עזרה הסקר הגדול: כמה כסף אתם חוסכים כל חודש?

כמה כסף אתם חוסכים כל חודש?

• אנחנו לא חוסכים, כי לצערנו ההוצאות שלנו הם יותר מההכנסות.

• אנחנו לא חוסכים, כי לא נשאר לנו כסף לחיסכון. אולי בהמשך כשיהיו לנו יותר הכנסות.

• אנחנו לא חוסכים, מבחירה שלא צריכים לחסוך לעתיד, אלא ליהנות מהכסף בהווה.

• אנחנו חוסכים עד 500 ש"ח לחודש.

• אנחנו חוסכים בין 500 ל 1000 ש"ח בחודש.

• אנחנו חוסכים בין 1000 ל 1500 ש"ח בחודש.

• אנחנו חוסכים בין 1500 ל 2000 ש"ח בחודש.

• אנחנו חוסכים בין 2000 ל 3000 ש"ח בחודש.

• אנחנו חוסכים בין 3000 ל 5000 ש"ח בחודש.

• אנחנו חוסכים מעל ל 5000 ש"ח בחודש.

תוצאות הסקר יוצגו רק לאחר הצבעתכם.
  • הוסף לסימניות
אצלנו (בדיסקונט) זה משהו אחר. יש להם בתוכנה משהו שמזהה את ההוצאות הרגילות שלנו, ולפי זה מחליט אם יש כסף פנוי וכמה להעביר. כל פעם מעבירים סכומים משתנים, עד 500 בשבוע (שזה כמובן קורה רק כשיש הרבה כסף פנוי, לא בד"כ).
אם יש הוצאה לא צפויה (שהתוכנה לא תוכל לדעת עליה ולהתכונן אליה) יש אפשרות לעדכן כדי שלא יהיו הפקדות באותו זמן (אחרת נגיד אם פתחתי תכנית חיסכון או לקחתי הלוואה כדי לקנות רכב נגיד, התכנה תזהה את זה ככסף פנוי ותעביר אותו לפיקדון)
וכמובן- הפיקדון נזיל- אז אם רואים שמתקרבים למינוס אפשר למשוך ממנו.
היתרון בזה בעיני זה שאני לא צריכה לזהות שמדובר בכסף פנוי שאפשר לחסוך, אלא הוא נחסך אוטומטית.

זה קיים באפליקציה של דיסקונט, לא יודעת אם אפשר לפתוח גם באתר שלהם.
זה נשמע כבר הרבה יותר טוב.
וכמה כסף הם משאירים תמיד בעו"ש למקרה הצורך?

• הוסף לסימניות
אולי כדאי לברר מהי ההגדרה של חסכון.
כי אם ההגדרה היא 'כסף שנשאר בידינו', כדאי לזכור שבסופו של חודש, יש הרבה כסף שאנחנו מעבירים מכיס לכיס:
פנסיה.
משכנתא.
חסכון לכל ילד.
ביטוח לאומי.
ביטוחים שונים.
ועוד...
וזה עוד לפני חישוב רווחים פאסיביים, כמו ריביות שנצברות ומדדים שעולים ועליית ערך הנכסים.
כך שגם מי שמשיב כרגע על הסקר שהוא לא חוסך, יכול לשים לב שבשקלול ההוצאות הנזכרות הוא חוסך יותר מ-5-6 אלף בחודש.

• הוסף לסימניות
אולי כדאי לברר מהי ההגדרה של חסכון.
כי אם ההגדרה היא 'כסף שנשאר בידינו', כדאי לזכור שבסופו של חודש, יש הרבה כסף שאנחנו מעבירים מכיס לכיס:
פנסיה.
משכנתא.
חסכון לכל ילד.
ביטוח לאומי.
ביטוחים שונים.
ועוד...
וזה עוד לפני חישוב רווחים פאסיביים, כמו ריביות שנצברות ומדדים שעולים ועליית ערך הנכסים.
כך שגם מי שמשיב כרגע על הסקר שהוא לא חוסך, יכול לשים לב שבשקלול ההוצאות הנזכרות הוא חוסך יותר מ-5-6 אלף בחודש.
ברור שביטוחים שונים וביטוח לאמי הם לא חסכונות,
זה אולי הוצאות טובות וחשובות, אבל לא הייתי קורא לזה חיסכון.
כמו שאני לא יקרא חיסכון להוצאות מזון למשפחה. [כי הרי אם אני לא יוציא את הכסף אנחנו נהיה חולים ונצרך רופאים ופסיכולוגים שעולים הרבה כסף, אז בעצם זה גם יהיה נחשב לחיסכון]

וכן משכנתא על דירה שגרים בה, לא יכולה להיקרא חיסכון, כי כאמור זאת הוצאה ולא חיסכון, ובדיוק כפי שקניית ספה/רכב יוקרתי/מצעים/ועוד ועוד, לא נקראים חיסכון אלא הוצאה.

לגבי פנסיה, זה אכן חיסכון, אבל זה חיסכון שלרוב האנשים אין בכלל בחירה בנושא, ולכן לא לזה הייתה הכוונה בשאלה כמה כסף אתם חוסכים.

לגבי החיסכון לכל ילד, כנ"ל זה לא מבחירה כלל, אלא א"כ מדברים ע התוספת שמוסיפים עוד 52 ש"ח בחודש.

ובקיצור השאלה שלי פה בסקר, זה כמה כסף אתם בוחרים לחסוך מתוך בחירה?
ולא על כסף שהמדינה כופה עליכם לחסוך.

• הוסף לסימניות
וכן משכנתא על דירה שגרים בה, לא יכולה להיקרא חיסכון, כי כאמור זאת הוצאה ולא חיסכון, ובדיוק כפי שקניית ספה/רכב יוקרתי/מצעים/ועוד ועוד, לא נקראים חיסכון אלא הוצאה.
מה לגבי משכנא על דירה להשקעה? זה כן נחשב לחיסכון מבחירה?
אמנם אחרי שלוקחים את המשכנתא אין ברירה אלא לשלם, אבל יש בחירה אם לקחת את המשכנתא או לא.

• הוסף לסימניות
סכום ההפרש בין שכירות במקום לבין תשלום המשכנתא זה חיסכון.
ויש קרן השתלמות גם להרבה.

אגב גם פנסיה, במעבר בין עבודות אפשר למשוך הרבה, שהייתי מגדירה חיסכון לא למשוך את הכסף.

• הוסף לסימניות
משכנתא על דירה שגרים בה, לא יכולה להיקרא חיסכון, כי כאמור זאת הוצאה ולא חיסכון, ובדיוק כפי שקניית ספה/רכב יוקרתי/מצעים/ועוד ועוד, לא נקראים חיסכון אלא הוצאה.

בעיניי, ההגדרה של 'חיסכון' היא: כסף שבמקום לזלוג החוצה ולהיעלם, מנותב להגדלת ההון האישי.

ההבדל בין רכישת דירה לרכישת ספה - הוא שדירה היא נכס וספה היא נטל. הדירה נשארת שלך, הערך הכספי שלה עולה עם הזמן, ובכל רגע נתון אתה יכול לממש את הנכס (למכור ולחזור לגור בשכירות), לעומת ספה שהולכת ומתבלה עם הזמן וערכה יורד ובסוף אתה זורק אותה לפח ונשאר בלי כלום.

דירה להשקעה, ללא ספק, היא חיסכון.

לגבי ביטוחים - בגדול, אתה צודק. התכוונתי לחדד את הנקודה, שבמקרים רבים, הכסף שאתה משלם לביטוח לאומי וכן לביטוח רפואי, חוזר אליך בחזרה לכיס. כלומר, הוא לא באמת הוצאה. לדוגמא: תשלומי ביטוח לאומי של עצמאית לפני לידה. זה השקעה לכל דבר ובטח לא 'הוצאה' שאינה חוזרת.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
מה לגבי משכנא על דירה להשקעה? זה כן נחשב לחיסכון מבחירה?
אמנם אחרי שלוקחים את המשכנתא אין ברירה אלא לשלם, אבל יש בחירה אם לקחת את המשכנתא או לא.
בוודאי שזה נחשב לחיסכון.
וזה גם השקעה של החיסכון.

• הוסף לסימניות
ההבדל בין רכישת דירה לרכישת ספה - הוא שדירה היא נכס וספה היא נטל. הדירה נשארת שלך, הערך הכספי שלה עולה עם הזמן, ובכל רגע נתון אתה יכול לממש את הנכס (למכור ולחזור לגור בשכירות), לעומת ספה שהולכת ומתבלה עם הזמן וערכה יורד ובסוף אתה זורק אותה לפח ונשאר בלי כלום.
בתאוריה אולי זה נכון.
אבל במציאות אין שום הבדל.
דירה שגרים בה נחשבת להוצאה ולא לחיסכון.

• הוסף לסימניות
חוסכת בגמ"ח בשביל דירה

• הוסף לסימניות
...

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אנחנו חוסכים כל חודש סכום כסף נחמד בקופת גמל להשקעה
וגם השקענו סכום די גדול (בשבילנו כן..)
בקרן נדל''ן שעדין לא השתחרר
ככה שלא יודעת כמה בדיוק נרוויח.
מה שכן, בשביל ההשקעה הזאת לקחנו את הסכום בהלוואה מידידים ומחזירים אותה בקצב שלנו.
וזה מחייב אותנו לחסוך.

• הוסף לסימניות
ולחסוך להון עצמי לדירה כן נקרא?
מה ההבדל?

• הוסף לסימניות
ולחסוך להון עצמי לדירה כן נקרא?
מה ההבדל?
כשחוסכים לצורך משהו זה חיסכון. כמו כל חיסכון שהוא לצורך הוצאה כלשהיא.
וכשמוציאים כסף על משהו שקנינו פעם לשימוש זה נקרא הוצאה.

בדיוק כמו שחיסכון לצורך בר מצוה נקרא חיסכון.
ומי שלקח הלוואה לכיסוי הבר מצוה, ועכשיו משלם את זה בתשלומים, לא נחשב שהוא חוסך כסף, אלא הוא משלם על מה שכבר הוציא.

• הוסף לסימניות
כשחוסכים לצורך משהו זה חיסכון. כמו כל חיסכון שהוא לצורך הוצאה כלשהיא.
וכשמוציאים כסף על משהו שקנינו פעם לשימוש זה נקרא הוצאה.

בדיוק כמו שחיסכון לצורך בר מצוה נקרא חיסכון.
ומי שלקח הלוואה לכיסוי הבר מצוה, ועכשיו משלם את זה בתשלומים, לא נחשב שהוא חוסך כסף, אלא הוא משלם על מה שכבר הוציא.
ז"א לפי ההגדרה שלך
ההבדל הוא לפני ואחרי:
אם אני חוסכת לספה - זה חיסכון
ואם קניתי אותה ומשלמת עליה בתשלומים זו הוצאה
למרות שהתוצאה אותה תוצאה
בסוף תהיה לי ספה בבית ולא ישאר לי הכסף.

• הוסף לסימניות
אחרי שגילית כי גם אם יורד לי באשראי עוד 200 ש"ח כמעט וזה לא מורגש (כל עוד זה לא מצטבר לעוד סכומים קטנים) ואגב, זה ההיגיון מאחורי כל המקומות שמציעים 36 תשלומים (וזה הסיכון הגבוה בעיסקאות הנ"ל) - חתמתי על הו"ק לגמ"ח יד שמשון של 300 ש"ח לחודש כדי שיהיה לי לעת הצורך סכום נאה בצד וכדי שהכסף יעשה חסדים עד אז.

• הוסף לסימניות
חוסכים לחתונות הילדים בע"ה
בגמ"ח המרכזי + קופ"ג להשקעה + תוספת של 50 ש"ח חסכון לכל ילד

• הוסף לסימניות
ז"א לפי ההגדרה שלך
ההבדל הוא לפני ואחרי:
אם אני חוסכת לספה - זה חיסכון
ואם קניתי אותה ומשלמת עליה בתשלומים זו הוצאה
למרות שהתוצאה אותה תוצאה
בסוף תהיה לי ספה בבית ולא ישאר לי הכסף.
בדיוק!
רק שזה לא ההגדרה שלי.
זה פשוט ההגדרה של חיסכון.

• הוסף לסימניות
בוודאי שזה נחשב לחיסכון.
וזה גם השקעה של החיסכון.
אז בעצם אם יש לי דירה שאני גרה בה המשכנתא לא נחשבת לחיסכון, ואם השכרתי את הדירה ושכרתי דירה אחרת באותו סכום המשכנתא כן נחשבת לחיסכון?
הרי התוצאה זהה, ובכל מקרה המשכנתא הולכת לנכס בעל ערך

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה