1.״אני צוחקת צחוק מוזר, כזה שבוקע מתוך כאב שהפך לבדיחה פנימית שאף אחד חוץ ממני לא מבין.״

2.״אני לא צוחקת כי מצחיק לי, אני צוחקת כי אם לא אצחק — יפלו לי הקירות.״

3.״צחוק מוזר? ברור. הוא עבר דרך לב שבור, עצבים קרועים והבנה עמוקה שאין לי מושג מה קורה פה.״

4.״אני צוחקת כמו מישהי ששרדה סערה עם מטריה קרועה ונעלי בית.״

5.״הצחוק שלי לא נועד לשעשע. הוא נועד לשחרר את הלחץ מהשסתום של המציאות.״

(בעזרת צ'אט GPT)

"תן לעצמך כשאתה מרגיש שזה מחזק את החיים שבך, התאפק כשאתה מרגיש שזה שומר עליהם."

"כשתדייק את הצורך שלך – תוכל לענות עליו באופן מושלם, ב'כן' או ב'לא'."

"להתאפק זו בחירה. לפרגן זו בחירה. אומץ הוא היכולת לדעת מתי כל אחת מהן נכונה לי באמת."

"פרגון אמיתי לעצמך הוא פרגון למטרה הגדולה של חייך – גם כשעוד אין לה שם."

"כשאת מרשה לעצמך לנוח, לשמוח, לקבל – את כמו אדמה שמסכימה סוף־סוף שירדו עליה גשמים."

"רק כשיש גבול – יש ערך לחסד.
ורק כשיש חסד – יש נשימה בתוך הגבול.
וכך נוצרים חיים שיש בהם לב."

המקום שלי בלב הוא מקום פתוח ומרווח.
גם אם מישהו או משהו מצמצם אותו לרגע –
אני בוחרת לחזור למרחב שלי.
לתת לעצמי מקום.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה