הסבה לתכנות בגיל 34, מאוחר מידי?

ראשית כל בשביל לתכנת COBOL צריך רמה גבוהה באנגלית,
מכירה אישית אחת שיש לה תואר ראשון במדעי המחשב ועשתה תעודה מוסמכת בינלאומית על שפת NATURAL שזה בדיוק כמו COBOL ולא משיגה עבודה. כל משרה דרוש 6 שנים ניסיון.
שנית התחום של השפות COBOL וNATURAL זה השפות שהאוטומציה מחליפה בקצב מסחרר, העבודה שלהם פשוטה יחסית לחפש במסכי MANEFRAME מסכים מסוימים שורות ועוד.
אפילו ברשות המיסים שזה משרדי ממשלה מיושן יחסית כמעט כל העבודה של שפת COBOL מתבצעת היום על ידי רובוטים שהולכים ומשתכללים.
לכן בתנאים שלך לא הייתי חולמת על הייטק אלא להתמקצע בתחום שלך לסיים תואר ראשון ללמוד תרפיה ייעוץ או עבודה סוציאלית ועוד בהצלחה​
וואי זה כזה לא נכון מה שכתבת על קובול.מי שאין לה מושג שלא תכתוב סתם דברים...

ראשית כל בשביל לתכנת COBOL צריך רמה גבוהה באנגלית,​
וואי זה כזה לא נכון חח
מכירה אישית אחת שיש לה תואר ראשון במדעי המחשב ועשתה תעודה מוסמכת בינלאומית על שפת NATURAL שזה בדיוק כמו COBOL ולא משיגה עבודה. כל משרה דרוש 6 שנים ניסיון.​
כל הכבוד לאותה אחת שלמדה תעודה כזאת. אבל לא צריך לימודים כאלו בשביל לעבוד בקובול או נטורל !יש לימודים הרבה הרבה יותר פשוטים בשביל זה שמספיקים בהחלט.

כמו המצב בשוק כרגע בשפות אחרות, קשה למתחילים למצוא עבודה, עם נסיון של 3 שנים ומעלה אפשרי בהחלט.
כותבת שוב, מישהי עם נסיון בקובול שמחפשת עבודה אפשרי להפנות אלי.
שנית התחום של השפות COBOL וNATURAL זה השפות שהאוטומציה מחליפה בקצב מסחרר, העבודה שלהם פשוטה יחסית לחפש במסכי MANEFRAME מסכים מסוימים שורות ועוד.
אפילו ברשות המיסים שזה משרדי ממשלה מיושן יחסית כמעט כל העבודה של שפת COBOL מתבצעת היום על ידי רובוטים שהולכים ומשתכללים.​
יש הסבות נקודתיות ממש. רוב הפיתוח בקובול ממשיך במלוא המרץ.

ראשית כל בשביל לתכנת COBOL צריך רמה גבוהה באנגלית,
מכירה אישית אחת שיש לה תואר ראשון במדעי המחשב ועשתה תעודה מוסמכת בינלאומית על שפת NATURAL שזה בדיוק כמו COBOL ולא משיגה עבודה. כל משרה דרוש 6 שנים ניסיון.
אפילו ברשות המיסים שזה משרדי ממשלה מיושן יחסית כמעט כל העבודה של שפת COBOL מתבצעת היום על ידי רובוטים שהולכים ומשתכללים.
לכן בתנאים שלך לא הייתי חולמת על הייטק אלא להתמקצע בתחום שלך לסיים תואר ראשון ללמוד תרפיה ייעוץ או עבודה סוציאלית ועוד בהצלחה
לגבי קובול, לא יודעת מה זה משמש במשרדי ממשלה, אבל בחברות פיננסיות, זה דורש והרבה ...
ובשביל קובול לא חייבים אנגלית ברמה כזו גבוה, רוב המסדות שמתמשים בהם (בנרקים, ביטוח קופ"ח ועוד) לא משתמשים שם באנגלית ..כ"כ הרבה..
והקובול ממש לא עבודה פשוט של חיפוש שורות...

אם כי חשוב לציין שמדוב בדעבודה מאד סטאטית, אין שפות חדשנות כמעט בתחום, אין שפות ותודולוגיות חדשות שצריך ללמוד, רוב המוסדות שעוסקים בזה, ברוב הפעמים הם מוסדות רגועים ומאד יציבם.. וזה מ-אד- עתיק ולא חדשני....

הנה הוצאתי את התנאים ללימודי COBOL של אתר לימודים לישראל :
תנאי קבלה

ללימודים בקורס זה קיימות מספר דרישות קבלה והן: ידע בשפה האנגלית, שליטה בקריאה ובהבנת טקסטים מקצועיים באנגלית, זיקה לעולם המחשבים, הפיתוח והתכנות.

מדובר במערכות על מאוד מאוד רגישות מחשבי על של MAINFRAME ועוד ולכן אף אחד לא ישים שם מפתח שאין לו שום ידע במערכות הפעלה וכו'
יש גם חברות גדולות של אוטומציה שפועלות בתחום כמו
1. כלי RPA (כמו UiPath, Blue Prism, Automation Anywhere)
2.כלי Orchestration ו־Workload Automation (כמו Automic/UC4, Control-M, TWS)
3.Integration Layers / Wrappers

ולכן ברור שעדיין צריך מתכנתי COBOL מנוסים, אבל משימות פשוטות וחוזרות האוטומציה מחליפה הרבה.

ללימודים בקורס זה קיימות מספר דרישות קבלה והן: ידע בשפה האנגלית, שליטה בקריאה ובהבנת טקסטים מקצועיים באנגלית, זיקה לעולם המחשבים, הפיתוח והתכנות.
בכל מקצוע הייטק אנגלית היא דרישת סף בסיסית.
אם כבר כמו שאמרו, בקובול זה פחות דרמטי בעבודה היום יומית.
העבודה היא ישראלית בד״כ, לא מול צוותים בחו״ל כמו שקורה בהרבה חברות גלובליות,
והמנטליות צברית יותר, מכירה מקומות כאלה ששמות המשתנים הם mispar/shem.

הנה הוצאתי את התנאים ללימודי COBOL של אתר לימודים לישראל :
תנאי קבלה

מדובר במערכות על מאוד מאוד רגישות מחשבי על של MAINFRAME ועוד ולכן אף אחד לא ישים שם מפתח שאין לו שום ידע במערכות הפעלה וכו'
יש גם חברות גדולות של אוטומציה שפועלות בתחום כמו
1. כלי RPA (כמו UiPath, Blue Prism, Automation Anywhere)
2.כלי Orchestration ו־Workload Automation (כמו Automic/UC4, Control-M, TWS)
3.Integration Layers / Wrappers

ולכן ברור שעדיין צריך מתכנתי COBOL מנוסים, אבל משימות פשוטות וחוזרות האוטומציה מחליפה הרבה.
לא הבבנתי מה את מסיקה מזה.. בכל שפה שהיא האוטומציה חליפה את הפעולות הפשוטות.. לא רק בקובול...

לא הבבנתי מה את מסיקה מזה.. בכל שפה שהיא האוטומציה חליפה את הפעולות הפשוטות.. לא רק בקובול...
נכון מאוד האוטומציה נוגסת בכולם ,רציתי רק להוכיח שהיא גם נוגסת בשפות כמו COBOL ומערכות MAINFRAME ישנות .
ולכן לא כל כך צריך שם מתכנתים פשוטים שרק עשו קורס פשוט.
לגבי האנגלית עדיין שפת קובול יותר מורכבת משפות אחרות ממש מזכירה טקסט באנגלית.
וגם צריך להתעסק בדרך כלל גם במערכות ההפעלה התקנה ועוד שזה הרבה אנגלית

נכון מאוד האוטומציה נוגסת בכולם ,רציתי רק להוכיח שהיא גם נוגסת בשפות כמו COBOL ומערכות MAINFRAME ישנות .
ולכן לא כל כך צריך שם מתכנתים פשוטים.
אכן בכל השפות זה המצב, ולכן ככ קשה להיכנס כגוניורים כיום לשוק..
מאידך יש יתרון שמדובר במקומות יציבים וגדולים,
אבל ברור שמתכנת צעיר קשה לו להיכנס, ועוד יותר גרוע מתכנת שאפילו לא למד כצן שצריך..

אגב בקובול בדכ רוצים גם הבנה עיסקית , שזה עוד כישרון נוסף..

וגם צריך להתעסק בדרך כלל גם במערכות ההפעלה התקנה ועוד שזה הרבה אנגלית​
לא יותר מורכבת משפות אחרות, היא יוצר קלה מהרבה שפות אחרות שאני מכירה.
והמנטליות צברית יותר, מכירה מקומות כאלה ששמות המשתנים הם mispar/shem.​
נכון. אפילו שמות המשתנים הרבה פעמים בעברית.

וגם צריך להתעסק בדרך כלל גם במערכות ההפעלה התקנה ועוד שזה הרבה אנגלית​
למתכנת קובול רגיל אין מה להתקין יותר מדי. זה יותר בתפקידים שונים של תשתיות.

גם java היא טקסט באנגלית
גם c# וpython וJS
אני תוהה אם את מכירה שפות אחרות כדי להשוות אליהן.

גם java היא טקסט באנגלית
גם c# וpython וJS
אני תוהה אם את מכירה שפות אחרות כדי להשוות אליהן.
כן, COBOL מאפשרת שימוש במילים כמו EQUAL TO או IS EQUAL TO במקום בסימן שווה (=), וכן GREATER THAN במקום (>) או LESS THAN במקום (<) וגם ADD, SUBTRACT, MULTIPLY, DIVIDE - לפעולות חשבון ועוד. עם זאת, ניתן להשתמש גם באופרטורים המתמטיים הסטנדרטיים.
בדרך כלל יש הרבה יותר שימוש במילים באנגלית במיוחד במערכות ישנות מאוד, ולכן לפעמים המראה של הקוד הוא טקסט שלם באנגלית.
גם יש הרבה פחות שימוש בספריות קוד מוכנות .כל הקוד צריך להיות כתוב הרבה יותר מפורט דף שלם של COBOL יכול להיות כמה שורות ב PYTHON
למורה שמבררת האם לעשות הסבה לתכנות אני הייתי ממליצה לך כבר היום לצפות בסרטים חינמיים ביוטיוב של פיתוח קוד פשוט כמו HTML CSS JAVASCRIPT ,מומלץ לצפות סרטון מסוים כמה פעמים כדי שתתחילי להבין קצת מה קורה שם ,ואז תראי האם התחום של תוכנות אכן מושך אותך.
למרות שלא זה התחום שאת מתעניינת ללמוד בתוכנות עדיין זה יראה לך כיוון מסוים ותרגישי אם את מתחברת.

נערך לאחרונה ב:
בדרך כלל יש הרבה יותר שימוש במילים באנגלית במיוחד במערכות ישנות מאוד, ולכן לפעמים המראה של הקוד הוא​

כן, COBOL מאפשרת שימוש במילים כמו EQUAL TO או IS EQUAL TO במקום בסימן שווה (=), וכן GREATER THAN במקום (>) או LESS THAN במקום (<) וגם ADD, SUBTRACT, MULTIPLY, DIVIDE - לפעולות חשבון ועוד. עם זאת, ניתן להשתמש גם באופרטורים המתמטיים הסטנדרטיים.
בדרך כלל יש הרבה יותר שימוש במילים באנגלית במיוחד במערכות ישנות מאוד, ולכן לפעמים המראה של הקוד הוא טקסט שלם באנגלית.
גם יש הרבה פחות שימוש בספריות קוד מוכנות .כל הקוד צריך להיות כתוב הרבה יותר מפורט דף שלם של COBOL יכול להיות כמה שורות ב PYTHON
למורה שמבררת האם לעשות הסבה לתכנות אני הייתי ממליצה לך כבר היום לצפות בסרטים חינמיים ביוטיוב של פיתוח קוד פשוט כמו HTML CSS JAVASCRIPT ,מומלץ לצפות סרטון מסוים כמה פעמים כדי שתתחילי להבין קצת מה קורה שם ,ואז תראי האם התחום של תוכנות אכן מושך אותך.
למרות שלא זה התחום שאת מתעניינת ללמוד בתוכנות עדיין זה יראה לך כיוון מסוים ותרגישי אם את מתחברת.​
זה אפשרי, אבל לרוב משתמשים ב=.
ולגבי תוכניות שנראות כמו טקסט שלם באנגלית, אני לא נתקלתי בתכנית אחת כזאת, וראיתי הרבה...
להיפך,תוכניות בקןבול הם בשפה פשוטה, אין שם מילים ארוכות ומסובכות

זה אפשרי, אבל לרוב משתמשים ב=.
ולגבי תוכניות שנראות כמו טקסט שלם באנגלית, אני לא נתקלתי בתכנית אחת כזאת, וראיתי הרבה...
להיפך,תוכניות בקןבול הם בשפה פשוטה, אין שם מילים ארוכות ומסובכות
במקום הוויכוח המטופש על האנגלית. כן או לא.
הייתי מאוד שמחה לשמוע ממך ציינת שאת עובדת בCOBOL ,
על הנושא של האוטומציה בתחום הזה האם זה אכן תופס או לא . איזה חברות או מערכות מומלצות . בקיצור מה שיש לך להעשיר אותי בתחום אשמח מאוד לשמוע ?
תודה מראש...

נערך לאחרונה ב:
במקום הוויכוח המטופש על האנגלית. כן או לא.
הייתי מאוד שמחה לשמוע ממך ציינת שאת עובדת בCOBOL ,
על הנושא של האוטומציה בתחום הזה האם זה אכן תופס או לא . איזה חברות או מערכות מומלצות . בקיצור מה שיש לך להעשיר אותי בתחום אשמח מאוד לשמוע ?
תודה מראש...​
בנקים, חברות ביטוח ואשראי זה סגנון המקומות שעובדים בקובול.
יש כמה שפות דומות לקובול- נטורל ו rpg שהם די דומות, הנפוצה יותר היא קובול. שפה פשוטה מאד לתכנות, היא ישנה באמת אבל גם מאד יציבה. גם מקומות העבודה הפיננסיים שמשתמשים בה בד"כ מאד יציבים.
יש ביקוש גדול מאד למתכנתי קובול כי כל התותתחים של קובול יוצאים לפנסיה ואין הרבה שלומדים את זה. כמובן שלכאלו שבלי נסיון קשה יותר למצוא כמו שכתבתי כבר למעלה.

בנקים, חברות ביטוח ואשראי זה סגנון המקומות שעובדים בקובול.
יש כמה שפות דומות לקובול- נטורל ו rpg שהם די דומות, הנפוצה יותר היא קובול. שפה פשוטה מאד לתכנות, היא ישנה באמת אבל גם מאד יציבה. גם מקומות העבודה הפיננסיים שמשתמשים בה בד"כ מאד יציבים.
יש ביקוש גדול מאד למתכנתי קובול כי כל התותתחים של קובול יוצאים לפנסיה ואין הרבה שלומדים את זה. כמובן שלכאלו שבלי נסיון קשה יותר למצוא כמו שכתבתי כבר למעלה.
קודם כל תודה!
אבל אני התכוונתי בנושא של אוטומציה מערכות כמו ATHOMIC וגם רובוטיקה RPA שאמורים קצת להקל שם

הפיתוח נעשה על מערכות הפעלה שונות. לרוב על Main Frame ( MF) או על AS400. יש שוני קטן בין השתיים, לא קריטי.

לגבי הסבות לשפות/מערכות אחרות. היו כמה נסיונות שנכשלו, היקף הפיתוח שם גדול ומסובך וקשה להסבה. הליבה של הבנקים וחברות ביטוח או האשראי הרבה פעמים בנויה על קובול MF ואלו דברים שצריכים יציבות שהMF בהחלט מספק.
הפיתוח במקומות האלו לא עוצר כמו שיש כאלו שחושבים, קובול לא תעלם כזה מהר מהעולם, המגמה כרגע היא לא להסב את הקובול אלה לתת למפתח כלים לפתח בקובול רק בצורה יותר נגישה, פחות מסכים שחור-ירוק ויותר עבודה עם תצוגה חלונאית ונוחה. (Eclipse או vscode וכד)

הפיתוח נעשה על מערכות הפעלה שונות. לרוב על Main Frame ( MF) או על AS400. יש שוני קטן בין השתיים, לא קריטי.

לגבי הסבות לשפות/מערכות אחרות. היו כמה נסיונות שנכשלו, היקף הפיתוח שם גדול ומסובך וקשה להסבה. הליבה של הבנקים וחברות ביטוח או האשראי הרבה פעמים בנויה על קובול MF ואלו דברים שצריכים יציבות שהMF בהחלט מספק.
הפיתוח במקומות האלו לא עוצר כמו שיש כאלו שחושבים, קובול לא תעלם כזה מהר מהעולם, המגמה כרגע היא לא להסב את הקובול אלה לתת למפתח כלים לפתח בקובול רק בצורה יותר נגישה, פחות מסכים שחור-ירוק ויותר עבודה עם תצוגה חלונאית ונוחה. (Eclipse או vscode וכד)
אוטומציה עם מערכות כמו ATHOMIC או Control-M ועוד וגם רובוטיקה RPA הם לא אמורים להחליף שפת קוד רק להקל על פעולות פשוטות אני הבנתי שהרבה חברות הכניסו יכולות כאלו

למרות שלא זה התחום שאת מתעניינת ללמוד בתוכנות עדיין זה יראה לך כיוון מסוים ותרגישי אם את מתחברת.
יש משפחה של שפות שנקראות שפות דקלרטיביות - כלומר השפת תכנות מזכירה את השפה האנגלית (וגם בשפות לא דקלרטיביות אפשר לכתוב קוד דקלרטיבי) , אני לא מכיר קובול אבל זה נשמע שהמילים באנגלית זה פשוט תחליף לאופרטורים בשפות אחרות, זה לא נכלל בתחום השפות הדקלרטיביות.
שפה דקלרטיבית זה בעצם שפה שאתה לא מתאר מה אתה עושה בקוד, אלא מה התוצאה שאתה רוצה, המנוע ינסה לממש לך את זה לפי דעתו.
הדוגמה הכי נפוצה לשפה כזו היא SQL. (אם כי לא כל השפה דקלרטיבית, אבל הרבה מסוגי השאילתות הבסיסיים הם כן)

select name from users where birthdate > '2000-01-01' order by birthdate desc
זה כמעט כמו לקרוא אנגלית, וזה בשימוש רחב מאוד, ואני מכיר מתכנתים שיודעים SQL ממש טוב ולא יודעים מילה באנגלית (הם ישתמשו בשמות משתנים לפי מה שיצא בגוגל טרנסלייט, שזה לא תמיד מה שהם התכוונו)

אוטומציה עם מערכות כמו ATHOMIC או Control-M ועוד וגם רובוטיקה RPA הם לא אמורים להחליף שפת קוד רק להקל על פעולות פשוטות אני הבנתי שהרבה חברות הכניסו יכולות כאלו​
Control-m זה מה שאחראי על תזמון המהלכים, הוא נפוץ במקומות הנ"ל. לגבי ה RPA , לא מכירה את המושג הזה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה