דרוש מידע הנהלת חשבונות - הגיוני להתחייב ל4 שנים?

• הוסף לסימניות
רציתי להתייעץ
אני לומד עכשיו לימודי הנה"ח ואסיים אותם במאי.
הציעו לי עבודה במשרד רואי חשבון
התנאי שלהם שאני אתחייב לעבוד בחברה 4 שנים.
ההסבר שלהם הוא היות ויקח בערך שנתיים להכשיר אותי והם לא רוצים שאחרי שאסיים את ההכשרה אעזוב אותם
ולכן אחרי השנתיים של ההכשרה רוצים שאתחייב לעוד שנתיים שאעבוד
מה אתם אומרים נשמע הגיוני?

• הוסף לסימניות
רציתי להתייעץ
אני לומד עכשיו לימודי הנה"ח ואסיים אותם במאי.
הציעו לי עבודה במשרד רואי חשבון
התנאי שלהם שאני אתחייב לעבוד בחברה 4 שנים.
ההסבר שלהם הוא היות ויקח בערך שנתיים להכשיר אותי והם לא רוצים שאחרי שאסיים את ההכשרה אעזוב אותם
ולכן אחרי השנתיים של ההכשרה רוצים שאתחייב לעוד שנתיים שאעבוד
מה אתם אומרים נשמע הגיוני?
כן, בהחלט יש הרבה חברות שעושות את זה בדיוק מהסיבה שכתבת. והם צודקים לגמרי. יש הרבה טירונים שנכנסים לחברות, משתפשפים ומתמקצעים שם, ואז עוברים לחברה אחרת, ולפעמים גם מעבירים לה דרכי פעולה ושיטות עבודה מהחברה הקודמת. חוץ מזה שבתור טירון התפוקה שלך פחותה והם צריכים שזה ישתלם להם להעסיק אותך, כך שאחרי שיכשירו אותך והתפוקה שלך תעלהלא תעבור לחברה אחרת שבעצם תיהנה מכך שהם הכשירו אותך.
בקיצור, הגיוני מאוד שמעתי על הרבה חברות שעושות את זה,

• הוסף לסימניות
@למבורגיני אדום בוהק צודק ברעיון, אבל 4 שנים נשמע לי מוגזם.
לוקח כמה חודשים להכשיר עובד טוב שיעבוד כמו שצריך באופן עצמאי, אז אם הם רוצים להבטיח לעצמם עוד כמה חודשים אח"כ, או אפילו עוד שנה + אח"כ זה עוד מתקבל על הדעת.
יותר מזה, לא יודעת...אני הייתי חוששת.

• הוסף לסימניות
בדר"כ לא מקובל להחתים עובד על תקופה ארוכה כזאת, ככה שאם לא מדובר על עבודה בתנאים נוחים במיוחד, נשמע מוגזם. הנורמה היא שנתיים.

• הוסף לסימניות
בכללי, כפי שהסברתי את הרעיון, הם רוצים בעצם להצדיק את ההכשרה של עובד חדש, בכמה שנים שבהם הוא כבר יהיה וותיק ויועיל להם יותר.
כל חברה דורשת כמה שנים שהיא חושבת שהיא צריכה.
תחשבו על זה, אם הוא יתפטר אחרי שנה וחצי, לשם דוגמא, הם יצטרכו להכשיר עובד חדש במקומו, ושוב תפוקה ירודה לכמה חודשים.
למרות שבאמת התקופה המקובלת היא שנתיים עד 3, אם אתה מפחד להתחייב אתה יכול לומר להם ש4 שנים זה יותר מידי ושאתה חושש להתחייב כל כך הרבה זמן, אולי הם יסכימו להוריד. אלא אם כן זו המדיניות של החברה ואז לא נראה לי שיתגמשו לקראתך.

• הוסף לסימניות
יש בזה, הרבה פעמיים חייבים להתפטר ואז הם יכולים לדרוש פיצויים בסדר גודל הזוי, אני חושבת שמוצדק מצידם לחייב את זה אבל מוצדק גם מצד ציבור העובדים לא להסכים לזה, כאילו, לך תדע מה יהיה בעוד 4 שנים...

• הוסף לסימניות
מה הדרך שלהם לחייב אותך להישאר אצלם?
לפי הזכור לי אין שום כיסוי חוקי להתחיבות כזאת, כלומר אין להם שום דרך חוקית לחייב אותך להישאר אצלם, כיון שהתפטרות הינה זכות בסיסית של עובד, ולעובד אין אפשרות לוותר על זכויותיו, גם אם הוא חותם על כך אין לזה כיסוי.
תבדוק את זה

• הוסף לסימניות
צריך לבדוק שההתחיבות מצידם היא גם להשאיר אותך במקום ל 4 שנים
כי אם לא-אתה יכול להשאר קרח מכל הכיוונים (מנסיון מר..)

• הוסף לסימניות
מה הכוונה
מה יכול להיות אם יפטרו אותי לפני שעברו 4 שנים?
לא תמיד פיטורין מגיע באופן צפוי
ואם אתה מתחייב להשאר 4 שנים-אתה לא במצב של חיפוש עבודה...
אותי פיטרו בתחילת הריון, ואז אף מעסיק לא הסכים לקבל אותי לעבודה...

• הוסף לסימניות
תבדוק אם זה חוקי הדרישה הזו,
אם לא - אז תחתום בכיף
כי אין ערך חוקי לחתימה על דרישה לא חוקית של המעסיק

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לדעתי זו הגזמה,
הנהלת חשבונות זה מקצוע כ"כ מבוקש ויש בו ביקוש רב,
אז למה להתחייב ל4 שנים??
מוגזם,
שמעתי על שנתיים, אבל 4 זה המון!
מי יודע מה יהיה בעוד 4 שנים..
והשכר והתנאים ישאירו אותם כמו שהם כי אין אפשרות לעזוב.

• הוסף לסימניות
זה נשמע לי ממש מוגזם ל4 שנים, זה המון!!!
תמיד פיטורין מגיע באופן צפוי
ואם אתה מתחייב להשאר 4 שנים-אתה לא במצב של חיפוש עבודה...
אותי פיטרו בתחילת הריון, ואז אף מעסיק לא הסכים לקבל אותי לעבודה...
וזה לא בסדר שפיטרו אותך, את אמורה להיות מוגנת מפיטורים...

• הוסף לסימניות
מה הדרך שלהם לחייב אותך להישאר אצלם?
לפי הזכור לי אין שום כיסוי חוקי להתחיבות כזאת, כלומר אין להם שום דרך חוקית לחייב אותך להישאר אצלם, כיון שהתפטרות הינה זכות בסיסית של עובד, ולעובד אין אפשרות לוותר על זכויותיו, גם אם הוא חותם על כך אין לזה כיסוי.
תבדוק את זה
זה חוקי לגמרי, גם אם לפעמים לא הוגן כל כך כלפי העובד. בכללי סתם ככה, בכול החברות אי אפשר להתפטר\לפטר מישהו בלי הודעה חודש מראש. אבל ישגם הרבה מקומות שדורשים התחיבות לכמה שנים וזה חוקי לחלוטין.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה