבר אחד הוא זז.
על שלושה דברים - הרגש, השכל והאמונה.
ועל דבר אחד - אלו הדמויות."
(ספר האגדות הגדול של נ. גל)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה