הנאצי מקצה הרחוב---

• הוסף לסימניות
"גילו אותנו!" הלחישה המבוהלת רצה על פני המשתופפים, החבילות רטטו על הגבים הדואבים. עשרות עיניים מעונות ומפוחדות נתלו אל הקבוצה שחורת המדים שהגיחה מבין הצללים, מבטיהם האכזריים מחפשים את מקור הרעש שהסב את תשומת ליבם.
פרידיך כרע על הרצפה מול עיני, פניו המצולקות של ילד שהפך כבר לנער מביטות באימה נוכחו. שם, בין החיות החמושות, ניבט אליו אותו פרצוף מוכר, בהיר ומתנשא.

---התחושה הראשונה שעברה לי בראש כשהראה לי את דיוקנו השחצני של אהוב ליבו קרלוס שפיגמן, הוא גל עז של בחילה מחליאה. מול עיניו הנוצצות של אחי הקטן שניצני ההשכלה צילקו את פניו העדינים לא הועילו הסברים. וכל ניסיונות השכנוע שמבטו החייתי של המצולם לא מראה על נפש נעלת, נבלמו בחומה של הערצה עיוורת. חולנית. הוא מיהר לנשק בחרדת קודש את התמונה של נער השכונה, של זמר הפאבים היהיר, כאילו מילותיי חיללו את תווי פניו החתוכים.---

"להתראות, אחי" שמעתיו לוחש לי, אט אט גלגל את גופו התמיר הצידה, אל עבר אלומת האור. ידי נמשכה על ידי מאן דהו, להמשך המסלול, שם זחלו שאר הבורחים, בעוד פרידיך מושך את תשומת לב החיילים---
רעם ירייה נשמע.
ורק תמונה קמוטה אחת, של רוע מרוכז אחד, נשאר בידי כדי להזכיר את המסר הכואב: כשיהודי לא עושה קידוש, בא הגוי ועושה הבדלה.
צפה בקובץ המצורף 260818

קבצים מצורפים

• CAM03363.jpg
    1.7 MB · צפיות: 44
  • הוסף לסימניות
חבר'ה, ניחוש באיזה שיעור זה...

• הוסף לסימניות
אף סוללללללללללללללללללד
ציור מקסים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יפית כוכב;1822648:
חבר'ה, ניחוש באיזה שיעור זה...
היסטוריה
אז מה, מתפתח פה ז'אנר של איורים אנטי-יפתים..
ניכר עמל רב בכיעור פניו מסתבר שלמאיירים האנטישמים היתה מלאכה קלה יותר

• הוסף לסימניות
הסטוריה חביבה, לא ממש עומדת במבחן המציאות של התקופה ההיא.

(הנאצים למשל אסרו מכל וכל על מוזיקת פאבים.
היתה איזו תנועת נוער אנטי-היטלראית ששכחתי את שמה, שדווקא 'קידשה' מוזיקה בסגנון אמריקאי בתור התרסה.)

• הוסף לסימניות
אף המן
במקום אוזן המן

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גלבוע;1822713:
הסטוריה חביבה, לא ממש עומדת במבחן המציאות של התקופה ההיא.

(הנאצים למשל אסרו מכל וכל על מוזיקת פאבים.
היתה איזו תנועת נוער אנטי-היטלראית ששכחתי את שמה, שדווקא 'קידשה' מוזיקה בסגנון אמריקאי בתור התרסה.)

נו נו, כנראה שלא ממש הקשבתי...;)

אגב, הקריירה המוזיקאלית היתה לפני המלחמה, ואותו נאצי הפך לנאצי רק אחרי שזה נהיה הטרנד.

טוב, ככה נראה לי בכל אופן...

• הוסף לסימניות
טוב, זה היה שיעור היסטוריה.

המורה הרחיבה על הנושא, ופתאום תוך כדי סיכום מאומץ קפץ לי הפרצוף לראש ונתקע כהוגן---- זנחתי את הכתיבה ומיהרתי לשלוף את הבלוק הנאמן...

---עד כאן אני זוכר, דוקטור!

• הוסף לסימניות
תלמידה שובבה...
הידים עדינות, נשיות..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פחם;1822937:
תלמידה שובבה...
הידים עדינות, נשיות..

הערה עדינה, נשית...
תודה בכל אופן, אך זה מכוון מראש. רציתי להביע אצבעות דקיקות וארוכות של אדם יהיר (ומוזיקאלי;) מתאים לו פריטות פסנתר קשוחות כאלה.. באולם קונצרטים מכובד...) שמעולם לא עבד קשה והעבה את ידיו.
אני קוראת לזה 'אצבעות וולדמורט'. על שם איזו דמות ספרותית מרושעת המתוארת עם אצבעות דקיקות וארוכות בצורה חריגה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה