הסקר הגדול: האם אתם חוסכים כסף כל חודש? אם כן כמה?

האם אתם חוסכים כסף כל חודש? אם כן כמה? ואיפה אתם חוסכים?

• אנחנו חוסכים 5% מההכנסות שלנו.

• אנחנו חוסכים 10% מההכנסות שלנו.

• אנחנו חוסכים 15% מההכנסות שלנו.

• אנחנו חוסכים 20% מההכנסות שלנו.

• אנחנו חוסכים 30% ומעלה מההכנסות שלנו.

• אנחנו לא חוסכים, אבל ההכנסות מכסות את כל ההוצאות.

• אנחנו לא חוסכים, וההכנסות שלנו לא מכסות את כל ההוצאות.

• את הכסף שאנחנו חוסכים, אנחנו מפקידים בתכנית חיסכון בבנק.

• את הכסף שאנחנו חוסכים, אנחנו מפקידים בגמ"ח.

• את הכסף שאנחנו חוסכים, אנחנו משקיעים בהשקעה טובה וסולידית.

תוצאות הסקר יוצגו רק לאחר הצבעתכם.
  • הוסף לסימניות
לא יודעת אם כתבו את זה כאן
אבל לא תמיש זה נכון לשלם מהר את המשכנתא.
כשיש ריבית גבוהה זה כדאי, אבל כשהריבית סבירה או נמוכה - הרבה יותר משתלם לחסוך את הכסף ולהשקיע אותו באפיק השקעה סולידי.
כי התשואה הממוצעת גבוהה מהריבית על המשכנתא.
וגם כיון שבעתיד - כל שנה נוספת של חסכון יש לה משמעות עצומה, ולוותר על השנים הראשונות לטובת משכנתא - פשוט חבל.
אצלכם ספציפית זה נשמע אחרת כיון שסיימתם מאד מהר, אבל אצל זוגות שאמור לקחת להם 10 שנים פלוס, זה חבל מאד כיון שיכלו בנתיים להרויח יפה מאד ב10 השנים הללו בהשקעה.
נכון בהחלט
הענין הוא שלא כולם יודעים להתחיל להשקיע כבר מההתחלה,
ובמקום להחזיר את מה שהם יכולים, הם לוקחים משכנתא קטנה ומבזבזים את היתרה.

בהחלט - מי שיודע להשקיע עדיף במקרים מסויימים להקטין את ההחזר ולהגדיל את ההשקעה.

[בזמנו לא ידעתי להשקיע, וגם איש מקרובי משפחתי לא השקיע. כך שהאופציה היחידה הייתה לגמור עם המשכנתא בזריזות].

• הוסף לסימניות
ואני מכיר זוגות שבזבזו הכל, והתקשו לעמוד ברמת החיים שהם התרגלו אליה,
נכנסו למינוס,
שילמו ריביות גבוהות לבנק.
וכשמשפחתם גדלה הם נפלו טפילים על כל המשפחה מסביב שיעזרו להם עוד ועוד
ובבקשות עזרה אינסופיות.
וכשהם הגיעו לשלב נישואי הילדים - הם באמת לא ידעו מאיפה להתחיל.

אין להסיק מסקנות על סמך מקרה בודד.

הרעיון הוא להתרגל לחסוך כבר מההתחלה.
אפשר להחליט ששנה ראשונה חוסכים בקטנה. ואח"כ נכנסים להילוך גבוה.
העיקר לא לבזבז את ההכנסה כולה על חיי היומיום ואח"כ להתקשות מאוד מאוד להתחיל בחיסכון = שזה אומר לרדת ברמת החיים.
כשזוג חי את היום יום רגיל וגם חוסך הוא יכול לבחור אם הוא מעדיף להשקיע את הכסף או לצאת לטיול. אבל רמת החיים נשארת נורמלית.
מסכימה בהחלט.
הכי חשוב זה האיזון.

אני חושבת שיש גם הבדל מהותי בין זוגות שהתחתנו עטופים במערכת משפחתית תומכת, לזוגות שכל החיים שלהם ממונים על ידי עצמם, ולכן הם גם חייבים להקצות לעצמם תקציב לפינוקים סבירים. (במילה פינוקים, אני מתכוונת לגיוון תזונתי, ותרבות פנאי, ולא לפאה ב-12,000 שקל כל שנתיים)

• הוסף לסימניות
מה התוצאות??
אפשר צילום מסך?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
סקר קשה
40 אחוז לא חוסכים כלל
20 אחוז חיים במינוס
ועוד לא נאמר עם אלו שכן חוסכים לא חיים במינוס

• הוסף לסימניות

(ישנן זוגות צעירים שיש להם הכנסה מכובדת מאוד מהיי - טק וכדו', ובמקום לחסוך את הכסף ולהתרגל לחיות ברמת חיים רגילה הם עסוקים בבזבוזים אין סופיים, קונים רכב גם כשאין להם שום צורך בו (תמיד אפשר לשכור רכב לטיול), ומבזבזים את כספם סתם, על קניות מיותרות, בגדים לילדים ללא הגבלה בלי להסתכל על המחיר וכדו'.
אח"כ המשפחה גדלה, ומתווספת משכנתא וכדו', ומאוד קשה להם להתרגל למצב חיים חדש.
לך תגיד למישהו למכור את הרכב (שאין לו בו שום צורך הכרחי יומיומי) ולהתחיל לחכות לאוטובוס ביום שישי אחרי שהוא כבר התרגל לרמה אחרת)
נכון.

• הוסף לסימניות
אוקי נגיד אני רוצה לחסוך 100-500 שקל בחודש
איפה הכי מומלץ?
אני לא מבינה בזה כלום
קופ"ג להשקעה בבתי השקעות או פוליסת חיסכון של חברות הביטוח מסלול כללי ואם זה להרבה זמן מנייתי

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אני גם רוצה לחסוך, אבל אני רוצה משהו כשר עם גלאט הון, מה מומלץ?
אשמח לעזרה אני ירוק בנושא
אתה יכול לפתוח קופת גמל להשקעה במסלול הלכה בחברת הראל, או בחברת מיטב דש, או בחברת פסגות.
שלושתם בכשרות גלאט הון.

• הוסף לסימניות
חוץ מכל הנתונים הטכניים של מס' הכנסות וכמה המשפחה עוטפת עוד נתון מאד משמעותי הוא מבנה נפשי:
אני מכירה זוג צעיר שהאישה באה ממשפחה שחנכה אותם מאד טוב לחיסכון, אבל באוירה טובה. והיא נהנית מזה! כל חיסכון ממלא אותה שמחה כמו שאותי בגד חדש משמח אותה יותר משמח שהוא נשאר בחנות והיא חסכה כי עשתה חשבון שתסתדר כך..
ובאמת הפלא ופלא ההוצאות שלהם מגיעות לכמעט שליש מההוצאות שלנו (נתונים דומים מבחינת מצב בחיים מיקום גאוגרפי וסגנון מבחינת הכנסות אנחנו מכניסים הרבה יותר מהם ) בטוטאל אני לא מצליחה להבין ממש איך הארוחות שם לא יותר דלות לבושים יפה ובטעם עצמאיים מבחינת הצטיידות (לא הסגנון שהורים קונים להם הכל לילד וגם להורים כאמור אין כל כך מה לתת) וזה מתסכל מצד אחד הם חיים כל כך יפה מכל כך מעט ומצד שני חשוב להגיע להבנה גם במה אנחנו כולים לעמוד מבחינה נפשית.
אנחנו נפשית זקוקים ליותר רווחה. לא פזרנות, אנחנו חוסכים הרבה, אחוז יפה מהוצאותינו הם צדקה (כי כיף לנו לתת ולהרגיש בצד הנותן), לא קונים מותגים, אבל לא עורכים בבית רשימת קניות ורושמים ליד כל מוצר כמה משערים שיעלה כי אם החלטנו שאנחנו מעונינים לקנות לשבת דג טרי כי זה העונג שבת שלנו נקנה.. ולחגים מיצי פירות אז קונים.. ולא עובדים כל היום בלחסוך אף שברור לי שהיינו יכולים להקטין את הוצאותינו.. איש איש כמדרגתו.

עוד הערה- הרבה משפחות מוצאות דרכים לשלם פחות במעון בארנונה ואנחנו לא מרמים כלום ולכן לא מקבלים כמעט הנחות.. וגם שי כאלה שמשמחים לקבל כל מיני מענקי חגים וחופשות מארגוני חסד ואז להרגיש החג לא עלה להם כמעט.. ואנחנו שמחים לתרום למגביות הללו ולהרגיש בצד הנותן. (כמובן מי שאין לו ברירה זה נושא אחר)

• הוסף לסימניות
עוד הערה- הרבה משפחות מוצאות דרכים לשלם פחות במעון בארנונה ואנחנו לא מרמים כלום ולכן לא מקבלים כמעט הנחות..
חותמו של הקב"ה אמת
ומשקר ורמאות לא מרוויחים.
לרמות זה לא לעשות ברז נוסף בחבית - זה לעשות חור בחבית.

ובקשר לחיסכון -
חשוב לחסוך אבל חשוב עוד יותר לעשות משהו עם החיסכון

לחסוך בשביל הספורט - זה להפסיד פעמיים, גם רווחה וגם את האינפלציה

• הוסף לסימניות
לכל חובבי המאמרים שלי, ולכל אלו שביקשו שאכתוב עוד מאמרים, אז כתבתי מאמר חדש.
והרי הוא לפניכם.

5. בחורה בסמינר כשהיא באה ללמוד מקצוע היא צריכה להבין היטב מה המשמעות הכלכלית של כל מקצוע. זה לא אומר שכולן צריכות ללמוד ראיית חשבון או תכנות אבל בהחלט להניח כמו "אידיאלים" בצד, ולהתמקד בעיקר: איזה מקצוע הוא החכה הגדולה יותר שידוג מהים דגים גדולים יותר.
להניח אידיאלים בצד??? הגענו לעולם רק בשביל לעבור יפה את החיים ולהצליח לשלם הכל בזמן, או במילים גסות יותר - בשביל לעשות כסף?? מי שמתאימה ונהנית בהוראה ומצילה מאות ואלפי נפשות במשך השנים, בשביל משכורת כפולה לעזוב את זה ונוכל לחיות יותר פנסיים לעת זקנה?
עוד הערה- הרבה משפחות מוצאות דרכים לשלם פחות במעון בארנונה ואנחנו לא מרמים כלום ולכן לא מקבלים כמעט הנחות.. וגם שי כאלה שמשמחים לקבל כל מיני מענקי חגים וחופשות מארגוני חסד ואז להרגיש החג לא עלה להם כמעט.. ואנחנו שמחים לתרום למגביות הללו ולהרגיש בצד הנותן. (כמובן מי שאין לו ברירה זה נושא אחר)
ההנאה והסיפוק בלהיות בצד הנותן. או הידיעה הברורה שלא שיקרנו בשביל כמה שקלים בחודש, או גרוע מכך - בשביל לקבל צדקה(!) במקרה שאפשר בלי זה. ממתי נכנסה התרבות הזאת לקחת מכל מה שנותנים גם אם זה קרנות צדקה או חלוקות לנזקקים וכדו'. אבא שלי לא לקח שקל מחלוקות שחילקו לכל מי שרק ביקש, ועצם הידיעה הזאת עשתה לי טוב על הלב למשך שנים..
אז אם לחסוך עושה טוב על הלב וממלא סיפוקים כמו לקנות כל מה שאחנו רוצים. לתת או לא לקבל מה שאנחנו לא צריכים לקבל - זה סיפוק אמיתי וישר הרבה יותר. וכמובן, תמיד לחסוך בצד;);) כמה שיותר!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה