דרוש מידע המשפט של אריסטו והמשולש

• הוסף לסימניות
מי יודע מה המשפט שלו?
ועוד משהו, מה קופץ לכם לראש כשאתם חושבים על אריסטו...

• הוסף לסימניות
"כל שחכמתו קודמת למעשיו אין חכמתו מתקיימת..."

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
הבת של השם - לסיפור הנ״ל על אריסטו יש גירסאות שונות (שרובן מן הסתם עוצבו ע״י בעלי מוסר ומשגיחים), ואיני מכיר מקור קדום לו.

בכל אופן אחת הגירסאות היא שראו אותו אוכל ארנבת ברחוב בצורה שאינה נתפסת כמתאימה להוגה דעות ופילוסוף נכבד כמוהו, וכשתמהו בפניו אודות מעשהו המגונה שאינו מתאים לדרגת נכבדותו, השיב שכשם שמהנדס אינו משולש, כך פילוסוף נכבד לא מחויב להתנהגות נכבדת.

בעלי המוסר והמשגיחים נוהגים לספר מעשה זה (על שלל גירסאותיו) על מנת להוכיח כי בחכמות שאין בהם תורה ויראת ה׳ - אין ערובה להתנהגות נאותה, וכמו שאמרו חז״ל (אבות פ״ג משנה ט׳):
"כל שחכמתו קודמת ליראת חטאו, אין חכמתו מתקיימת... וכל שחכמתו מרובה ממעשיו, אין חכמתו מתקיימת"
וכן (שם משנה י״ז) ״אם אין יראה אין חכמה״, (ויעו״ש עוד במשנה)
ועוד ועוד...

ראי עוד כאן:

• הוסף לסימניות
תודה רבה! מה הארנבת שהוא אכל?
ארוסטול הלך עם תלמידיו וראה ארנבת, תפס אותה ואכל (אבר מין החי)
תענו תלמידיו - איך אתה יכול להתנהג ככה אחרי שאתה מלמד אותנו מוסר ופילסופיה..?
ענה להם - כשאני אוכל, זה לא אריסטול

ואז הוא המשיך -
אם אני מלמד גיאומטריה אני צריך להיות משולש?

המסר - לא מקיים את מה שמלמד - האם אני צריך להיות דוגמא של כל מה שאני מלמד?!

• הוסף לסימניות
הסיפור עם הארנבת

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה