- הוסף לסימניות
זה בדיוק ההפך ממה שכתבתאולי זה בדיוק מה שכתבתי?![]()
אתה טועה בעצם היחס שלך למי שכותב אחרת ממך.או שאני טועה?![]()
בהצלחה, סיימתי לדון איתך.
זה בדיוק ההפך ממה שכתבתאולי זה בדיוק מה שכתבתי?![]()
אתה טועה בעצם היחס שלך למי שכותב אחרת ממך.או שאני טועה?![]()
לרבים המדינה היא ערך שלמענה הם מוכנים להקריב את חייהם (ואף עושים זאת בפועל),אבל אנחנו יודעים, בכאב עצום, באמת, להבין שיש דברים חשובים יותר.
מדינת ישראל.
מי ששם את חיי הפרט מעל הכלל,לא אצל כולם המדינה כערך בפני עצמו היא אכן ערך ששווה כל מחיר,
עצם זה שכך זוכרים את קבוצת המתאבדים בגטו ורשא בצורה כזו,האם, להבדיל אלף אלפי אלפי אלפי הבדלות,
האם מורדי גטו ורשה נכנעו?
די לראות הכל בעיניים מערביות חומרניות.
יש להם דת, אידאלים ואמונה,
והם שמים אותם מעל הכל
אתה צודק במאה אחוז! אבל מה שאני אומר נכון גם לגבי אצ"י של פאוול פרנקל וליאון רודאל, שהשמאל העלים מבימת ההיסטוריה.ואני לא אוסיף בכך, מי שרוצה שילמד את הפוליטיקה של מרד גטו ורשא,
טעות. כבוד לאומי.אני רק מזכיר ששם הם התאבדו לא בשם שום אידאולוגיה, אלא בשם הכבוד שלהם
הם היו יכולים לברוח עם נשקם לפרטיזנים ביערות וכדומה. חלק לפחות ודאי היו ניצלים.הם ידעו שאותם בכל אופן יהרגו, לא היה להם מה להפסיד
אין ספק שהמחבלים הם המנוולים,הם היו הנרדפים. לא הרודפים.
מה????????????המחבלים ששומרים על החטופים, הם לא בהכרח גם רוצחים.
שוב ראיה מערבית...והם יודעים שאם הם מרימים ידיים, החיים שלהם בטוחים. ואם באמת הכל היה מתפרק סביבם, הם היו לוקחים את מליון הדולר, ויוצאים למדינה שלישית.
מדינת ישראל, אם אני מבין נכון הכוונה לעם ישראל.לרבים המדינה היא ערך שלמענה הם מוכנים להקריב את חייהם (ואף עושים זאת בפועל),
לא אצל כולם המדינה כערך בפני עצמו היא אכן ערך ששווה כל מחיר,
לכן יש כאלו שגם בשכל ולא רק ברגש רוצים שיחזירו את החטופים.
לא אמרתי שאין כאלו,מעניין מאוד איך ישראל משיגה מידעים ממקור אנושי בצורה כל כך טובה. אם הם כל כך אידאולוגיים.
אלא להפך, שמים שם אנשים אמינים, מיומנים ורצינייםהשומרים הם מעגל הלוחמים הכי אחורי. ספק אם הם יודעים להשתמש בנשק.
אולי זה ככה. ורק 2 או 3 חיים, כי הם אמרו חלק בחיים...אם המחיר זהה, מה האינטרס של חמאס לא להרוג את החיים, אם הוא מקבל אותו מחיר ?!
לא הגיוני שישראל היתה מסכימה לזה.אולי זה ככה. ורק 2 או 3 חיים, כי הם אמרו חלק בחיים...
לא חיי הכלל מול חיי הפרט,מי ששם את חיי הפרט מעל הכלל,
וזה לא קשור לציונות וכדומה, או לדעתך על המדינה,
יש לי מילים חריפות אליו...
הם לא יודעים.לא הגיוני שישראל היתה מסכימה לזה.
למה נראה לך ככה?החטופים הם הנכס הכי חשוב של חמאס, ולכן אין סיבה להניח ש
אלא להפך, שמים שם אנשים אמינים, מיומנים ורציניים
לא הגינוי שישראל מסכימה לזה גם עכשיו...לא הגיוני שישראל היתה מסכימה לזה.
ההסבר היחיד שאני יכול לחשוב על כל העיסקה הזו.אם היו 33 חיים, היה מה לומר על העסקה הזאת כהגיונית.
כל עוד זה רק חלק, וחלק מתוך 33 יכול להיות גם רק 3 חיים, וכל השאר [ח"ו] גופות,
אז העסקה הזאת מופקרת והזויה. כי המחבלים שישתחררו ירימו את החמאס שוב, הן במורל והן בלחימה, והמוני פיגועים , אנשים וחיילים ימשיכו ליפול.
במידה והלחימה תמשיך אחרי 60 יום- יש לחיילים שיכנסו עוד 1000 חיות טרף באיזור.
ומה עם אלה שמתו כבר ?
ויכוח השקפתי שלא אכנס אליו,אלא ערך החיים מול ערכים כמו אדמה, שטחים, כבוד לאומי וכו'
סכנה תמיד תהיה,מישהו חושב שאם המטרות יושגו לא יהיה עלינו עוד איום מכיוון עזה?
א. לא כזה נורא ולא כזה עמוק...אתה נכנס לדיון נורא פילוסופי ומעמיק,
שמצד אחד האופוזיציה (או כל גורם אחר שאינו מסכים עם הממשלה) מייחלת שהממשלה לא תצליח בשום דבר,
ומצד שני יתפללו שישראל תישאר חזקה וזה -איך לא- רק אם הממשלה חזקה..
עד היום אפ'חד לא הצליח לרקוד על שתי החתונות... (הפרוגרס בממשלה הנוכחית שבר שיאים בעניין)
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו: