דרוש מידע הנחה בארנונה לבעל נכס

• הוסף לסימניות
האם אדם שרשומה על שמו דירה בעיר מסויימת
ושוכר דירה אחרת בעיר אחרת זכאי להנחה בארנונה בדירה השכורה?
האם יש קשר בין זה שיש לו כבר דירה לאי זכאות להנחה ?
אשמח למידע בעניין ממי שמתמצא ויודע מניסיון בלבד
תודה רבה !!

עריכה: אני שואלת מאחר ובעזרה לשכירות דחו את הבקשה שלו
וגם במחיר למשתכן לא יכל להרשם בזמנו מאחר וכבר רשומה על שמו דירה אחת.
(ההורים רשמו ואין לו רווח ממנה.. לא ידעו שזה יהווה בעיה...)
לכן רוצים לדעת האם גם בארנונה דבר זה משפיע..

• הוסף לסימניות
ממה שאני יודעת זה לא מונע לקבל הנחה בארנונה, בדיוק כמו מי שגר בדירה שלו ויכול לקבל הנחה אם הוא זכאי.
מה שכן- אם הדירה שלו מושכרת יכול להיות שהשכירות תחשב גם כן כהכנסה. לא יודעת איך זה בכל מקום (אצלנו אם יש הפרש בין השכירות שמשלמים לשכירות שמקבלים כך שנוצר רווח, הרווח מחושב כהכנסה.)

• הוסף לסימניות
בארנונה יוכל לקבל הנחה על הדירה שהוא גר בה
לא יוכל לקבל הנחה על 2 דירות
בדירה השניה השוכר יוכל לקבל את ההנחה.

ואכן - עזרה בדיור הינה למי שאין בבעלותו דירה למגורים

• הוסף לסימניות
ממה שאני יודעת זה לא מונע לקבל הנחה בארנונה, בדיוק כמו מי שגר בדירה שלו ויכול לקבל הנחה אם הוא זכאי.
מה שכן- אם הדירה שלו מושכרת יכול להיות שהשכירות תחשב גם כן כהכנסה. לא יודעת איך זה בכל מקום (אצלנו אם יש הפרש בין השכירות שמשלמים לשכירות שמקבלים כך שנוצר רווח, הרווח מחושב כהכנסה.)
בדיוק
אנחנו משכירים את דירתנו בסכום גבוה ממה שאנחנו שוכרים וההפרש מחושב כהכנסה
אבל להנחה בארנונה היינו זכאים לפי מבחן הכנסה
(ניתן להוציא חוזה פיקטיבי עם סכום נמוך מהמציאות ואותו להגיש לעירייה, לפי דעת פוסקים, הר' סילמן אם אני לא טועה, מותר להעלים הכנסות ע"מ לשלם פחות מיסים)

• הוסף לסימניות
(ניתן להוציא חוזה פיקטיבי עם סכום נמוך מהמציאות ואותו להגיש לעירייה, לפי דעת פוסקים, הר' סילמן אם אני לא טועה, מותר להעלים הכנסות ע"מ לשלם פחות מיסים)
אצלנו הם מבקשים דפי חשבון בנק, וצריך להסביר להם כל הכנסה, ככה שבלי להיכנס לשאלה ההלכתית, זה בלתי אפשרי טכנית.

• הוסף לסימניות
האם אדם שרשומה על שמו דירה בעיר מסויימת
ושוכר דירה אחרת בעיר אחרת זכאי להנחה בארנונה בדירה השכורה?
האם יש קשר בין זה שיש לו כבר דירה לאי זכאות להנחה ?
אשמח למידע בעניין ממי שמתמצא ויודע מניסיון בלבד
תודה רבה !!
בעבר שכרתי והשכרתי ונתנו לי הנחה בארנונה על הדירה השכורה.
אבל אי אפשר לקבל הנחה בו זמנית בשתי הדירות אפילו בשתי ערים שונות.
אפשר לבחור באיזו דירה לקבל את ההנחה.

לרוב בערים חרדיות יותר שווה כי אפשר לקבל הנחות יותר גדולות ויותר בקלות.

• הוסף לסימניות
בעבר שכרתי והשכרתי ונתנו לי הנחה בארנונה על הדירה השכורה.
אבל אי אפשר לקבל הנחה בו זמנית בשתי הדירות אפילו בשתי ערים שונות.
אפשר לבחור באיזו דירה לקבל את ההנחה.

לרוב בערים חרדיות יותר שווה כי אפשר לקבל הנחות יותר גדולות ויותר בקלות.
אבל אם ממילא השוכרים משלמים את הארנונה, מה הטעם לבקש הנחה על הדירה שמשכירים?
אלא אם כן השוכרים לא זכאים להנחה בפני עצמם, ועושים איתם איזושהיא קומבינה.

• הוסף לסימניות
אבל אם ממילא השוכרים משלמים את הארנונה, מה הטעם לבקש הנחה על הדירה שמשכירים?
אלא אם כן השוכרים לא זכאים להנחה בפני עצמם, ועושים איתם איזושהיא קומבינה.

אצלנו הם מבקשים דפי חשבון בנק, וצריך להסביר להם כל הכנסה, ככה שבלי להיכנס לשאלה ההלכתית, זה בלתי אפשרי טכנית.

הדירה שעל שמו אכן מושכרת אבל הכסף ממנה לא נכנס לחשבון שלו אלה להורים שלו
ולכן זה לא מופיע בדפי חשבון הבנק שלו.

אני לא יודעת אם השוכרים של הדירה שעל שמו הגישו בקשה להנחה בארנונה - זה לא עיר חרדית
אבל במידה והם כן הגישו וקיבלו הנחה - אז הוא לא יוכל לקבל הנחה בדירה ששוכר כעת ? זו הכוונה ?
בדיוק
אנחנו משכירים את דירתנו בסכום גבוה ממה שאנחנו שוכרים וההפרש מחושב כהכנסה
אבל להנחה בארנונה היינו זכאים לפי מבחן הכנסה

איזה חוזה להגיש ? את החוזה שלו שהוא שוכר דירה כעת בעיר חרדית או החוזה של הדירה המושכרת שעל שמו ?

• הוסף לסימניות
אבל במידה והם כן הגישו וקיבלו הנחה - אז הוא לא יוכל לקבל הנחה בדירה ששוכר כעת ? זו הכוונה ?
כשניסיתי לבקש הנחה הבהירו לי בעירייה שברגע שבעיר אחת קיבלתי הנחה, אני לא יכול במקביל לבקש הנחה בעיר אחרת.

• הוסף לסימניות
פותחים עד חשבון בנק ומבקשים מהשוכרים הנחמדים לפצל את התשלום ל2 צ'קים/העברות
כשרוצים הכל אפשרי.....

• הוסף לסימניות
אני לא יודעת אם השוכרים של הדירה שעל שמו הגישו בקשה להנחה בארנונה - זה לא עיר חרדית
לא לזה התכוונתי. ממה שהבנתי הארנונה רשומה על שם הדייר, לא על שם הבעלים, ולכן אין בעיה שהשוכר יקבל הנחה בעיר אחת, והבעלים בעיר אחרת, אבל ממה שכתבו פה מסתבר שזה לא כך-
כשניסיתי לבקש הנחה הבהירו לי בעירייה שברגע שבעיר אחת קיבלתי הנחה, אני לא יכול במקביל לבקש הנחה בעיר אחרת.
שזה אגב ממש לא הוגן. למה שהבעלים יפסיד את זכותו בגלל השוכר, או שהשוכר יפסיד בגלל הבעלים?

• הוסף לסימניות
מי שיש לו דירה בעיר אחרת ומשכיר אותה. יכול להגיש שם בקשה להנחה אפילו שלא גר שם?

• הוסף לסימניות
מבקש הנחה שמשכיר דירה ושוכר דירה אחרת למגוריו, לא ייחשב לו דמי השכירות שמשולמים לו כהכנסה, עד לגובה השכירות שמשולמים על ידו. כמובן שזה רק אם יש לו דירה אחת.

• הוסף לסימניות
שוב,
כל אחד יכול לבקש הנחה רק על דירה אחת.
כל שוכר משלם ארנונה על הדירה בה הוא גר, וצריך לבקש הנחה מהרשות המקומית בה הוא גר.

המשמעות של בעלות על דירה משפיעה על רמת ההכנסות, כי אם יש ברשותו דירה, ומשכיר אותה אז יש לו הכנסה נוספת ולא רק מעבודה
אבל בחישוב ההנחה יתייחסו רק לפער בין סכום ההשכרה לסכום השכירות
לדוג' משכיר את דירתו ב5000 ושוכר ב4500 יחשב לו כ500 ש"ח הכנסה (בבקשת ההנחה בארנונה)

(*ולמעלה נתנו רעיונות כיצד ל"קמבן" ולא לעדכן את הרשות המקומית שבה הוא גר על הדירה שבבעלותו, ועל ההכנסות ממנה)

הטבות המדינה האחרות: סיוע בשכר דירה ומחיר למשתכן אינן ניתנות למי שיש דירה בבעלותו.

• הוסף לסימניות
השוכר כן יוכל לבקש הנחה.
לאדם אחד לא תינתן הנחה על שתי דירות.
השאלה היא אם המשמעות של זה היא שאם השוכר קיבל הנחה המשכיר לא יוכל לקבל על הדירה שבה הוא גר, כפי שהשתמע ממה שנכתב פה (שזה גם לא הוגן).

• הוסף לסימניות
השאלה היא אם המשמעות של זה היא שאם השוכר קיבל הנחה המשכיר לא יוכל לקבל על הדירה שבה הוא גר, כפי שהשתמע ממה שנכתב פה (שזה גם לא הוגן).
לא.
ברגע שהשוכר ביקש הנחה על הדירה, המשכיר יכול לבקש הנחה על דירה אחרת.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה