מלחמת התקומה הנספח השבועי • שבוע 34

בגזרה הצפונית המלחמה נמשכת והתגובות של צה''ל נשארות באותה רמה. מה הסיבה לכך?

• בצה''ל יודעים שאין אפשרות להלחם עם חיזבאללה ומנסים לברוח מזה.

• בצה''ל בטוחים שיום יבוא ויצטרכו לטפל בלבנון אך מעדיפים לדחות לזמן מתאים.

• זה אמנם נראה שלא עושים מספיק, אבל האבידות של חיזבאללה הן כבדות וממש מהוות הכנת הקרקע לקראת המלחמה.

תוצאות הסקר יוצגו רק לאחר הצבעתכם.
מצב
הנושא נעול.
למעשה, התמונה היא תמונה ישנה מגוגל, וגם הצבא פרסם הודעה שאיש לא פרץ להתנחלות בת חפר.
בת חפר זה לא התנחלות, זה יישוב במרכז הארץ בתוך הקו הירוק

בת חפר זה לא התנחלות, זה יישוב במרכז הארץ בתוך הקו הירוק
אין הבדל בין צדדי הקו הירוק.
הכל זה א"י.
זה הבדל מלאכותי מוזר שאוהבים לעשות בשמאל ובמערב.
גם הערבים לא מכירים בחילוק הזה.
אגב, כידוע, אף ישוב ביו"ש לא הוקם על חורבות כפר ערבי.
לעומת זאת, במכונה גבולות '67, הרבה הוקמו על חורבות כפרים שברחו.

השיחה הקשה בין צחי הנגבי ראש המלל למשפחות החטופים: הנגבי: "אם החטופים לא יחזרו תוך כמה שבועות או חודשים אין לנו תוכנית מגרה" אחד ממשפחות החטופים:" אז אנחנו אבודים?" הנגבי:"נכון" אחות חטוף:"במהלך המלחמה לא מקבלים כסף לבנות בריכה"(רמז לנתניהו) הנגבי:" הוא יכול לבנות גם 10 בריאות עם הכסף שלו.אלו דברים מתועבים אין לך מקום לשנאה ולכאוב ככה." אחות החטוף: "יש לי את כל המקום לשנוא ולכאוב, הייתי בממד 15 שעות, ברחתי ממחבלים, ודרכתי על גופות מחבלים ואתה לא." הנגבי:"טוב קדימה יאללה תקללי אותי" אחות החטוף יוצאת בבכי מהחדר משתתפת נוספת יוצאת בבכי גם כן. הנגבי:"גם את הולכת לעשות דרמה ולסגור את הדלת מאחוריך?" אנחנו לא מביעים דעה אבל זה לא פוליטיקה, זה נמוך. אין פה ימין ושמאל, אלו משפחות חטופים.אנשים שהיקרים שלהם נמצאים בגיהינום כבר 8 חודשים.
אין לי מושג מאיפה הציטוט -
אבל זה בהחלט הבעת דעה.
לא שצריך לדבר ככה לבני משפחות חטופים, אבל העובדה שהם רואים בסבל שלהם רישיון לעשות מה בראש + סתימת פיות של כי שלא חושב כמוהם, זה לא לגיטימי.
הסבל שלהם לא נותן להם סמכות לכלום.
אז אני לא שופט אותם על מה שהם אומרים - אבל זה לא אומר שצריך להדהד את זה.
לדעותיהם אין יותר משקל מלשלי.

אין לי מושג מאיפה הציטוט -
אבל זה בהחלט הבעת דעה.
לא שצריך לדבר ככה לבני משפחות חטופים, אבל העובדה שהם רואים בסבל שלהם רישיון לעשות מה בראש + סתימת פיות של כי שלא חושב כמוהם, זה לא לגיטימי.
הסבל שלהם לא נותן להם סמכות לכלום.
אז אני לא שופט אותם על מה שהם אומרים - אבל זה לא אומר שצריך להדהד את זה.
לדעותיהם אין יותר משקל מלשלי.
בהחלט אין להם זכות להפוך את המדינה.

כיום יש להם זכויות מופלגות להיכנס לכנסת, לצעוק במליאה בוועדות, לחסום מה שבא להם, להכות במי שבא להם, לקלל, לגדף, להשמיץ, לדרוש מממ"ז מרכז לחקור את פלוני, להחליט שדברי פלמוני הם הסתה וכו' וכו'..

כל זה ועוד ועוד באדיבות התקשורת המאתרגת, למה? כי הם צועקים את הסיסמאות הנכונות, ומגדפים את האנשים הנכונים.

לא רוצה לדמיין אם ח"ו החטופים היו ממגזר אחר, ובני המשפחה היו דורשים 'ניצחון מוחלט' איך התקשורת הייתה מתעלמת מהם. דוגמא קטנה אפשר לראות מההתעלמות מפורום תקווה של משפחות חטופים, וממשפחות הגבורה של הנופלים.

יש איזו הרגשה שיש להם זכות דיבור בכל נושא שהוא, אז זהו שלדרוש להחזיר את היקרים להם מותר להם, כי פה זה לא סין, אבל להזיק למלחמה, ולהחליש את המדינה באמצע מלחמה זו חרפה.

דבר נוסף הגאון כתב 'אין פה ימין ואין פה שמאל' וכו'.. אז זהו שיש ועוד איך.. מי שהכניס אותם לפוליטיקה היו הם בעצמם שמשתפים פעולה עם כל סיסמאות השמאל הקיצוני. ממילא א"א לבכות אחר כך ולדרוש לקבל אהדה מלאה ותמיכה מימין ומשמאל.

נערך לאחרונה ב:
יש איזו הרגשה שיש להם זכות דיבור בכל נושא שהוא, אז זהו שלדרוש להחזיר את היקרים להם מותר להם, כי פה זה לא סין, אבל להזיק למלחמה, ולהחליש את המדינה באמצע מלחמה זו חרפה.
ויודע מה?
אני לא שופט אדם, את האדם הפרסונלי, בשעת צערו, אבל התקשור והמינוף למטרות פוליטיות לחלוטין - את זה אני כבר כן שופט.

נערך לאחרונה ב:
לא רוצה לדמיין אם ח"ו החטופים היו ממגזר אחר, ובני המשפחה היו דורשים 'ניצחון מוחלט' איך התקשורת הייתה מתעלמת מהם. דוגמא קטנה אפשר לראות מההתעלמות מפורום תקווה של משפחות חטופים, וממשפחות הגבורה של הנופלים.
זה לא רק דוגמא קטנה.
אלא לצערנו זה המציאות הכואבת!
ישנם הרבה משפחות חטופים שדורשים ’ניצחון מוחלט’ וכשהם ראו את הרוח הנושבת במטה משפחות החטופים - הם הקימו את פורום תקווה, בדיוק בשביל שיוכלו להציג לעולם ולתקשורת את רצונם האמיתי של המשפחות שזה אומר ניצחון מוחלט, ולא את רצונם של מפגיני קפלן שניכסו אליהם כמה משפחות חטופים בתור עלה תאנה לדרישות ההזויות של כניעה לכל דרישות החמאס והדהוד המסרים מהחמאס ולהשמיד את מדינת ישראל, העיקר שביבי כבר לא ישלוט...
אבל התקשורת כרגיל, אפילו לא מזכירה שהם קיימים.
רק בשולי דיווחים של דרישות המשפחות לסיום המלחמה ויציאה מעזה והעברת סיוע עתק לחמאס, הם מוסיפים בסוף שלעומתם קבוצה של משפחות בודדות של חטופים טוענים שכנראה המלחמה יכולה אולי כן להועיל ולהחזיר חלק מהחטופים שעוד לא נהרגו מהפצצות צה’’ל...

מצטרף לדברי קודמיי, אי אפשר בשום אופן לשפוט משפחות שיקיריהן נתונים לעם אחר ועיניהם כלות אליהם כל היום ואין לאל ידם...
ברור שיש לכבד אותם גם אם הם מתנהגים בצורה גרועה ומקללים וכו', ואין אדם נתפס על צערו.
אם הציטוט המדובר אכן נכון והשיחה התנהלה כפי שהתנהלה, זה נורא ואיום שכך ראש המל"ל עונה את המעיקות.
לגבי האמינות, מצד אחד אכן מדובר בפרסום של אנשי תקשורת המחפשים לתפוס את הממשלה בפינה, אך מאידך, מי ששם לב ראש המל"ל לא בדיוק הכחיש את הדברים...

כמובן שזה לא שצריך לקבל את דעתם בענין כלל, הס מלהזכיר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה