כללי הסכם לשכירת שרותי סקיצה - לכל המעונין

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;284902:
לא יודע מה כל הדיבורים האלה... יש הזמנת עבודה, עם תנאי עבודה.
מכינים סקיצה רק למי שמזמין עבודה. לא מכינים סקיצה למי שלא הזמין עבודה.
מה שייך המושג "הזמנת סקיצה"?

מי שמזמין סקיצה בלבד, מתמחרים את הסקיצה כאילו זו העבודה... מה ההתפתלות הזו?

שלום מיסטר לקוח, מה רצית? עיצוב של מודעה בגודל A4? בבקשה 450 שקל. אתה רוצה לקרוא לזה סקיצה? לבריאות... רוצה לקרוא לזה אבטיח בלי גרעינים, לבריאות.
אני קורא לזה הזמנת עבודה. תחתום כאן בקשה.

מה שקובע לצערנו שייע, זה איך ה ל ק ו ח קורא לזה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י drvvv;284869:
הסיבה שהוא הסכים כ"כ בשמחה, היא שזה מחיר טוב\זול בשביל סקיצה.

ובתור אחד שנפל בעבר עם מעצבות שלא הצליחו לספק רמת עבודה איכותית, אני יכול לספר שהייתי שמח לשלם סכום כזה, בשביל לדעת האם המעצבת אכן תספק לי עבודה כבקשתי, ולא להיות מחוייב לתשלום כולו...

אבל בשביל זה שלחתי לו דוגמאות של עבודות!!! זה לא מהווה מספיק אינדיקציה לרמה של הגרפיקאי?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit_f;284903:
כן, אבל יש את האלה שיגידו (והאמת - יש איזה צדק בדבריהם.)
אם לא תעשה לי משהו שאני אוהב? (ולא חסר 'גרפיקאים' בשוק שמרגישים מעצבי על..) אם לא ימצא חן בעיני? אני רוצה קודם לראות דוגמא.

לכן יש את הפיתרון ביניים שנקרא סקיצה..
בעיה שלך אם אתה לא אוהב, הלקוח יכול לקבל עד 2-3 סקיצות במחיר הכולל, ואם לא אהב, הוא עדיין צריך לשלם על זה. לא בטוחה כמה, תגידו אתם? מלא הסכום?
כי מה אם אני מזמינה מישהו שישפץ לי את הבית ויבנה לי ספריה מגבס וקיר מגבס וכל מיני דברים, ובסוף אני לא אוהבת, אני לא אשלם לו?? ואם קניתי מוצר למשל חטיף צ'יפס ולא אהבתי? אני מחזירה לחנות אחרי שפתחתי וטעמתי וגיליתי שלא אהבתי?
אין דבר כזה. ראית עבודות שלי בעבר.הזמנת עבודה. תשלם את מלא הסכום. מספיק אפשר לצאת לקראת הלקוח ולומר לו- עד 2-3 סקיצות בסכום שסוכם כמחיר העבודה. כל סקיצה נוספת- לפי שעה או עוד X סכום. זהו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ראש_יהודי;284890:
סתם שאלה -
את לוקחת סכום מסויים על הסקיצה - נאמר בשביל הדוגמא:
סקיצה: 250 ש"ח
האם זה סכום מוזל מאם הוא היה מזמין עבודה כרגיל ע"מ להדפיס.
או שזה אותו סכום כעבודה רגילה?

ממש לא.
מחיר עבודה כזו הוא 600 ש"ח. המחיר שנקבתי לו הוא מחיר על עבודה לפי שעות שהקצבתי לעצמי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;284902:
לא יודע מה כל הדיבורים האלה... יש הזמנת עבודה, עם תנאי עבודה.
מכינים סקיצה רק למי שמזמין עבודה. לא מכינים סקיצה למי שלא הזמין עבודה.
מה שייך המושג "הזמנת סקיצה"?

מי שמזמין סקיצה בלבד, מתמחרים את הסקיצה כאילו זו העבודה... מה ההתפתלות הזו?

שלום מיסטר לקוח, מה רצית? עיצוב של מודעה בגודל A4? בבקשה 450 שקל. אתה רוצה לקרוא לזה סקיצה? לבריאות... רוצה לקרוא לזה אבטיח בלי גרעינים, לבריאות.
אני קורא לזה הזמנת עבודה. תחתום כאן בקשה.

לא הבנת אותי.
ההסכם הזה הוא ברירת מחדל, וזו דרכי (ואם תרצו - מהיום גם דרכיכם) להעביר ללקוח כמו שלי (או שלא..) את המסר הבא בדרך אלגנטית: "לקוח נכבד, אני מאד חושדת בך שהעובדה שהזמנת אצלי סקיצה בתשלום היא הדרך שלך לנצל את תמימותי, לקחת את הרעיונות שלי וללכת איתם לגרפיקאי זול שיעשה לך את העבודה. לכן אני מבקשת ממך שלא תעתיק את הרעיונות שאציג בפניך..."
ככה חסכתי מעצמי את הצורך להיות בוטה ולשדר ללקוח מסר פוגעני כל כך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מטאור;285119:
לא הבנת אותי.
ההסכם הזה הוא ברירת מחדל, וזו דרכי (ואם תרצו - מהיום גם דרכיכם) להעביר ללקוח כמו שלי (או שלא..) את המסר הבא בדרך אלגנטית: "לקוח נכבד, אני מאד חושדת בך שהעובדה שהזמנת אצלי סקיצה בתשלום היא הדרך שלך לנצל את תמימותי, לקחת את הרעיונות שלי וללכת איתם לגרפיקאי זול שיעשה לך את העבודה. לכן אני מבקשת ממך שלא תעתיק את הרעיונות שאציג בפניך..."
ככה חסכתי מעצמי את הצורך להיות בוטה ולשדר ללקוח מסר פוגעני כל כך.

אני דווקא הבנתי אותך, את זו שלא הבנת אותי.
בואי נתבונן בבעיה באופן מפוכח:
את חוששת שהלקוח ייקח את הרעיון שלך וייתן לגרפיקאית אחרת לבצע את העבודה.
מסבירים ללקוח: אם אתה מעוניין לתת לי את העבודה, יש לך שתי סקיצות כלולות במחיר.
אם אתה לא מתחייב לתת לי את כל העבודה, ה"סקיצה" מחושבת כאילו היא גופא העבודה שאתה מזמין. ומחירה יהיה בהתאם. (גבוה) ואז שיהיה לו לבריאות, שייקח את זה לגרפיקאית אחרת. את, את שלך הרווחת. שיבוא כל יום.

לגבי השימושים שהוא יכול או לא יכול לעשות בעיצוב שלך, זה צריך להיות מפורט ע"ג כל הזמנת עבודה.

• הוסף לסימניות
מה זה סקיצה? זו לא עבודה?
את מגישה אותה ברמת גימור ירודה? (תמונות לא מעובדות)
סגירה באיכות נמוכה? סימן מים?
אחרת למה שלא ישתמש בה? את באמת חושבת שהוא יפחד מתביעה משפטית? (אגב- אני חושבת שרצוי להשתמש במונח דין תורה)
אולי הוא יקח אותה ויעשה בצבעים דומים וכודו' ויגיד שזה לא שלך???
אם את באמת חושבת שיש דבר כזה "שרותי סקיצה" (אני חושבת שאין דבר כזה)
את צריכה להגביל את העניין בצורה חד משמעית: בקובץ פגום איכשהו עם לוגו גדול שלך עליו, ובלי אפשרות לתיקונים כלל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כוכב103;285153:
מה זה סקיצה? זו לא עבודה?
את מגישה אותה ברמת גימור ירודה? (תמונות לא מעובדות)
סגירה באיכות נמוכה? סימן מים?
אחרת למה שלא ישתמש בה? את באמת חושבת שהוא יפחד מתביעה משפטית? (אגב- אני חושבת שרצוי להשתמש במונח דין תורה)
אולי הוא יקח אותה ויעשה בצבעים דומים וכודו' ויגיד שזה לא שלך???
אם את באמת חושבת שיש דבר כזה "שרותי סקיצה" (אני חושבת שאין דבר כזה)
את צריכה להגביל את העניין בצורה חד משמעית: בקובץ פגום איכשהו עם לוגו גדול שלך עליו, ובלי אפשרות לתיקונים כלל.

גם אם אני מגישה אותה ברמה ירודה, היא עדין במצב שמאפשר ללקוח להתבונן בה וללמוד את העיצוב שלה, על מנת לתת הוראות לגרפיקאית שהוא רוצה ללכת אליה (בהנחה ש...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;285134:
אני דווקא הבנתי אותך, את זו שלא הבנת אותי.
בואי נתבונן בבעיה באופן מפוכח:
את חוששת שהלקוח ייקח את הרעיון שלך וייתן לגרפיקאית אחרת לבצע את העבודה.
מסבירים ללקוח: אם אתה מעוניין לתת לי את העבודה, יש לך שתי סקיצות כלולות במחיר.
אם אתה לא מתחייב לתת לי את כל העבודה, ה"סקיצה" מחושבת כאילו היא גופא העבודה שאתה מזמין. ומחירה יהיה בהתאם. (גבוה) ואז שיהיה לו לבריאות, שייקח את זה לגרפיקאית אחרת. את, את שלך הרווחת. שיבוא כל יום.

לגבי השימושים שהוא יכול או לא יכול לעשות בעיצוב שלך, זה צריך להיות מפורט ע"ג כל הזמנת עבודה.

הבעיה היא שבמקרה שלי, אני עומדת מול שני שותפים. אחד חושב שהמחיר שווה את העבודה, והשני מתקמצן ומחשבן ורוצה הכי זול שיש. הבנתי שהם לא הגיעו לפשרה, וזאת מעין פשרת ביניים כזו... (כי אולי אם זה יהיה ממש פיצוץ - הקמצן יתרצה...) לא יודעת, לא הבנתי את השפה שלהם והכל השערות. מה שהבנתי זה, שהשותף לוחץ עליו להתחיל קודם עם סקיצה. מה הייתי אמורה לענות לו?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מטאור;285170:
הבעיה היא שבמקרה שלי, אני עומדת מול שני שותפים. אחד חושב שהמחיר שווה את העבודה, והשני מתקמצן ומחשבן ורוצה הכי זול שיש. הבנתי שהם לא הגיעו לפשרה, וזאת מעין פשרת ביניים כזו... (כי אולי אם זה יהיה ממש פיצוץ - הקמצן יתרצה...) לא יודעת, לא הבנתי את השפה שלהם והכל השערות. מה שהבנתי זה, שהשותף לוחץ עליו להתחיל קודם עם סקיצה. מה הייתי אמורה לענות לו?
את יכולה לעשות הנחה למי שלא מכיר בערך העבודה שלך.
את יכולה לעשות כל מיני קומבינות והסדרים שיותירו אותך בתחושת ניצול.
ואת יכולה לעמוד על שלך. אלו התעריפים שלי, זו שיטת העבודה שלי, אני עובדת מקצועי, אני יודעת מה אני שווה.
כמו שאומרים באמריקה:
"Take it or leave it" (קבל את זה או עזוב אותך)

אני לא שופט אותך אם מפאת רצונך העז לקבל את העבודה נדחקת לקבל אותה במחיר עגום. אבל לנסות ולמזער נזקים בדיעבד, זו לא חכמה.
עדיף לקבוע מחיר הוגן מראש ולא לקבל עבודה במחירים שמשאירים אותך מותשת ומנוצלת וממהרת להיעשק ע"י הלקוח הבא, וכך גם לא להשקיע את מה שהיית רוצה להשקיע אם היית מקבלת גמול הוגן.

• הוסף לסימניות
העלית את הנוסח בתור תמונה האם את יכולה להעלות את הנוסח בתור טקסט פתוח?
תודה רבה מראש!

• הוסף לסימניות
דווקא יש בהחלט דבר שנקרא "דמי סקיצות" וזה מונח מקובל ומקצועי לחלוטין.

אני אישית למדתי אותו בתחילת דרכי, כאשר יצא לי להתייעץ עם אחד המעצבים הגדולים בארץ - מר מאיר אשל (מעצב שטרות הכסף, מעצב בולים ידוע, וכן מטבעות של החברה הממשלתית, ועוד) כאשר התלבטתי לגבי תמחור של עבודה, והוא לימד אותי כמה טיפים בנושא.

דמי סקיצות זה מונח שמתאר מצב בו לקוח הזמין עבודה, קיבל סקיצה (סקיצה הכוונה - עבודה מוגמרת על פרטיה, אך טרם אושרה סופית) הלקוח לא מרוצה (למרות שראה תיק עבודות, וזה קורה לפעמים כידוע) - כמה הוא אמור לשלם?

לגורסים שהוא צריך לשלם את מלוא הסכום, רק תדעו, שיש מונח כזה, שבא לטובת הלקוח, ונכון שאנחנו חושבים בראש ובראשונה על עצמנו, אבל בכל זאת אולי כדאי לזכור לפעמים שהלקוח לא בהכרח בא לעשוק אותנו, לפעמים הוא מתאכזב, לפעמים התקשורת לא זורמת (קורה לפעמים, נכון?) לפעמים כמה שאנחנו מעצבים טובים ומקצועיים אנחנו לא יורדים לגמרי לסוף דעתו ועם מעצב אחר יש לו זרימה יותר טובה.

בקיצור - דמי סקיצה זה משהו שמגדירים מראש, ורצוי שזה יהיה בכתב. זה משהו כמו שליש מהעלות הכוללת של העבודה.

כמובן, יש מצב אחר שבו לקוח הזמין עבודה, העבודה נעשתה, הוא ביקש תיקונים, הגהות, צבע כזה וצבע אחר, ובסוף החליט לא להדפיס או לפנות למעצב אחר - במצב כזה בודאי שיש צורך לשלם על העבודה את מלוא הסכום.

• הוסף לסימניות
לא הבנתי את ההבדל בין הלקוח הראשון לשני

למה אחד צריך לשלם שליש והשני מחיר מלא ???

• הוסף לסימניות
כי יש הבדל בין הבקשה שלו:
במקרה הראשון הוא ביקש סקיצה
במקרה השני הוא ביקש עבודה- והיה לזה אופן התנהלות של עבודה לאורך כל הדרך ,ו"העבודה נעשתה, הוא ביקש תיקונים, הגהות, צבע כזה וצבע אחר, ובסוף החליט לא להדפיס או לפנות למעצב אחר - במצב כזה בודאי שיש צורך לשלם על העבודה את מלוא הסכום."

לא היה לי מושג באמת שקיים מושג כזה ."דמי סקיצות" מעניין לבדוק את הנושא. ומה באמת כולל סקיצה, כי אני יודעת כמעצבת שעל סקיצה אני אצטרך לעבוד משהו כמו 80% מהזמן ברוב המקרים, וזה הרבה מאד, למה שאקבל רק שליש. מעניין.

והנה משהו שמצאתי מחוזה באינטרנט, סעיף בחוזה לגבי דמי סקיצות:
"דמי סקיצות . דמי סקיצות שסוכמו מראש ישולמו במקרה שעבודה הוזמנה, והיא הופסקה ביוזמתו של הלקוח. במקרה זה יש לקחת בחשבון את הזמן, המאמצים, וההוצאות שנגרמו למאייר וכן את אובדנם של עבודות אחרות עקב המחוייבות לעבודה שהוזמנה ."

• הוסף לסימניות
יפה מאוד איילה!
נמצאנו למדים, שהמושג "דמי סקיצות" תפקידו להגן על המעצב שלא היה סיפק בידו להשלים את מלאכתו עקב ביטול ההזמנה בידי הלקוח. במקרה כזה, ישולמו לו דמי סקיצות.
(כאשר המושג סקיצות מתייחס לאותן סקיצות שהמעצב עושה בינו לבינו, ולא לאיזה עיצוב שהוא הגיש בפני המזמין)

לאפוקי מה שאמרה ariels כאילו דמי סקיצות זה סוג של הנחה שעושים ללקוח לא מרוצה
"מצב בו לקוח הזמין עבודה, קיבל סקיצה (סקיצה הכוונה - עבודה מוגמרת על פרטיה, אך טרם אושרה סופית) הלקוח לא מרוצה (למרות שראה תיק עבודות, וזה קורה לפעמים כידוע) - כמה הוא אמור לשלם?"

חבל להכניס לאנשים רעיונות טפשיים בראש...
מי שמזמין עבודה, צריך לשלם עליה מחיר מלא ולא
"משהו כמו שליש מהעלות הכוללת של העבודה."

קצת אחריות על מה שאתם כותבים...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י studio dv.d;285260:
העלית את הנוסח בתור תמונה האם את יכולה להעלות את הנוסח בתור טקסט פתוח?
תודה רבה מראש!

צרפתי גם pdf.
להעלות בוורד?
כי ייצרתי את זה ישירות בקורל.

• הוסף לסימניות
אני נהנית מאד מהרב-שיח באשכול זה,
מטאור, איני מבינה למה את חוששת אם את יודעת שאת ה-250 ש"ח תקבלי,
את יודעת מה יהיה אם השותף השני כן יכנע?.. (סיפוק מהעבודה ודאי לא יהיה לך, הגהות לא יגמרו גם אחרי שנה מההורדה לדפוס, ובכלל הם עשו לך טובה..)
אני אצל לקוחות כאלה (שהנסיון נתן לי את החוש ב"ה לזהותם) נותנת מיד את האפשרות לאמר לא!
בהצלחה

• הוסף לסימניות
מה את עושה בהגת הסקיצה ע"מ שלא ידפיסו את העבודה כמושלמת

את מורידה מאיכות התמונות? לא תמיד זה מה שישנה ללקוח מזובל.

בעיקרון אני מכניס דוגמא "קטן" לכל עבודה לפני הגירסה הסופית.

אבל כבר יצא לי לעבוד עם בחורצ'יק מרושע אחד, שעבדתי איתו באופן לא מותנה כמו שצריך, שבשלב מסוים הבנתי שהוא לא בדיוק מתכונן לעמוד במחירים שלי, אלא רוצה ליצור מחיר על בסיס הנחות משלו.
היות והיה מדובר על עבודה לילדים, שלהדפיס "דוגמא" קטן לא היה מזיז לו בכלל (למרוח סימן מים על הכל הוא ביקש ממני שלא, כי זה הפריע לו מאוד לקלוט את התמונה), פשוט כתבתי ב3 מקומות בתמונה את שמו של הנ"ל בתוספת כינויים עסיסיים שאין כאן המקום לפרטם, עם סמיילי קטן וחמוד... קטן ברמה שממבט מרוחק בכלל לא מבחינים בזה, רק בהתקרבות ממשית, או בהדפסה הדבר ייראה.

ואכן, כראייתי את הנולד, בשלב מסוים המתחים עלו על גדותיהם והכלים נשברו. הודעתי לו שהוא יכול לקפוץ מצדי אבל את הקובץ המיועד להדפסה הוא לא יקבל עד קבלת התשלום (דבר שלאנשים ישרים אני נוהג להחליק), מה שנקרא "קח או שכח". טייק איט אור ליב איט.
הוא מצידו טען בהיגיון: "צ'מע, כך וכך אני נותן, אני בכל מקרה מדפיס".
ואני צוחק...
אחרי כיום שבו שום דבר לא השתנה, הודעתי לו שכדאי שידפיס את במחשב לפני שהוא הולך לדפוס.

ואני צוחק...

ב"ה, בסוף הכל בא על מקומו בשלום, והוא הודה בטעותו (היה לו ברירה?...), וחברים ויופי.

• הוסף לסימניות
תראו משהו יפה,
הרי מה היא סקיצה? לדעתי נוכל להתווכח כאן עד מחר למה אתם מתכוונים במילה "סקיצה"- כלומר: למשל אם זה פרסומת, הלקוח נתן לי משפט ואני פשוט מיקמתי את המשפט היכן שהוא בדף, שמתי מלבן הסמל דמות שתופיע שם ועוד ריבוע תחת הדמות שמסמלת ששם יש עיצוב. ואני אקרא לזה סקיצה. ויבוא מישהו אחר ויראה לי סקיצה שבעיניי נראית המוצר הסופי עצמו ממש. מה נחשב ל"סקיצה" אם כן?
בקיצור מצאתי משהו חכם שמישהי כתבה:
"אז אני מתמחרת סקיצה ראשונית פרמיטיבית- 25%
סקיצה שחור לבן ( לאחר אישור הראשונה)- 50%
סקיצה צבע- ראשונית- 75%
סקיצה סופית - 100% "
כמובן האחוזים אומרים כמה תשלום היא לוקחת, ביחס מהתשלום הסופי שנקבע, שהוא ה100% שלה.

וגם בדקתי עוד את הנושא של "דמי סקיצה" ואכן זה כמו מה ששיע כתב,
"דמי סקיצות
במקרה שנופל הפרויקט
ישולם המחיר לפי השלב אליו הגענו בעבודה פרויקט"

וגם קראתי כאן על כך שבעצם לקוחות עורכים "סקר שוק" בשוק הגרפיקאים כדי לבחור את הגרפיקה שלהם. הבעיה היא שזה לא מוצר מדף שפשוט שולפים לך מחיר מהמחירון וגם את התוצר המוגמר אתה רואה מיד -כמו מכונית. אלאש"כל לקוח מקבל עיצוב יחיד ומיוחד." ו"דמי סקיצות" הן הפתרון ל"סקר השוק" שעורכים הלקוחות על גבינו, וגם אם זה לא כיסה את כל ההוצאות, לפחות לא יצאנו בהפסד, וגם כדי שילמד לא לתזז עשרות גרפיקאים בצורה הזו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה