פנאי הנשר נחת יונה ספיר דיונים בלבד!!!!

• הוסף לסימניות
ממש מעניין איך הפושעים על האנייה פשוט לא עלו על הפרוזקטור הענק והעוצמתי שצביקי האיר לאורך הלילה (להזכירכם לב ים חשוך מאוד...)
דווקא מוזכר משהו בעניין
סוג שמישהו שם גיחך על הניסיונות האלה שלא אמורים להביא לשום תועלת לפי מחשבתם

• הוסף לסימניות
מה היה כל כך מסובך שצביקי פשוט ידע אנגלית ולא שהסופרת תצטרך בכח לעשות שברוס ידע עברית... (שאגב הוא בסוף נכנע וידע עברית....)
היה יופי מסוים בניסיונות של השיח בניהם

• הוסף לסימניות
היה יופי מסוים בניסיונות של השיח בניהם
נכון, אבל בדרך כלל עושים את זה לסיטואציות לא מורכבות, כאן הסיטואציה גם היתה מורכבת מאוד וגם מתמשכת, ובפרט שהסופרת עצמה נכנעה בסוף...

• הוסף לסימניות
נכון, אבל בדרך כלל עושים את זה לסיטואציות לא מורכבות, כאן הסיטואציה גם היתה מורכבת מאוד וגם מתמשכת, ובפרט שהסופרת עצמה נכנעה בסוף...
לכן אהבתי את המתח הזה
שיבינו כבר שידברו יותר מהר וכו'
לא שמתי לב לכניעה שאת מדברת עליה צריכה לקרוא את זה שוב אולי...
אבל לא מתכוונת לקנות את זה
הספיק לי בעיתון

• הוסף לסימניות
נכון בסוף כבר מדברים כרגיל. ממש פלא!

• הוסף לסימניות
לא מובן למה החוטפים עצמם לא שאפו את הרעל שצביקי שאף, הרי לא מוזכר שהם היו עם מסכות אב"כ או משהו
צביקי היה שם חודשים על גבי חודשים.
החוטפים היו שם רק כמה דקות. הגיוני שלא ספגו את החומר.

לאיפה נעלם המשגיח של צביקי להרבה זמן בדיוק בחלק הקריטי של הסיפור
חשבתי על זה גם.
קורה הרבה פעמים בספרים שהסופרות נוקטות ב'השתמש וזרוק'. זאת אומרת - הסופרת הייתה צריכה חוט מקשר בין צביקי למדען, וברגע שנוצר הקשר- החוט לא רלוונטי.
(זוכרת בכמה ובכמה ספרים שזה עצבן אותי, היא לא היחידה שעושה את זה).

ממש מעניין איך הפושעים על האנייה פשוט לא עלו על הפרוזקטור הענק והעוצמתי שצביקי האיר לאורך הלילה (להזכירכם לב ים חשוך מאוד...)
נכון,
באמת שאלה שמעלה חיוך.
חשבתי עליה גם בעצמי במהלך הקריאה. לא מצאתי תשובה.

בגלל שהסיפור נכתב בהמשכים יש בו לא מעט חורים שאני מאמינה שאם ליונה היה יותר זמן, היא הייתה סותמת אותם.

אגב, אותי קצת עצבן שהיה חייב להכניס את המסר של הסבל.
נו באמת, זה היה מספיק מובן גם בלי זה.
נכון, אנחנו בתקופה קשה שבה בחורי הישיבות נרדפים, אבל לא היה צריך להכניס בכוח.
רואים את ההבדלים בין ברוס לצביקי גם בלי הוויכוח המיותר הזה.

ועוד אגב, אם פליקס היה הבוגד זה היה מסתדר הרבה יותר.
המשפט שדה שברוס עשה להם, עם כל ה'ראיות' על פליקס ישב עליו בול.
זה שהרופא הוא הבוגד, עם התירוץ של השבב היה נראה מוזר נורא.
חבל שהיא האשימה את הרופא בסוף, גם הראיות פחות הסתדרו וגם היה נראה שהיא בכוח מנסה 'להלבין' את פליקס. זה ממש ביאס אותי.

• הוסף לסימניות
בזכות המכשיר שמתרגם מדוייק.
נס שיש טכנולוגיה;)
המכשיר שמתרגם (בלעז טלפון...) הגיע רק בבית החולים, אני דיברתי על השיח בחדר מחשבים ולפני כן שפשוט היה שיח רגיל (חוץ ממילה פה ושם)

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

כולם מוזמנים
גאה בעצמי שניחשתי כבר לפני שבועיים שדוד בן הוא מקסימילאן
נהניתי מכל רגע בקריאה, מקווה שגם אתם
ספר פשוט מטורף
לדעתי - הכי טוב בינתיים מכל הסדרה
ותודה ל
@יונה ספיר על שהוא נגמר בנימה עצובה אך אופטימית מאוד
קצת הפריע לי שהעלילה המרכזית לא הייתה שנת ההתגלות, אלא כל המסעות בעבר / בבועת האוצרים
ושכמו תמיד דני לא הצליח לקבל את המקום הראשון
אגב, האם למישהו זה היה הפתעה שהתפרצות הר הגעש הייתה האר"ן? זה היה ברור לי מהשניה הראשונה
יאללה שוטו
קראתי את הסדרה שלה כולל הספר החדש "היחידה" וזה קצת נראה שהיא מחקה את סדרת "מרגל להשכרה" של יונה ספיר,
אני מתכוונת בבסיס של העלילה,
למשל: הספר "מנוטרל" מזכיר את הספר "התנקשות" בשתיהם הגיבור מאבטח מישהו חשוב אח"כ חושדים שהגיבור רצח את מישהן איבטח ואח"כ נחטפים ביחד אם הבן שלהם אייל עם הסיפור של אליצפן ואורי עם דן בתיכון,
בספר מתויג לאורי משתילים שבב שאם מוציאים אותו סתם הוא יכול למות כי הוא מתחבר למערכות חיוניות בגוף מנסים להוציא לו את זה הוא כמעט מת ובסוף מצליחים גם לאייל השתילו שבב ("האחווה") שמתחבר למערכות חיוניות בגוף ושוב אם מוציאים סתם הוא יכול למות וגן אצלו ניסו להוציא כמעט מת בסוף הצליחו,
ובספר החדש שלה "היחידה" אורי רוצה לחקור את סיבת מותו של חברו והוא מצטרף לארגון שקוראים לו היחידה במטרה לחקור את המוות ובסוף מגלה שראש המוסד קשור לארגון איכשהו גם אייל בספר "לוחמי הצצלים" יוצא לחקור את סיבת מותו של לא זוכרת מי ונכנס לארגון "האחווה" ובסוף מתברר שראש המוסד קשור לארגון.

נ.ב איך קוראים לאורי עם שורוק או חולם?

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה