כללי הסוד האמיתי נחשף - -

• פותח הנושא cmyk
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
בדפדפי בחוברת שהופק במסגרת הקמפיין השנתי של מיללער שטריימלעך, חיפשתי נואשות את הסודות שמאחורי השטריימל, ולאחר יגיעה מתמשכת קלטתי פתאום שהסוד הוא בכלל לא של השטריימלים, אלא סוד מקצועי שנשמר כבר שנים רבות בקרב קהיליית הפרסומאים - -

ובכן, לאחר גיבוש התובנות על הסוד, ניגשתי לפרסומאי ותיק כדי לבקש את אישורו על מחשבותיי בענין, ברגע הראשון הוא נהי' בהלם ולא פצה את פיו במשך דקות ארוכות, לאחמ"כ הפטיר במשפט 'אם זה כבר ממילא נחשף חלקית, אשתף אותך בסוד המלא' - -

ואלו הם דבריו:
לא משנה מהו הסלוגן, וצבע הגריד.
לא משנה האם הפונט הוא חינמי או מסחרי.
לא משנה אם המודעה הוא שחור לבן או צבעוני.
לא משנה אם הפרסום מדויק או מוגזם או...

הסוד הוא שצריך להדפיס עשרות אלפי מודעות רחוב, חוברות, וכו' עד שלא יהי' אדם שלא ייחשף למודעות וכל המרבה בטיזרים הרי זה משובח, [כמובן שצריך למלא את זה בטקסטים על המוצר/מכירה וכדו'...] ובמילים אחרות אפשר לומר שהחלק שלנו כפרסומאים לא כ"כ חשוב מול החלק הלוגיסטי - -

את ההוכחה לדבריו מצאתי בקמפיין הנוכחי של מיללער - -

• הוסף לסימניות
בגדול, יש בזה משהו.
מ'תובנה' זו צצו כל מחסני האופנה למיניהם, זול פה וזול שם, יש או אין, אלף או בית וכו' וכו'.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י cmyk;529100:
את ההוכחה לדבריו מצאתי בקמפיין הנוכחי של מיללער - -

למה דווקא אצל מילר, ולא בהברקת ה"שטוחים" , למשל?

כאילו שמילר הראשונים שמפזרים מדיה בכמויות......

• הוסף לסימניות
דיברתי עם שריימלמאכר (מיצר שטריימלך) ואמרתי לו שיש לו מכנה משותף עם קוקה קולה שלשניהם נחשף הסוד מקצוע,

והוא השיב לי שאם הסוד של קוקה קולה נחשף כמו שנחשף השטריימלך, קוקה קולה יכול להמשיך להמשיך ליהיות הלאה סוד.

ופה אני מצטרף לפותח האשכול שהעיכר זה הרוח.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שרה דן;529223:
למה דווקא אצל מילר, ולא בהברקת ה"שטוחים" , למשל?
כאילו שמילר הראשונים שמפזרים מדיה בכמויות......

בשטוחים, אחרי הכל יש שטוחים.
אצל מיללער, הסוד בעצם לא נחשף - -

• הוסף לסימניות
ממש ממש לא מסכימה איתך,

אני מפקפקת ברמה המקצועית של ה'פרסומאי הוותיק'  שניגשת אליו, כזה ציטוט בשמו זה ממש מביש,

נכון מאד שיש מעלה לחשיפה גדולה בפרסום, אך המעלה היותר גדולה היא, שלא יהיה בזבוז, אלא פריסה ממוקדת ונכונה, בנוסף לכך, אם ימכרו משהו לא משכנע, או כמו שכתבת, 'לא משנה מה הסלוגן או אם הפרסום מדויק או לא' אולי זה יביא לחשיפה, לא לעליה במכירות, ולפרסום יש תפקיד אחד, לא???

ולעניין הקמפיין המדובר -
כמה שידוע לי, הקמפיין היה בפריסה מדוקדקת, כמעט ולא היה בעיתונות, ועוד שההדבקה ניתנה לגוף שמדביק לכל משרדי הפרסום באופן שווה,

אני לא מבינה למה ראית לנכון לחשוף את ה'סוד' הזה דווקא בקמפיין הזה ולא בכל מיני אחרים שבאמת שפכו בלי גבול וטעם...

• הוסף לסימניות
במקום להתפלסף, הייתי מציע לך לקפוץ ליריד, לצלם תמונות, ולתת להם לדבר.

אנשים שקראו את החוברת, ופתאום צץ להם רצון עז לשטריימל חדש, הם אלו שיאוששו אצלי האם המהלך היה נכון. וזאת התחושה ששמעתי מעשרות אנשים בשבוע האחרון. ואגב, כמה מאות מתוך האלפים שנחשפו לקמפיין גדשו וגודשים ממש הרגע את היריד. ואינני אומר זאת מטעמי יח"צ, צא ותיווכח.

בע"ה כשאתפנה אתייחס לגופם של הדברים המנוגדים מתוכם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איש קטן;529351:

אנשים שקראו את החוברת, ופתאום צץ להם רצון עז לשטריימל חדש, הם אלו שיאוששו אצלי האם המהלך היה נכון. וזאת התחושה ששמעתי מעשרות אנשים בשבוע האחרון. ואגב, כמה מאות מתוך האלפים שנחשפו לקמפיין גדשו וגודשים ממש הרגע את היריד. ואינני אומר זאת מטעמי יח"צ, צא ותיווכח.

לא מעשי כ"כ, לפחות בשבילי, לצאת ולהיווכח.

אשמח אם תוכל לשרת אותנו עם תמונות מהאירוע, כמנהג גוברין יהודאין, כמקובל ב'כל העולם כולו'...

• הוסף לסימניות
יש גישה כזו - חשיפת ענק בכל מדיה אפשרית, והיא אכן מצליחה למכור.
אבל זו שיטה בזבזנית.
יש דרכים הרבה יותר זולות וחכמות לפרסם מהדרך הזו.

בכל מקרה, בפרסום של מיללער השתמשו באסטרטגיה שונה.

דווקא תמהיל המדיה בקמפיין נכון בעיני ואפילו חסכוני.
חשיפה טובה מאוד היא אכן כזו, שקהל היעד ייחשף אליה, וככל שיותר נחשפים - זו נחשבת הצלחה.
ואין פה בזבוז משאבים מוגזם בכלל.

אני חושבת שיש דוגמאות טובות יותר לסוד הגדול שגילית, הגם שהוא נכון בפני עצמו.

• הוסף לסימניות
אני חושבת שעלתה כאן לאויר נקודה גדולה ובולטת.
אמנם אני חולקת על ההכללות שנכתבו למעלה, אבל הבסיס הוא נכון מאוד.
כמעט כל מוצר שהיה זוכה לחשיפה ותקציב פרסום כזה ענק, היה מצליח. (עזבו את שטוחים)
לא שאני באה ח"ו להמעיט בערכו של מי שעבד על הפרסום הזה, אבל זה לא חכמה כ"כ גדולה לעשות מכל דבר "סוד ענק" בגליונות של 70/100 בהדבקה רוויה בכל הריכוזים החרדיים בארה"ק,
ולהשמין מנחת למראה מאות/אלפי/עשרות אלפי מבקרים ביריד.
הייתי רוצה לראות את אותו מספר אנשים מגיע בגלל אסטרטגיה טובה, אחרי פרסום שקול בפרופורציות נורמליות במחוזותינו.
לא שיש לאשף הפרסום 'איש קטן' בעיה להניע אנשים עם מודעות לוח, או בשמיניות במקומונים, אבל לא כאן נמדדת גאוניותו.
ובהחלט, סוד הפרסום נחשף כאן ולא בפעם הראשונה בהסטוריה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איש קטן;529351:

שמעת ממני על משהו על התועלתיות שבקמפיין?
אני מנסה לחשוב אם אראה תמונה של קרוין של 10 ס"מ שלבוש על ראשו של ר' זונדל האם זה ישנה במעט את מה שכתבתי לעיל. כמדומני שלא. :)
אשמח לשמוע את תגובתך לגופו של ענין.

• הוסף לסימניות
תמונה לזוועה הטיפוגרפית?

• הוסף לסימניות
אני לא מאמין למשמע אוזניי. זה שמצליחים להניע אלפים זה סתם משהו שולי. אבל אם יש אסטרטגיה שתתקבל בעיניכם יפה אולם לא תצליח בשורה התחתונה, בשורת המכירות, זה כבר משהו גאוני.

ישמעו אוזניכם מה שפיכם מדבר, ניגוד כזה בתוככי יסודות הפרסום המוצקים מעולם לא שמעתי.

אגב, אתם ממש צודקים. אני האדם היחיד שעושה מודעות גליון משך כל השנה. אני היחיד שמבזבז על הדבקות בבתי הכנסת. אני גם היחיד שהמצאתי את שיטת הטיזרים. אין 'הידברות', אין 'יגדיל-תורה'. אין 'קופת-העיר' ואין 'ועד-הרבנים', אין עשרות משרדי פרסום. רק אני הוא הבזבזן הגדול ביותר.

אז למה לי לבלבל אתכם בעובדות ולומר שהקמפיינים שלי מחושבים מאד, פרופורציונליים ומנותבים לקהל יעד מאד ספציפי. אין כמעט מודעות בעיתונים הגדולים, פרט לפרסום מינורי ב'המבשר'. ולשם השוואה, פרסום בעיתונות עולה פי כמה ממודעות רחוב וכו', ושם לא השקענו, לעומת מידעונים שעלותם מסתכמת בכמה מאות שקלים, או 'מבשר ואומר' בעלות מינימלית וכו'. שזה בעיני נקרא מקסימום חשיפה במינימום הוצאות, ותוצאות מכירות מדהימות. זה שנחשפתם לזה, לא אומר שבזבזנו כסף. ההיפך, זה אומר שיש כאן חשיבה מדוקדקת לשיווק נכון ומדוייק, בהוצאה כספית מדוקדקת, לפני ניתוחים ופילוחים של שנים עברו והנסיון שהצטבר.

עצם זה שהשרשור המעניין הזה נפתח דווקא בקמפיין כזה, ולא במאות קמפיינים מבוזבזים אחרים, שעלותם פי עשרה לפחות, בכל המדיה, עיתונות, רדיו ואינטרקטיב, אומר דרשני.

וגם אם הכל נכון. לקוח נורמטיבי אומר, עזבו אותי מכל האסטרטגיה, את כל הבלה בלה שלכם תמשיכו לנסות למכור למישהו אחר, אני רוצה מכירות בשטח, מצידי שיהיה באפס אסטרטגיה ובאפס מקצועיות.

חשוב לי להדגיש, אני בטוח מאד בקמפיין הנוכחי, כמו שבטחתי בקודמים. עובדה, מדובר ביריד רביעי במספר, והבאזז והענין שהקמפיינים הללו מייצרים הם מעל המשוער. ומעל הכל, המכירות בשטח. עד-כדי-כך שהיום הייתה קריסה טוטאלית בשעות הראשונות של היריד, ולצערי אנשי השירות לא הצליחו להשתלט ולענות על צורכי כל הלקוחות, כך שאינני חש צורך להצדיק ולתרץ כל צעד שאני עושה. אך מנגד חשוב לי להבהיר לגולשים היקרים, שכמה וכמה תגובות שמעלי, אין להן שום אחיזה בעולם הפרסום, שלא לומר מתנגשות בכל הגיון פרסומי. אסטרטגיה שאינה מובילה למכירות, היא אסטרטגיית שווא, הבל הבלים, ונידונה לסל ללא אפשרות למחזור, תהיה מבריקה ככל שתהיה. וכל אסטרטגיה שתוביל למכירות מצד אחד, ולמיתוג מתמשך מאידך, היא ורק היא האסטרטגיה האמיתית והטובה.

לגבי הסוד, כן נחשף או לא נחשף. ראשית, נגיד שזה היה רק טריק, במה שונה הטריק הזה מכל אלפי הטריקים הפרסומיים אליהם נחשפנו עד הנה? אז היה עוד טריק שהניע אנשים, העולם נחרב? שנית, התמונות הללו שתיעדו את תהליך השטריימל, מעולם לא פורסמו. אף אחד מהתעשייה לא נתן ליצור-אנוש לראות שטריימל בהתהוותו. נוסף על כך, גם אילו הייתי רוצה להרחיב ולומר כמה שעות צריכים לייבש את השערות, כמה צבע שופכים ובאיזה סוג חוט תפירה תופרים את הזנבות, בגרפים אקסליים ובטבלאות מפורטות. הרי פרט לכך שזה היה משעמם רצח, מה שהיה מביא עליהום הפוך, 'מה אתה מביא נתונים יבשים ומדכאים', הרי זה גם היה סוגר לנצח את שערי הלקוח שלי. כי היו קמים כל מיני חאפערים במזרח ירושלים, מעתיקים את השיטה, ומוכרים בבאסטות בשוק מחנה יהודה.

המטרה הושגה, לעורר דיון נרחב בקהילה החסידית על מה וממה נוצר השטריימל. על האסטרטגיה שעמדה מאחורי זה, כבר הרחבתי בפורום המקביל, (שיווק ופרסום).

---------------------

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איש קטן;529488:
המטרה הושגה, לעורר דיון נרחב בקהילה החסידית על מה וממה נוצר השטריימל. על האסטרטגיה שעמדה מאחורי זה, כבר הרחבתי בפורום המקביל, (שיווק ופרסום).---------------------

המטרה העיקרית הוא בוודאי למכור כמה שיותר, ומסתמן שזה הצליח.
אבל אם נתייחס למה שאתה כותב 'עורר דיון בקהילה החסידית על מה וממה נוצר השטריימל', אז צר לי לומר שאני מסתובב באחד המרכזים החסידיים הגדולים, ומשום מה לא שמעתי בשבוע האחרון את המילה 'שטריימל' מאף אדם, הסיבה הוא כפי שכתבתי, לא גילית שום סוד, מלבד העובדה שהיתה ידועה לכל שלא עושים שטריימל מאטריות אלא מזנבות,- -
אני מניח שגם מחשבות חדשות בענין לא צצו לאף אדם, היות ובאמת שלא גילו כלום בחוברת.

[אי"ק, בס"ה העליתי נקודה מסויימת שבקמפיין הנוכחי זה בא לידי ביטוי באופן גלוי.]

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איש קטן;529351:
ואגב, כמה מאות מתוך האלפים שנחשפו לקמפיין גדשו וגודשים ממש הרגע את היריד. ואינני אומר זאת מטעמי יח"צ, צא ותיווכח.

האם ההכרזות ההיסטריים בשילוב שירי שבת מתוקים שבקעו מתוך הרמקולים מעידים על הצלחה?
האם הוספת שני ימי מכירה בשילוב מודעות של 'לרגל הביקוש' מעיד על הצלחה?

אני עדיין מסתפק - - למישהו מכם יש מידע בענין?

• הוסף לסימניות
אם כבר לקחת את הענין הזה כפרוייקט חייך, היה עליך לברר ולהיווכח שבכל שלושת הירידים האחרונים היו רמקולים, וגם הוספת ימי יריד.

תתפלא לשמוע, ישנם רבים שבאים יום אחר יום, עד שמוצאים את השטריימל התפור לראשם, ורבים מאלה ביקשו להוסיף עוד יום ליריד. (ולא שני ימים כדבריך).

• הוסף לסימניות
תשמעו... לדעתי, אני לא ממוכר לפרסומות.

עובדה. לא רצתי לקנות שטריימל אצל מילללללללללללללללללער, אע"פ שאני חובש אחד כזה ושוקל להחליף לאחר. כך או כך... לי נמאס מהשטיפת מח הזו, כאילו ששטריימל הוא איזה סוד, תדברו עם כל שטריימל מאכער, ותשאלו אותו באיזה אונברסיטה הוא עבר את הקורס, מצחיקים כל השטויות האלו.

אבל מה לעשות יהודים, יהודים צריכים פרנסה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הלל נאה;532692:
כאילו ששטריימל הוא איזה סוד, תדברו עם כל שטריימל מאכער, ותשאלו אותו באיזה אונברסיטה הוא עבר את הקורס,

...והוא יענה לכם שאמנם לא באוניברסיטה, אך עבד שנים כשוליא אצל יצרן אחר, ואח"כ גנב את הסודות ונהיה עצמאי...

• הוסף לסימניות
א. יש כאן מוצר טוב ומצוין.

ב. הטיזרים לטעמי היו מיותרים, ולא כאן אלא בכלל.

ג. מעבר לזה, תמהיל הפרסום היה מצוין ובהחלט חסכוני יחסית.

ד. הפרוספקט, שלצערי לא הספקתי לקרוא בעיון (אולי משום שמחובשי הספודיק הנני), נראה על פניו ברמה גבוהה מכל הבחינות.

ה. כשיריד מצליח, חבל להתווכח בפרוג...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה