בטחוני הנרצח בפיגוע ירי לעבר אוטובוס מביתר עילית לירושלים • יהושע אהרן טוביה שמחה הי"ד בן ה-12

• הוסף לסימניות
פיגוע ירי לעבר אוטובוס סמוך למחסום מנהרות
סמוך לשעה 23:40 התקבל דיווח על אירוע ירי לעבר אוטובוס בצומת אל-ח'דר, סמוך למחסום המנהרות.

צוותי מד"א פינו מהמקום מס' נפגעים, בתוכם ילד כבן 12 במצב אנוש וארבעה פצועים נוספים.

• הוסף לסימניות
@פרוגמטי יש טעות בכותרת האשכול "שמחה" זה שם המשפחה
יהושע אהרן טוביה הי"ד נולד לאביו הגאון רבי דוד זושא שמחה שליט"א ראש הישיבה הכלל חסידית בביתר שבראשות הגרמ"מ שפרן ומחשובי קהילת 'פני מנחם'.

• הוסף לסימניות
למחרת פיגוע הטרור הרצחני סמוך לעירו, ראש עיריית ביתר עילית מאיר רובינשטיין התראיין למהדורת סופ"ש ואמר: "יש לנו מילים טובות לומר על כוחות הביטחון, הם עושים עבודה טובה, אבל צריך להוסיף כי בביטחון אי אפשר לשחק. בכל מקרה של פיקוח נפש צריך להחמיר ולא להקל על חשבוננו. כמה שיותר מחסומים ופחות חופשיות עבור הפלסטינים – זה יותר ביטחון עבורנו".

עוד אמר ראש העיר כי "מאז תחילת המלחמה הצבא לא מקל ראש ופועל ביתר שאת בנושא הביטחון, אבל אם ה' לא ישמור עיר – שווא שקד שומר".
לדבריו, "מסתובבים מסביבנו שונאי ישראל לרוב, ואנחנו צריכים יותר שמירה עליונה ויותר רחמי שמים, אבל גם יותר השתדלות".

על המשפחה, אמר רובינשטיין: "האבא עומד בראשות הישיבה הכלל חסידית בעירנו, והשבוע הוא חיתן בת ושמחת השבע ברכות התקיימה בעירנו. ב"ה זו משפחה גדולה, החתן והכלה נסעו ברכב אבל ארבעה ילדים נסעו באוטובוס, שלוש בנות ובן. אחרי הפיגוע אני לקחתי את הילדות לביתן בירושלים, והייתי צריך לדאוג לכך שהן לא יבינו שאח שלהן נרצח". (אמס)

• הוסף לסימניות
1733995626468.png

1733995692425.png

• הוסף לסימניות
ראש הישיבה הגדולה "כלל חסידי" בביתר עילית הרב דוד זושא שמחה אביו של הילד הקדוש טוביה שמחה הי"ד במעמד חנוכת הבית לבניין הישיבה בחודש אב האחרון לצד רב העיר. (אמס)
15437.jpg

• הוסף לסימניות
אחיו הקטן בהספד מצמרר במסע ההלוויה: "אח שלי היקר, היית האח הכי טוב. עברנו כל כך הרבה ביחד, כואב לי מאוד בלב, אני מבקש ממך תתפלל עלי ועל כל המשפחה".

הגזרה

• הוסף לסימניות
הרב דוד זושא שמחה, אביו של הילד יהושע אהרן טוביה שנרצח בפיגוע, ספד לו:
״זה לא סדר העולם שאבא ואמא צריכים לעמוד בלוויה של בן. היית דוגמה לכולם, אפילו לאבא שלך. תמיד הרגשתי שאני צריך להיות יותר טוב, כי יש לי כזה ילד מיוחד ואני צריך להתאים את עצמי כדי להיות אבא לילד כזה״.

• הוסף לסימניות
אחמד, נהג האוטובוס בחברת 'קווים' שנפצע בפיגוע הירי במחסום המנהרות, ל׳ערוץ 12׳:
״לא ראיתי מאיפה מגיע הירי אבל שמעתי את הצרור. הבנתי שזה פיגוע ונפצעתי בראש. הרגשתי כאב שורף בגב ובראש שלי. לחצתי על דוושת הגז ונסעתי כמו מטורף לכיוון מחסום המנהרות. מה שחשבתי באותם רגעים זה העיקר להציל כמה שיותר אנשים, את הנוסעים שלי״.

• הוסף לסימניות
אחמד, נהג האוטובוס בחברת 'קווים' שנפצע בפיגוע הירי במחסום המנהרות, ל׳ערוץ 12׳:
״לא ראיתי מאיפה מגיע הירי אבל שמעתי את הצרור. הבנתי שזה פיגוע ונפצעתי בראש. הרגשתי כאב שורף בגב ובראש שלי. לחצתי על דוושת הגז ונסעתי כמו מטורף לכיוון מחסום המנהרות. מה שחשבתי באותם רגעים זה העיקר להציל כמה שיותר אנשים, את הנוסעים שלי״.
Screenshot 2024-12-12 235621.jpg

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה