הסרת סיסמה לארדיסק

• הוסף לסימניות
פתחתי מחשב שהרבה זמן לא היה בשימוש, ואני נתקל בבקשה לסיסמה לארדיסק,
אין לי שמץ של מושג מה היא יכולה להיות...
זה לשון ההודעה באנגלית:
Please Enter Built-in HDD User Password
יש דרך להסיר את הסיסמה בלי לפגוע בנתונים?

תודה רבה!!

• הוסף לסימניות
תכנס לביוס, שם יש תוכל להסיר את הסיסמה.

• הוסף לסימניות
איזה ווינדוס היה מותקן שם?

• הוסף לסימניות
תברר מה סוג לוח האם שלך (או שכתוב בלוח או אם זה מחשב נייד מה הדגם המדוייק

(אוהב כל פעם מחדש את החוסר אחריות שמגלים "טכנאים" לכתוב בלי שום בירור "תכנס לביוס, שם יש תוכל להסיר את הסיסמה" רגע אולי נברר איזה לוח זה כדי לוודא שזו רק סיסמת גישה ולא כוללת בתוכה גם הצפנת דיסק ברמת ,BIOS שאם יאפס יאבד חומר יקר??? רשלנות בכל מובן המילה בין אם זה אדם מוסמך או לא)

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אז ככה , בעיקרון סיסמה של דיסק קשיח זה דבר שכמעט (בכוונה כתבתי כמעט , כי אפשר לפעמים בקושי גדול) אא לעקוף.
זה חלק מהפרוטוקול של ה ATA של הדיסקים הקשיחים וזה ברמת ה FIRMWARE - הקושחה של הדיסק.

אבל ,
קורה לפעמים שעקב תקלה בביוס (התוכנה של הלוח-אם) הביוס חושב שהדיסק מוגן בסיסמה והוא בכלל לא.
אפשר לבדוק בקלות , אם תאתחל מCD או מ USB תראה אם אתה יכול לראות את הדיסק (או מלכתחילה לחבר את הדיסק ב USB למחשב)
זה קרה בכמה דגמים של TOSHIBA

אבל אני חוזר, כל הפתרונות הללו , זה למקרה שבאמת לא חסמו את הדיסק עם סיסמה , אלא רק הביוס חושב ככה.
אם הדיסק עצמו נחסם , זה בעיה קשה .מעבדות של שחזור מידע לפעמים יכולות להוציא את החומר (יש בזה כמה תקנים של הנעילה, יש מצבים שזה מצפין את החומר ואז המצב קשה...)

אפשר לקרוא על זה המון ברשת
כאן יש קצת מידע
וגם כמה סיסמאות MASTER (אף פעם לא עבדו לי אבל לך תדע )

http://www.forensicswiki.org/wiki/Hard_Drive_Passwords

• הוסף לסימניות
(אוהב כל פעם מחדש את החוסר אחריות שמגלים "טכנאים" לכתוב בלי שום בירור "תכנס לביוס, שם יש תוכל להסיר את הסיסמה" רגע אולי נברר איזה לוח זה כדי לוודא שזו רק סיסמת גישה ולא כוללת בתוכה גם הצפנת דיסק ברמת ,BIOS שאם יאפס יאבד חומר יקר??? רשלנות בכל מובן המילה בין אם זה אדם מוסמך או לא)
כל מילה

אז ככה , בעיקרון סיסמה של דיסק קשיח זה דבר שכמעט (בכוונה כתבתי כמעט , כי אפשר לפעמים בקושי גדול) אא לעקוף.
משחזרי מידע מחזיקים ציוד יקר מאד בשביל לפרוץ סיסמאות ATA ללא פגיעה בחומר

• הוסף לסימניות
תודה רבה לכל המגיבים!
1. דגם המחשב הוא לנובו .0769
2. לא מצאתי מדריך ברור איך לאפס את הביוס, בתוך הביוס מצאתי את המקום להכניס סיסמה לארדיסק, אבל כמובן שהוא ביקש את הסיסמה הישנה. אשמח מאד לקבל הסבר.
3. ניסתי לעלות את המחשב דרך USB עם אובנטו, ללא הצלחה, כנ"ל עם דיסק (שאולי לא עובד), כמובן שבדקתי את USB במחשב אחר, ועלה מצוין.

רק הערה קטנה.. @moishy אולי הוא לא טכנאי מחשבים, בכ"א רמת הידע שלו גדולה מאד, נעזרתי בו רבות, ורבות נעזרו בו בפרום, "הבעיה שלו" שהוא מאד מתומצת... אולי בגלל הכשרון, אולי בגלל שאצלו שפת אם היא אנגלית, ומקסימום תקרא את הדמריכים באנגלית, תבין את הסיכונים...

שוב תודה לכל העוזרים!

• הוסף לסימניות
1. לא מכיר בדיוק איך הפרוצדורה עם הלוח (ביוס) הספציפי שלך
אבל יש הרבה לוחות שגם אם הנך יודע את הסיסמה, תוכל לפתוח את זה רק במחשב שאיתו עשית את הסיסמה (לא נכנס כרגע למה)
במקרה שלך כתבת שאתה אפילו לא יודע מה הסיסמה

2. הסיסמה הוא להערכתי סיסמת ATA (מה שאני מניח שזה), ולכן לא יעזור איפוס הביוס
הסיסמה מאוחסנת בדיסק הקשיח
ולכן

3. לא יעזור אם הפעלת דרך USB עם Ubuntu או כל דבר אחר
מה שאני לא מצליח להבין
כמובן שבדקתי את USB במחשב אחר, ועלה מצוין
מה עלה מצוין ? דיסק אחר ללא סיסמה ?

• הוסף לסימניות
מה עלה מצוין ? דיסק אחר ללא סיסמה ?
כונתי הייתה, שבדקתי המערכת עובדת טוב על USB, שבמחשב אחר האובונטו עלה מצוין.
מבין שאין מה לעשות עם החומר, לא זכור לי שהיה כ"כ הרבה בשביל לטרטר את כל אנשי הפורום פה.
לאפס את הארדיסק גם לא אפשרי? רק לקנות חדש?

• הוסף לסימניות
קופץ על האשכול,
יש לי בעיה עם דיסק און קי שהוא לקריאה בלבד ומוגן מפני כתיבה
יש לי עליו חומר שאני יכול להעתיק בלבד. ללא יכולת להוסיף חומר או למחוק

• הוסף לסימניות
יש לי בעיה עם דיסק און קי שהוא לקריאה בלבד ומוגן מפני כתיבה
יש לי עליו חומר שאני יכול להעתיק בלבד. ללא יכולת להוסיף חומר או למחוק

היה כאן אשכול כזה לפני שבוע בערך...
חפש אותו

*עריכה*
מצאתי אותו.
כאן

• הוסף לסימניות
מבין שאין מה לעשות עם החומר
מאיפה הבנת את זה, אין לי מושג
לא זכור לי שהיה כ"כ הרבה בשביל לטרטר את כל אנשי הפורום פה
אם לא היה חומר ששווה להשקיע אצל משחזר מידע מקצועי, אכן אין טעם...
לאפס את הארדיסק גם לא אפשרי? רק לקנות חדש?
כן אמור להיות דרך להשמיש את זה על ידי מחיקת כל החומר אבל לא זוכר כרגע בע"פ אצטרך לבדוק זאת
אם זה חשוב שלח הודעה ואבדוק זאת

• הוסף לסימניות
מאיפה הבנת את זה, אין לי מושג

אם לא היה חומר ששווה להשקיע אצל משחזר מידע מקצועי, אכן אין טעם...

כן אמור להיות דרך להשמיש את זה על ידי מחיקת כל החומר אבל לא זוכר כרגע בע"פ אצטרך לבדוק זאת
אם זה חשוב שלח הודעה ואבדוק זאת

אכן מעניין לי.
שוב, כוונתי הייתה שאין חומר ששווה לשלם עליו בשביל להוציא את מה שבתוכו.
במידה ויש אפשרות פשוטה להתקנה נקיה של ווינדוס שימחק את המידע הקיים, בהחלט יועיל, כדי שלא נצטרך לקנות ארדיסק חדש.

• הוסף לסימניות
אאכ זה דיסק 8 או 10 T , העלות של הדיסק תהיה פחות מהעלות של האיש מקצוע.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה