המתכון הסודי של זקני תימן לסחוג התימני המקורי והטעים ביותר

• הוסף לסימניות
המתכון המופיע בראש האשכול הוא של אימי, שקבלה מאמה, שקבלה מסבתה... והוא אכן מקורי ואוטנטי מאה אחוז!!

כן, שאטה גרוסה ולא טחונה
סחוג בהגייה הכי קרובה למקור
ואין, אין אין שם שמן!!! זו התערבות מרוקאית גסה...
כנראה שהיא לא צנענית :confused::confused::confused:

• הוסף לסימניות
כנראה שהיא לא צנענית :confused::confused::confused:

זה היה מתבקש.......
:D:D:D:D:D:D

ללא שם.png

• הוסף לסימניות
ולפיתות תימניות - יש מתכון או שצריך טאבון בחצר בשביל זה?

• הוסף לסימניות
מתכון לפיתות תימניות - 10 יחי'

החומרים
1 קילו קמח
1 כף מלח
1 כף שמרים
1/4 כוס שמן
4 כוסות מים חמימים

אופן ההכנה
שמים את כל החומרים בקערה ולשים היטב. מניחים לבצק לטפוח עד שהוא מכפיל את עצמו.
קורצים לעיגולים ומניחים על משטח מקומח, נותנים לעיגולים לטפוח ולהכפיל את עצמם.
שוטחים על מחבת טפלון עם קצת מים (לפיתות פלאפל: במקום מים שמים קמח) ומניחים מעל את הגריל.
לאחר האפייה יש להניח את הפיתה באופן שהיא לא תקבל אדים.

בתיאבון!

נ.ב.
בפיתות התימניות המקוריות - ה"סאלוף", מוסיפים לבצק גם גרגרי חילבה!!!

• הוסף לסימניות
יש לך מושג כמה?
אני מאוד אוהבת את הפיתה הזאת והיה לי ברור שיש בה יותר מהמרכיבים הסטנדרטיים.
אני לא בטוח שאת מתכוונת לפיתות האלה עם החילבה, כי לא 'מוכרים' כאלה בחוץ ואין הרבה אנשים שמכינים אותם, לפיתות עם החילבה יש טעם חזק של חילבה...

• הוסף לסימניות
סליחה על ההקפצה.
מה זה בעצם סאלוף?
מה ההבדל בינה לבין פיתה?
ביקשו ממני להכין, וכל האתרים שמוזכר שם סאלוף לא נפתחים לי... (חסום)
אשמח להחכים, וכמובן מתכון מוצלח וכמה שיותר אוטנתי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה