כללי הסכם עבודה מול לקוח

• פותח הנושא N.O
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
בניתי, בעזרת החיפוש בפורום, הסכם עבודה מול לקוח, לעימוד ספרים. תודה רבה לכל החברים שהעלו חוזים, מהם לקחתי חלק מהפרטים.
אשמח לשמוע אם זה מוגזם מדי, מה שכחתי וכד'. וגם אם הניסוח מתאים שכ"א יכול להבינו.

אז ככה..

"לוח הזמנים כפוף להנחה כי לא יהיו עיכובים מצד הלקוח.
לאחר קבלת אישור על דוגמא (סקיצה) לא יתכנו שינויים משמעותיים (קרי, כותרות קבועות, מספרי עמוד, גדלי וסגנונות הפונטים, גודל עמוד, גודל שוליים, החלפת עמוד ימין בשמאל וכד'). שינויים כאלו יתבצעו בתוספת תשלום של 20% מסכום העיסקה.(20 אחוז זה מדי מוגזם?)
במידה וצריך לבצע הגהות (חוץ משנויים משמעותיים, כנ"ל) בקובץ הסופי, התשלום יהיה לפי שעה כמסוכם מראש.
שליחת הקובץ לדפוס תתבצע רק אחרי התשלום הסופי.
קבלת העבודה - כקובץ סגור (PDF). קובץ פתוח ינתן בתוספת תשלום.
מקרים מיוחדים: תשלום שכר עבודת המעצב אינו מותנה בהבאת המוצר לדפוס.
בכל מקרה של עיכוב, הקפאה, או ביטול הוצאת המוצר לאור ע"י הלקוח, ישלם הלקוח את שכר המעצב לפי שיעור העבודה שכבר נעשתה עד למועד הודעת הביטול/עיכוב/הקפאה. שיעור העבודה יחושב לפי כמות העבודה שנעשתה.
בגוף הספר תינתן שורה עם קרדיט למעמד, בקטן.
אשמח מאוד לקבל ספר שהעימוד בו בוצע על ידי."

ע"כ.
תודה רבה לכל העוזרים (בעבר ובעתיד...)

• הוסף לסימניות
ממקסים!
לדעתי צריך עוד שיפוץ, אותי קצת היה מפחיד למה הכל רק התחייבויות של הלקוח- מה הוא מקבל כתמורה??? נכון שמאוד ברור שתיהיה לו עבודה מדהימה(- ראה ערך פאר הליקוטים) אבל הוא חייב לראות בשחור על גבי לבן מה שהוא מקבל.

דבר שני-- אני מעריכה את העד הזה של החוזה משום מה כמה פעמים שרציתי לעשות את זה, בסוף אין לי אומץ- זה נראה לי מפחיד לקוח, לא כן? ואם אתם כן עושים את זה באיזה שלב אתם מגישים לו את החוזה ואיך בצורה שלא יבהל?
אשמח מאוווד לשמוע מבעלי נסיון שחוות זאת כמוני!
תודה!

• הוסף לסימניות
אדרבא, הייתי שמח לשמוע מה לקוח רוצה שיהיה כתוב.

לדוגמא אם אני מאחר בזמנים, אני מוריד לו כך וכך אחוזים (כמה?)

מה עוד? אני לא נכנס לראש שלו...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י N.O;711012:
אדרבא, הייתי שמח לשמוע מה לקוח רוצה שיהיה כתוב.

לדוגמא אם אני מאחר בזמנים, אני מוריד לו כך וכך אחוזים (כמה?)

מה עוד? אני לא נכנס לראש שלו...

אל תנסח את זה כאילו אתה והלקוח ראש בראש.
נסח בצורה של "העבודה כוללת XYZ" (כאן החלק שהלקוח נהנה ממנו, פה רצוי להאריך ולהרחיב) ו"העבודה אינה כוללת XYZ" (כאן החלק שהלקוח לא נהנה ממנו. פה רצוי לקצר ככל הניתן, כמובן מבלי להוריד סעיפים משמעותיים).

• הוסף לסימניות
סמייל, רצוי לסדר את ענין החוזה בהתחלה
כולל שמות תאריכים וסכומים,בד"כ זה לא מפחיד את הלקוח, זה רק מכניס הכל למסגרת רשמית יותר.

אכן, חסר לי לשמוע למה אני זכאית, בתור לקוחה..

• הוסף לסימניות
אני עושה חוזה עם כל לקוח.
בתחילת החוזה, יש שורה האומרת 'סטודיו פלוני מתחייב לעמד את הספר ולהכינו לדפוס עד לשביעות רצונו המלאה של הלקוח'. אחר כך באים כל הסייגים.

אגב, המציאות הראתה לי כי עם לקוחות שעשיתי אתם חוזה - לא היו חילוקי דעות מעולם. לקוחות שלא עשיתי אתם חוזה - תמיד היו בעיות ואי הבנות.

• הוסף לסימניות
אני שולח דרישת תשלום רק אחר סיום העבודה.
ודרך אגב התשלום אינו מותנה כלל בשליחה לדפוס,
ואם הוא התחרט,או אוסף שנתיים תרומות...
תחכה?

אני כותב בדרך כלל ששינוי שיגרום לעימוד מחודש יעלה 80 אחוז מעלות העימוד...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י N.O;710921:
בניתי, בעזרת החיפוש בפורום, הסכם עבודה מול לקוח, לעימוד ספרים. תודה רבה לכל החברים שהעלו חוזים, מהם לקחתי חלק מהפרטים.
אשמח לשמוע אם זה מוגזם מדי, מה שכחתי וכד'. וגם אם הניסוח מתאים שכ"א יכול להבינו.

אז ככה..

"לוח הזמנים כפוף להנחה כי לא יהיו עיכובים מצד הלקוח.
לאחר קבלת אישור על דוגמא (סקיצה) לא יתכנו שינויים משמעותיים (קרי, כותרות קבועות, מספרי עמוד, גדלי וסגנונות הפונטים, גודל עמוד, גודל שוליים, החלפת עמוד ימין בשמאל וכד'). שינויים כאלו יתבצעו בתוספת תשלום של 20% מסכום העיסקה.(20 אחוז זה מדי מוגזם?)
במידה וצריך לבצע הגהות (חוץ משנויים משמעותיים, כנ"ל) בקובץ הסופי, התשלום יהיה לפי שעה כמסוכם מראש.
שליחת הקובץ לדפוס תתבצע רק אחרי התשלום הסופי.
זקבלת העבודה - כקובץ סגור (PDF). קובץ פתוח ינתן בתוספת תשלום.
מקרים מיוחדים: תשלום שכר עבודת המעצב אינו מותנה בהבאת המוצר לדפוס.
בכל מקרה של עיכוב, הקפאה, או ביטול הוצאת המוצר לאור ע"י הלקוח, ישלם הלקוח את שכר המעצב לפי שיעור העבודה שכבר נעשתה עד למועד הודעת הביטול/עיכוב/הקפאה. שיעור העבודה יחושב לפי כמות העבודה שנעשתה.
בגוף הספר תינתן שורה עם קרדיט למעמד, בקטן.
אשמח מאוד לקבל ספר שהעימוד בו בוצע על ידי."

ע"כ.
תודה רבה לכל העוזרים (בעבר ובעתיד...)[/QUOTE
מנסיון אם כותבים: על שינויים התשלום לפי שעות בסך... כמעט לא יהיו שינויים הבאים אחרי חלומות בלילה, כי כשלקוח יודע כי כל שנוי עולה לו לפי שעות הוא ישנה רק את הנחוץ באמת מבחינתו. והיה ובכל אופן זאת זה הבייבי שלו לפחות יש רווח בצידו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;711018:
אל תנסח את זה כאילו אתה והלקוח ראש בראש.
נסח בצורה של "העבודה כוללת XYZ" (כאן החלק שהלקוח נהנה ממנו, פה רצוי להאריך ולהרחיב) ו"העבודה אינה כוללת XYZ" (כאן החלק שהלקוח לא נהנה ממנו. פה רצוי לקצר ככל הניתן, כמובן מבלי להוריד סעיפים משמעותיים).
העבודה כוללת: עיצוב נהדר בטוב טעם והבנה עיצובית מקסימלית,
העבודה אינה כוללת: טלפנים באמצע הלילה, מעבר ל-198 שינויים, התערבות בחיי הפרט ומפעל חסד סבלן.
:)

• הוסף לסימניות
תודה לכולם.
אין לעוד מישהו משהו להוסיף להסכם למעלה?

• הוסף לסימניות
לגבי לוח הזמנים, נקודה חשובה, שאני מדגיש: לא יהיו טענות על עיכובים מצד מעמד/מעצב/עורך אם תקופת המתנה להסכמות תהיה ארוכה וממושכת. [תאמינו לי, יש מי שיאשים אותך גם בזה ועוד ידרוש פיצוי... יש חוצפנים כאלה]

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה