הנסיון מוכיח! לא גומרים שידוך לפני אבחון גרפולוגי מקצועי

האם אתם מתעניינים בחוות דעת גרפולוגית טרם סגירת שידוך?

• 1. אף פעם

הצבעות: 328 79.6%
  • 2. אם הצד השני מבקש

הצבעות: 49 11.9%
  • 3. א"פ לא סוגרים שידוך לפני חוות דעת מקצועית

הצבעות: 35 8.5%

• סה"כ מצביעים
    412
  • הסקר נסגר .
מה שאמרתי הוא, שכנראה מעודך לא התנסית באופן אישי עם אבחון גרפולוגי
אני בעצמי התנסיתי באופן אישי עם אבחון גרפולוגי. אכתוב לך את שם איש המקצוע באישי אם תבקש. תוכל לברר. הסיפורים שהתכוונתי לא משמיעה מאחרים.
לא כתבתי שום דבר באשכול על חדרי בריחה, או על שידוכים לגרושים, על מגורים בעפולה או בעמנואל. לא כתבתי כי לא התנסיתי.
והן מפני ההסברים המלומדים והמעורפלים על גרפולוגיה, שבא נאמר לשיטתך, נשמעים כמו אבחון גרפולוגי...
עברתי שוב על הכתוב, נדמה שזה כתוב די ברור. בציניות. לא?
לדעתי אפשר לומר שתפקידה של הגרפולוגיה מסתכם בהארת צדדים שעלולים להיות נסתרים מן העין.
היא לא יכולה א. לנחש מה עשה מישהו בימי חייו, או לא עשה. ב. לומר בצורה החלטית אלו תכונות יש לו.
כמו שכתבו בהודעות קודמות, הסקת המסקנות קשורה רק לאנשים שהמסקנות נוגעות אליהם. ולו רק מפני שגרפולוג אינו יכול לדעת את רמת העומק של הדברים שהוא רואה בכתב היד.

נערך לאחרונה ב:
מ
כתוב במדרש, שהיה צייר מפורסם שצייר את משה רבינו ע"ה והראה את הציור למלך גדול שהיה מבין בחכמת הפרצוף.

אותו המלך התבונן בקלסתר פניו של משה, ואמר שברור לו שהאיש שלפניו הינו מושחת מידות ורוצח שפל.

המדרש מסיים, בא וראה כמה גדול כוחו של משה רבינו, שהרי באופי הוא נולד עם מידות רעות והתגבר עליהן כ"כ עד שעקר אותם לגמרי מעצמו...

מזל ש'ציפורה' לא הלכה לגרפולוג....

כל מילה מיותרת.
מה המקור? נשמע מענין מעודי לא שמעתי זאת

מה המקור? נשמע מענין מעודי לא שמעתי זאת
האמת שגם אני לא ראיתי את זה כתוב, אז שאלתי את הרב גוגל 'קלסתר פניו של משה רבינו'
הרב ענה לי מיידית שישנן מס' מקורות, אך המהימן שבהן הוא ספר יטב לב, פרשת נח, דף נ"א.
אם אמצא מקורות נוספים אעדכן.

אם התורה לא ראתה לנכון לספר לנו מה קרה .
יתכן וזה באמת לא רלוונטי בעבורינו?
יתכן(בהנחה שהמדרש הזה נכון) ויש עוד אופציות למה שהיה.
זו בדיוק היתה טענת הצדוקים, 'אם התורה לא כתבה, זה לא רלוונטי לגבינו'
אנחנו, קיבלנו על עצמנו גם תורה שבעל פה, שחצי מהש"ס זה הסברים ודברים שלא כתובים במפורש בתורה שבכתב.
את המדרש כתבו תנאים קדושים, ולא כאלו שמספרים סיפורים...
גלשנו...

מגיעים לרבינו הגר"ח שליט"א, לעיתים בחורים סמוך לנישואיהם ואומרים שהם פוחדים להתחתן, אומר להם רבינו שליט"א: "לפחד? רק מעברות, ממצוות לא מפחדים! וכי פוחדים ממצות אתרוג או מאכילת מצה?". וזכורני שפעם בא חתן יום לפני חתונתו ואמר שמפחד מאד, נענה לו רבינו: "את ההלכות למדת? א"כ אין מה לפחד"…

בחור הגיע לחוץ, לשאול את רבינו שנפגש עם בחורה וכבר כמעט רוצים לסגור, אלא שהם מבקשים את כתב ידו לבדיקה, אמר לו רבינו: "זה שטויות, אבל מה אכפת לך, אם נגזר זה יהיה השידוך, ואם לא, ממילא זה לא יצא".

יהודי הגיע כאוב לרבינו וסיפר שאירס את בתו, והתחייב סכום גדול מאד, וכעת רואה שהבחור אמנם ירא שמיים, אבל בינוני ולא כפי שחשב שהוא 'מר בר רב אשי'… שאלו רבינו: "הוא מניח תפילין? אז הוא כבר שווה הרבה יותר"…

לפני כמה שנים ראה את הכתב שלי אחד הגרפולוגים הכי מוכרים בארץ והוא בשניה אחת אמר לי נקודה מרכזית באופי שלי. היה לי ממש פעימות חזקות בלבד לעמוד ליד 'רנטגן' כי פשוט אמר משהו 'בול פגיעה' [בנוסף: לחבר שהיה לידי שהוא יתום מאמא, הוא שאל אותו מיד אחרי שניה שראה את הכתב שלו: "אין לך אבא - נכון?" - היינו בהלם]
ועם כל זאת אני הקטן אומר בבירור: זו טיפשות גמורה להשתמש עם הגרפולוגיה לשידוכין.
(ואני מתבטא בעדינות)

ואני לעומת זאת, בהזדמנות מסוימת הבאתי את כתב ידי לגרפולוג מומחה ומוכר מאוד והוא דבר ראשון "זיהה" ש"יש לי שתי ילדים מאומצים בבית"...מה שכמובן לא מתחיל להיות נכון... וקרוב משפחה אחר שאובחן זוהה כ"מתנדב הצלה ב100%" בזמן שתחום עיסוקו שונה לחלוטין...

כך שבאמת אי אפשר להכריע לכאן ולכאן. זה לא מדע מדויק. לפעמים קולע בול ולפעמים מחטיא לגמרי... אני חושבת שאם לא רואים בעיה בולטת שיוצרת התלבטות אצל המועמד\ת שאינו יכול להכריע לולא חוות הדעת הנוספת של הגרפולוג, אין שום ענין לעשות את זה כתנאי לפגישת שידוך.
וגם אם מחליטים שכן לבצע אבחון - חשוב לקבל ברכה מרב גדול שתהיה בזה ס"ד למצוא את האמת ושלא יצא מכשול.

אם התורה לא ראתה לנכון לספר לנו מה קרה .
יתכן וזה באמת לא רלוונטי בעבורינו?
יתכן(בהנחה שהמדרש הזה נכון) ויש עוד אופציות למה שהיה.
ספקולציות על דמויות זה טוב לשעשועי סופרים.
פוליטיקאים ופרשנים וכל המחפשים במה למלאות את זמנם.
ועל דמויות מהתנך??
עפר אנחנו לקרסוליהם.
מי אנו שנתחיל להבין מניעים ומעשים.
מי התיר לנו?

בכאב
חצי מהרצאות של רבנים ומשלי המגיד מדובנא וכו'...
זה על סמך מדרשים שמתוך המדרש מובנים דברים רבים
כשמספרים לך שמשה רבנו יכל לנגוע באש או בזהב
והגננת מתארת / הרב בדרשה את המשמעיות ולמה נמשך לב ילד וכו'..
זהאומר שזה לא היה?! - הרי גם פעם האש היתה חמה
יש עיוות של התורה ויש הבנה של התורה !

זה לא הנושא האם האש חמה או לא.
אלא מה זה משליך עלינו ומה אנו אמורים לעשות או לא לעשות בעקבות ולמרות ובגלל החם?
וגם הפרשנות כתובה בתורה והיא לא יכולה להיות שלנו.
עמי הארצות.
לא מדויק

יש פרשנות ברמה שנראית סותרת כיביכול את התורה ואז צריך להיות בעל כתפים רחבות לומר זאת וזה לא מקומנו - ולא דרגתנו
אבל יש פרשנות ברמה של חידוש תורה שכל אדם בעל תורה יכול לו, אם זה לא סותר ראשונים ובמיוחד אם יש לו סימוכין מדברי חז"ל אחרים, זה לא כזה פשוט , כי אם כך כל דבר תורה ווראט של אברך פשוט, נפסול מיד.
(אלא אם יביא לנו שלקח את זה ממשהו אחר וכבר היה כתוב החידוש הזה עם כלל תובנותיו)

כתוב במדרש, שהיה צייר מפורסם שצייר את משה רבינו ע"ה והראה את הציור למלך גדול שהיה מבין בחכמת הפרצוף.

אותו המלך התבונן בקלסתר פניו של משה, ואמר שברור לו שהאיש שלפניו הינו מושחת מידות ורוצח שפל.

המדרש מסיים, בא וראה כמה גדול כוחו של משה רבינו, שהרי באופי הוא נולד עם מידות רעות והתגבר עליהן כ"כ עד שעקר אותם לגמרי מעצמו...

מזל ש'ציפורה' לא הלכה לגרפולוג....

כל מילה מיותרת.
כתוב שהגוים לעתיד לבא יתלננו שלהם לא היה משה רבינו והקב"ה יענה להם היה לכם את בלעם
ראיתי פעם כתוב שלמשה היה אותם מדות כמו בלעם אלא שמשה רבינו תיקן אותם ובלעם לא
אם אמצא את המקור אעלה

כהמשך לעיל

קבצים מצורפים

• Scan0001.pdf
    KB 525.8 · צפיות: 70
כהמשך לעיל
להסתכל בצד ימין כל הקטע ג

קבצים מצורפים

• Scan0002.jpg
    Scan0002.jpg
    KB 691.9 · צפיות: 95
תפארת ישראל על המשניות, לא זוכר מראה מקום.
סוף מסכת קידושין [ממש בסוף]
והדבר מובא באריכות גם בספר "אור פני משה" להרה"ק ר' משה מפשעווארסק זי"ע
[אין לנו אלא דברי חכמינו, ואם הם כתבו כך בספריהם, ודאי שמן השמים כיוונו אותם לכך]

Document-page-001.jpg
מצורף דף מקובץ גליונות שפורסם בשבוע שעבר.
דברים מפי הרב שטיינמן שליט"א לגבי נושא הגרפלוגיה בשידוכים.
-
אין ספק שמי שרבותיו הורו לו להשתמש בשרותי הגרפולוגיה, צריך להשתמש בשרות זה.
אך מי שמחליט על דעת עצמו, צריך לדעת כי זה לא כמו "עוד חברה" ששואלים, אלא משהו מורכב הרבה יותר. לטוב ולמוטב.
(צד שמאל למטה)

צפה בקובץ המצורף 299530 מצורף דף מקובץ גליונות שפורסם בשבוע שעבר.
דברים מפי הרב שטיינמן שליט"א לגבי נושא הגרפלוגיה בשידוכים.
-
אין ספק שמי שרבותיו הורו לו להשתמש בשרותי הגרפולוגיה, צריך להשתמש בשרות זה.
אך מי שמחליט על דעת עצמו, צריך לדעת כי זה לא כמו "עוד חברה" ששואלים, אלא משהו מורכב הרבה יותר. לטוב ולמוטב.
(צד שמאל למטה)

בלת"ק
לא מבינה איך לא כתבו פה שזה דבר לא מוכח מחקרית ,
חבל על הכסף,
ובטח ובטח שלא להוריד שידוכים בגלל זה.
ובכלל אם אנחנו מאמינים שזוגיות היא עבודה , אילו תכונות יקבעו אם כן או לא?

סוף מסכת קידושין [ממש בסוף]
והדבר מובא באריכות גם בספר "אור פני משה" להרה"ק ר' משה מפשעווארסק זי"ע
[אין לנו אלא דברי חכמינו, ואם הם כתבו כך בספריהם, ודאי שמן השמים כיוונו אותם לכך]
המעשה הזה והנספחים אליו שנויים במחלוקת עזה בין גדולי הדורות, ממליץ לכל מי שלא רוצה להישרף לברוח מעיסוק בו. ודאי לא רבניות פרוג.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....