כללי הסעיף של זכויות יוצרים אינו מוצא חן בעיני הלקוח

• פותח הנושא GRN
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
העברתי ללקוח חדש הסכם עבודה.

בין היתר הובאו הדברים הבאים:
<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"טבלה רגילה"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0pt 5.4pt 0pt 5.4pt; mso-para-margin:0pt; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> 1. זכויות השימוש בעבודה

[FONT=&quot]1.1. [/FONT]ללקוח ניתנת הזכות להשתמש בעבודה על כל חלקיה לצורך הדפסת המגזין האמור לעיל ולצורך העלאתו לאתר בפורמט דיגיטאלי, אך לא לשום מטרה מסחרית או מניבת הכנסה אחרת.

[FONT=&quot]1.2. [/FONT]"4זכות היוצרים" בעבודה שמורה למעצבת בלבד.

[FONT=&quot]1.3. [/FONT]אין רשות ללקוח להשתמש בגריד, ו/או לקחת חלקים מהעבודה, לשנותה, או את האלמנטים המוכנסים בה, ובכלל זה הדפסה או פרסומה בכל אמצעי מדיה שהוא, ללא אישור מפורש בכתב מהמעצבת ותשלום נוסף כפי שיוסכם בין הצדדים.

הסעיפים האלו לא מוצאים חן בעיני הלקוח. הוא אומר: הטקסטים שלי, התמונות שלי, אני משלם על העיצוב, אף אחד לא יגיד לי מה לעשות אחר כך עם המגזין ומה לא.

הדברים נאמרו ברוח טובה, ועם זאת בנחרצות. מבחינת הלקוח זהו תנאי לקיום העסקה.

ניסיתי להסביר לו שכך מקובל בעולם העיצוב. שאכן הטקסטים הם שלו, אבל העיצוב הוא שלי. אני כמובן לעולם לא אוכל לעשות שימוש בחומר, וכפי הנראה גם הוא. אבל בכל זאת: הלקוח מעוניין להשמיט את הסעיף.

מדובר בעיצוב קבוע של מגזין.

מה דעתכם?

• הוסף לסימניות
כל עוד זה נעשה לפני חתימת ההסכם, זכותו המלאה של הלקוח להתנגד לקיום הסעיפים הללו גם אם כך מקובל.
השיקול שלך צריך להיות האם להתעקש ולהפסיד את העבודה או לוותר/להתגמש ולקבל את העבודה...

• הוסף לסימניות
תשאלי אותו מה הוא מתכנן לעשות עם העיצוב אח"כ- לברר בעצם מה המקור להתנגדות שלו.
אם הוא אומר לך, ואת מסכימה לשימוש האמור- אז את יכולה להכניס עוד סעיף- מלבד...
ואם לא מצא חן בעניין השימושים העתידיים שלו בעיצוב שלך- אז זה שיקול שלך אם להמשיך לעבוד איתו.

אגב, האם יש לך את המסמך הזה מסודר? תוכלי להעלות לכאן? או לשלוח לי :
<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי> תודה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שיר770;616205:
תשאלי אותו מה הוא מתכנן לעשות עם העיצוב אח"כ- לברר בעצם מה המקור להתנגדות שלו.
אם הוא אומר לך, ואת מסכימה לשימוש האמור- אז את יכולה להכניס עוד סעיף- מלבד...
ואם לא מצא חן בעניין השימושים העתידיים שלו בעיצוב שלך- אז זה שיקול שלך אם להמשיך לעבוד איתו.

תודה על התגובה.
לגבי ההסכם - הוא יצא מ-א-ו-ד ארוך. לא ממליצה. בכוונתי לקצר אותו.

• הוסף לסימניות
אם את מעצבת לו גריד צריך להיות לו ברור שעל גריד משלמים יותר!
אבל אז באמת את מחוייבת להעביר לו קבצים פתוחים.
אם את מעצבת לו פרסומות בנוסף לגריד - תגיעו להסכם שמקובל על שניכם

הקטע שיש היום נטיה להעסיק גרפיקאיות פרילאנסריות בתנאי ניצול, אני התוודעתי לזה במקרה כי רוב הלקוחות שלי פרטיים וברור להם בד"כ נושא הקבצים הפתוחים.

אבל אז יצא לי לפגוש מישהו שמפיק דברי דפוס (ברכונים וכד') והייתי בשוק ממה שהוצע לי - לעיצוב - מחיר מגוחך, בטענה שיכול להשיג אפילו זול יותר, לעימוד - מחיר אפסי שלא שווה בשבילו להדליק מחשב, גלופות לכה וכד' ללא תוספת מחיר (מה הבעיה, זה 5 דקות עבודה הרי), ובנוסף - את כל הקבצים פתוחים.
מזעזע.
ואני בטוחה שיש המון קופצות על העבודה (אם לא, הוא לא היה מציע מחיר כל כך נמוך בכזו אדישות)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;616029:
העברתי ללקוח חדש הסכם עבודה.

נכתב ע"י שיר770;616205:

אפשר גם לקבל את ההסכם? מאיפה יש לך אותו? נערך ע"י עו"ד?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;616250:
אפשר גם לקבל את ההסכם? מאיפה יש לך אותו? נערך ע"י עו"ד?

חפש בפורם יש הרבה נוסחים. לא מזמן העלתי אחד ואני מרשה להשתמש בו. לא נוסח ע"י עורך דין ואיני אחראי לו כלל. רק לתשומת לב מה אמור להיות כלול, ואינו מושלם מסתבר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה